29 / 03 / 2024

Fikirtepe'de inşaatlara sıkı denetim!

Fikirtepe'de inşaatlara sıkı denetim!

İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç ve Müdürlüğe bağlı bulunan Yapı Denetimi ile Yapı Malzemeleri Şube Müdürlük ekipleri Fikirtepe'de yapım ve malzemeye yönelik denetimler gerçekleştirdi.




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin, piyasada üretilen inşaat demirleri ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar üzerine; İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç ve Müdürlüğe bağlı bulunan Yapı Denetimi ile Yapı Malzemeleri Şube Müdürlük ekipleri, hazır beton ve donatı çelikleri kapsamında denetimlerini İstanbul genelinde arttırdılar.


Bu kapsamda Özel Proje Alanı kapsamında ruhsatlandırılan Fikirtepe bölgesine, Yaşar Güvenç ve bahsi geçen ekipler fiilen giderek yapım ve malzemeye yönelik denetimler gerçekleştirdi.


Fikirtepe de inşaatlara sıkı denetim!


Aynı bölgede bulunan Kent Plus, Evim Kadıköy ve İstanbul 216 büyük projelerden donatı çeliklerine ait numuneler, kurumun laboratuvarında deneye tabi tutulmak üzere yetkililerce alındı.


Denetim mahallinde açıklamalarda bulunan Güvenç, gerek 4708 sayılı Yapı Denetimi Kanunu kapsamında şantiye sahalarını gerekse Yapı Malzemeleri Mevzuatı kapsamında üretici ve dağıtıcıları ve de bu konularla ilgili olan tüm aktörleri sürekli olarak denetleyeceklerini söyledi. Ülkenin bulunduğu depremsellik konusuna vurgu yaparak denetimin önemine yönelik hassasiyetini dile getirdi.


Fikirtepe de inşaatlara sıkı denetim!



Geri Dön