24 / 04 / 2024

Fikirtepe'de metrekare fiyatı ne olmalı?

Fikirtepe'de metrekare fiyatı ne olmalı?

Emlak uzmanlarına göre şu anki güncel fiyatlandırmanın metrekare bazında en az 12 bin TL ve üstü olması gerekirken bölgeye gelen firmaların öz sermaye yetersizliği ve finansal sorunları nedeniyle ucuz kaldığı dillendiriliyor...




Fikirtepe'de başlatılan devasa kentsel dönüşüm projesi yakın çevresinde yapılan daha küçük projelere nazaran çok ucuz kaldı. Emlak uzmanlarına göre şu anki güncel fiyatlandırmanın metrekare bazında en az 12 bin TL ve üstü olması gerekirken bölgeye gelen firmaların öz sermaye yetersizliği ve finansal sorunları nedeniyle ucuz kaldığı dillendiriliyor.


Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi büyüklük olarak ülkemizin en önemli projelerinden biri olmaya devam ediyor. Bu projenin önemi ve finansal büyüklüğü ülke gündemine hala yeterli olarak gelmiş değil. 


Oluşacak emsal ve metrekare üzerinden minimum fiyat kazancı 


Mevcutta Fikirtepe'de alınan ruhsatların emsal ortalaması sonucu 1 metrekare arsa karşılığı 2.2 metrekare satılabilir bir alan çıkmakta. Bugün Fikirtepe'de satışı yapılan projelerin birim metrekare minimum fiyatı 7 bin TL'den başlamaktadır. 1 metrekare arsa karşılığı arsa sahibine düşen takribi satılabilir alan büyüklüğü uzmanlar tarafından yapılan hesaplamalara göre en az 2.2 metrekare olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu emsal kazanım sonucu elde edilecek olan m2 birim satış fiyat değeri üzerinden en az 15 bin 400 TL'lik bir rakamı ortaya çıkartmaktadır.


Arsa minimum metrekare fiyatı 


Çevre ve şehircilik Bakanlığı'nın belirlediği arsa metrekare kamulaştırma bedeli bugün itibarı ile 9 bin TL' dir. Bakanlığın ödediği rakam baz alınıp şerefiyelendirme artış değerine göre değerlendirildiğinde Fikirtepe cazibesi çok daha iyi anlaşılacaktır.




Fikirtepe Haber 



Geri Dön