29 / 03 / 2024

Fikirtepe’de süreç hızlandı Conrad'ta ikinci etapta satışa başladı!

Fikirtepe’de süreç hızlandı Conrad'ta ikinci etapta satışa başladı!

Fikirtepe’de ruhsatını alıp çalışmalarını hızlandıran Teknik Yapı, 617 dairelik Concord İstanbul’un yüzde 88’ini sattı. Tamamında anlaşma sağladığı ikinci adada yer alan 553 dairelik etabın satışlarına başladı



İstanbul’da kentsel dönüşümün pilot bölgesi olan Fikirtepe’de ruhsatını alan firmalar inşaat ve satış çalışmalarına hız verdi.


Fikirtepe’de ilk ruhsat alan firmalardan olan Teknik Yapı, bölgedeki sorunların çözülmesinin ardından yüzde 100 anlaşma sağladığı ikinci adada satışa başlıyor. Concord İstanbul’un ikinci etabı olarak yükselecek projede, 553 daire ve 10 ticari ünite bulunuyor. Projenin büyüklüğü ise 650 milyon lira. Concord İstanbul’un ikinci etap projesinde ağırlıkta 1+1 olmak üzere stüdyo, 2+1 ve 3+1 tipi daireler yer alıyor. Büyüklüğü brüt 48 ile 129 metrekare arasında değişen dairelerin fiyatları 338 bin 900 liradan başlıyor. 1+1’ler 396 bin 900 lira, 2+1’ler 599 bin 300 lira, 3+1’ler ise 958 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.


İlk etapta daireler bitiyor


Projede, 46 adet stüdyo, 322 adet 1+1, 166 adet 2+1 ve 19 adet 3+1 daire seçeneği yer alıyor. Daireler yüzde 10 peşinat ve 50 aya sıfır faiz ödeme planıyla satışa çıktı. Concord İstanbul’un 2. etabı Mart 2015’te başlayacak ve 36 ay içinde tamamlanacak.


Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Concord İstanbul’da yer alan toplam 1.170 rezidans dairenin 617’sinin ilk adada bulunduğunu ve bu dairelerin birinci etap olarak satışa çıktığını söyledi. Durbakayım “Homeofis ve ticari birimleri barındıran karma projemizin ilk etabında yüzde 88 satış oranına ulaştık. Projedeki yüksek satış başarısının arkasında projenin merkezi konumu, ulaşım rahatlığı ve Fikirtepe’nin geleceğin iş, yaşam ve ticaret merkezi olarak öne çıkma yer alıyor. Bölgede anlaşma yaptığımız ikinci adada yükselecek olan Concord İstanbul 2. Etap satışlarında da bu başarının tekrarlanacağını düşünüyoruz” diye konuştu.


Kiralamada sıkıntı olmaz


İstanbul’da kentsel dönüşümün merkezi konumunda bulunan Fikirtepe’nin hem oturum amaçlı daire almak isteyenler hem de yatırımcılar için büyük fırsat sunduğunu ifade eden Umut Durbakayım, şöyle konuştu: “Artan trafikle birlikte ulaşımın gittikçe zorlaştığı İstanbul’un merkezindeki Fikirtepe, alternatifli toplu taşıma imkanlarıyla özellikle oturumculardan büyük ilgi görüyor. Modern şehircilik ilkelerine göre inşa edilecek Fikirtepe, yatırımcılar için de önemli fırsatlar sunuyor. İstanbul gayrimenkul piyasasının gelişimine göre bu oran daha da yükselebilirken, bölgenin merkezi konumu nedeniyle kiralama ve ikinci elde satış sıkıntısı çekmeyeceğini tahmin ediyoruz. Bölgenin yeni halini almasıyla fiyatların en az yüzde 100 artmasını bekliyoruz.”


Finans Merkezi komşusu olacak


CONCORD İstanbul’da yer alan ticari ünitelerin şehrin en işlek aksında bulunacağını aktaran Umut Durbakayım, “Duble yollar, geniş park ve bahçe alanları ile İstanbul Finans Merkezi, adliye, üniversiteler, hastaneler gibi önemli noktalara yakınlığı projenin diğer özellikleri arasında bulunuyor” dedi. Kentsel dönüşüm kapsamı içinde olduğu için yüzde 1 KDV avantajı ile vergi ve harç muafiyetine sahip Concord İstanbul, metrobüs, metro, Marmaray, Kadıköy İskelesi ve Avrasya Tüneli gibi ulaşım akslarının arasında yer alıyor.



Vatan


Geri Dön