18 / 04 / 2024

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüme MESYEB imzası!

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüme MESYEB imzası!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2014'te hayata geçirilen Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), İstanbul Fikirtepe'deki inşaat sektöründe çalışanlarının mesleki yeterliliklerini ölçecek.



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından 2014'te hayata geçirilen Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), İstanbul Fikirtepe'deki inşaat sektöründe çalışanlarının mesleki yeterliliklerini ölçecek.


BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 64 meslekte sunduğu sınav ve belgelendirme yetkisi bulunan MESYEB, İstanbul Medipol Üniversitesi ve İnsan Kaynakları Enstitüsü ile yapılan protokolle "İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi"nde görevli 17 büyük inşaat şirketinin çalışanlarının mesleki yeterliliğini teste tabi tutacak.


Toplam 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari mekanın yer alacağı kentsel dönüşüm alanı içinde MESYEB temsilcilik ofisi açılacak ve sınavlar, buradaki bin metrekarelik kapalı alanda yapılacak. İki vardiya şeklinde yapılması planlanan sınavlarda ilk etapta 9 bin kişinin belgelendirilmesi hedefleniyor. Bu sınav, Türkiye'deki en fazla çalışanın dahil olduğu sınav ve belgelendirme programı olarak da kayıtlara geçecek.


BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, konuyla ilgili değerlendirmesinde, MESYEB'in, 5 sektör 64 ayrı meslekte sınav ve belgelendirme tecrübesine sahip olduğunu belirtti.

Burkay, MESYEB'in hem kente hem de ülkeye değer katmaya devam edeceğini vurgulayarak, "Mesleki yeterlilikleri tarafsız bir şekilde değerlendirerek belgelendiren merkezimiz, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde aldığı görevle kalitesini bir kez daha tescilledi." ifadelerini kullandı.


MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök de birçok ile meslek standartlarının yükseltilmesi konusunda öncülük ettiklerini belirterek, "Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde merkezimiz büyük bir görev aldı. İlk etapta yaklaşık 4 ay içinde 9 bin kişinin sınav ve belgelendirmesini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu sayı periyodik olarak daha da artacak. Uzman eğitmen kadromuzla bu projeyi başarılı bir şekilde tamamlamayı amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


Habertürk 



Haber Karar'da şöyle yer aldı;

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 2014 yılında Bursa’ya kazandırdığı Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), bir ilke daha imza attı. Türkiye’nin en büyük sınav ve belgelendirme kuruluşu MESYEB, Türkiye’nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesi olan ‘İstanbul Fikirtepe kentsel dönüşüm’ projesi’ndeki çalışanların yeterliliklerini ölçecek. 


HEDEF 9 BİN ÇALIŞAN

35 bin konut ve 2 bin 500 ticari mekanın yer alacağı kentsel dönüşüm alanı içerisinde MESYEB için bir temsilcilik ofisi açılacak. Aynı zamanda sınavlar, MESYEB için ayrılan 1000 metrekarelik kapalı alanda yapılacak. 2 vardiya şeklinde yapılması planlanan sınavlarda  ilk etapta 9 bin kişinin belgelendirilmesi hedefleniyor. Bu rakam ise Türkiye’deki en fazla çalışanın dahil olduğu sınav ve belgelendirme programı olarak da kayıtlara geçti. BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, başta İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Samsun, Tekirdağ, Balıkesir, Elazığ, Afyon, Eskişehir, Uşak, Antalya ve Manisa olmak üzere Bursa dışındaki illere de meslek standartlarının yükseltilmesi konusunda öncülük ettiklerini belirtti.


Karar


Geri Dön