26 / 04 / 2024

Fikirtepeli arsa sahipleri Dumankaya sözleşmelerini iptal mi edecek?

Fikirtepeli arsa sahipleri Dumankaya sözleşmelerini iptal mi edecek?

Büyük iddalarla kendilerinden imza alınan Fikirtepeli arsa sahipleri Dumankaya İnşaatla yaptıkları sözleşmeleri iptal etme yoluna girebilirler.



Büyük iddalarla kendilerinden imza alınan Fikirtepeli arsa sahipleri Dumankaya İnşaatla yaptıkları sözleşmeleri iptal etme yoluna girebilirler.Kendilerine verilen sözlerin hala tutulamamış olması,uzayan süreç vatandaşları yordu.Meclisde bulunan 2 milletvekiline yaşadıkları olumsuz süreci aktaran Fikirtepeliler vekillerinde desteğinde bir kampanya halinde haklarını aramayı düşünüyorlar.


Dumankaya'nın marka algısı Fikirtepe nedeniyle büyük yara alabilir !!!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm bölgesine girmesiyle vatandaşlar tarafından büyük sevinçle karşılanan Dumankaya Aş. devam eden süreçte yaptıklarıyla bu sevinci kuşkuya,hayal kırıklığına,öfkeye doğru evrilmesine neden olduğu iddağa ediliyor.Bu firmanın bugüne kadar sağladığı tüketici marka güven algısı 


Fikirtepe nedeniyle yavaş yavaş erozyanamı uğruyor ?


FİKENTDER Derneğinden Dumankaya AŞ.'ye imza atan vatandaşlara destek.


Etik olmayan şekilde kendilerinden imza alındığını düşünen vatandaşlar Dumankayayla yaptıkları sözleşmeleri fes etme yoluna girmeye hazırlanıyorlar !!!  Fİ-KENDER Derneğinin daha önce yaptığı Fikirtepe Halkına destek açıklamaları ışığında dernek avukatlarınında bu hak arama süreçlerine hukuki destek verecekleri düşünülüyor. 



Dumankaya şirket merkezine Fikirtepelilerden baskın !!!


Dumankayanın Dervişoğlu İnşaattan devraldığı 2 numaralı adasında ki bir gurup vatandaş şirketin Pendikde bulunan merkezini bastı.Şirket sahibi HALİT DUMANKAYA ile görüşmek istediklerini söyleyen vatandaşlara şirket görevlileri önce Halit beyin şirkette olmadığını Rize de memeleketinde tatilde olduğu söylendi.İsyan noktasına gelen Fikirtepeli halkın ısrarlarına dayanamayan yetkililer sonunda Dumankaya Aş sahibi Halit Dumankaya ile görüşmesine izin verdiler.


   

Bu görüşmede imza atmayan 3 parsel kaldığını en kısa zamandada bu parsel sahiplerinden imza alınıp inşaatlara başlanacağı sözlerinin verildiği söyleniyor.




Dumankaya kira ödemiyor mu !?

İmzası biten üçken adada sular durulmuyor.Taşınma işlemini tamamlamayan 2 kiracıyı bahane eden şirket vatandaşlara hak mahrumiyeti adıyla ödediği kira yardımını başlatmıyor.Sözleşmelere imza attıkları anda bir miktar taşınma ve kira yardımı alan arsa sahipleri sözleşmelerine konulan ve sonradan farkettikleri firma lehine olan bir madde nedeniyle zor duruma düştüler.

Bazı arsa sahipleri bu maddenin firma tarafından hiçde etik olmayacak şekilde konulduğunu ve özellikle 1-2 yerin masus boşaltırılmayarak  firmanın binlerce liralık kira maliyetinden kurtulduğunu iddia ediyorlar.


Sözleşmedeki ilgili madde ne diyor ?


Madde 6-1 

 ...... Arsa Malikleri, kendilerine ait parsel üzerinde bulunan binada kiracı veya sair surette meskun başka kimseler bulunmakta ise , iş bu sözleşmenin yürürlüğe girmesi ile birlikte bunları Müteahit'e yazılı olarak bildirerek yapının yıkıma hazır olacak şekilde tahliyesi için gerekli yasal başvuruları yapmak suretiyle en kısa sürede tahliye edilmesini sağlamakla yükümlüdürler. Aksi halde adadaki tüm kiracıların ve işgelcilerin tahliye işlemleri tamamlanıp yükleniciye teslim edilmemişse Hak Mahrumiyet bedelleri bu sürede başlamaz.  .......




Dumankaya ikinci adasında heyelan ve can kaybı riski tespit  edildi !!!


Dumankaya inşaat anlaşma yaptığı iki numaralı  yapı adasında üç parselin imza atmama bahanesiyle gerekli güvenlik önlemlerini almadığını FİKİRTEPEHABER.com muhabirleri bölgeyi fotoğraflayarak tespit ettiler. İki numaralı yapı adası halen boşaltılmamış durumda ve  bu yapı adası meyilli bir arazide bulunduğundan kayma riski taşıyor.Boşalan bazı binaların istinat duvarları çökmüş durumda ve zeminde sıvılaşmalar olduğu çıplak gözle bile görülebiliyor.

FİKİRTEPEHABER.com muhabirleriyle bölgeyi dolaşan uzman  jeologlar bölgenin derhal boşaltılması gerektiğini bu yapılmazsa can kaybı ve yaralanmalara neden olacak  tehlikelerin bölgede var olduğunu söylediler.




Fikirtepe Haber 


Geri Dön