26 / 04 / 2024

Fikirtepeli'den Selimoğlu Grup ve Sevgili Yapı'ya ihtarname!

Fikirtepeli'den Selimoğlu Grup ve Sevgili Yapı'ya ihtarname!

Fikirtepe kentsel dönüşüm alanında 33. Ada üzerinde tüm hak sahipleriyle anlaşan Selimoğlu Grup ve Sevgili Yapı'ya hak sahiplerinden kentsel dönüşememe ihtarnamesi çekildi. Firmalar, 30 aydır faaliyetsizlikle hak sahiplerini zarara uğratmakla suçlanıyor.



Fikirtepeli den Selimoğlu Grup ve Sevgili Yapı ya ihtarname!


Selimoğlu Grup ve Sevgili Yapı adasındaki Fikirtepeli hak sahipleri, dün (8 Ekim 2014, Çarşamba) iki firmaya da "Kentsel dönüşememe" ihtarnamesi çekti.


Fikirtepeli hak sahipleri tarafından Kadıköy 11. Noteri'nden çekilen ihtarnamede Selimoğlu Grup ve Sevgili Yapı adasında faaliyetsizlik protesto edilerek; geçen üç yıl içerisinde kentsel dönüşümün gerçekleştirilmemiş olmasından dolayı meydana gelecek maddi ve manevi kayıplar için dava açılacağına vurgu yapıldı. 


Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde 33. Ada üzerinde yer alan Selimoğlu Grup ve Sevgili Yapı'ya hitaben çekilen ihtarnamelerde, iki firmanın da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılacak görüşmelerde şikayet konusu olacakları uyarısı yer aldı. İşte o ihtarnameler... 


Selimoğlu Grup'a azınlık hatırlatması!


İhtarnamede, Selimoğlu Grup'a ada bazında yüzde 10 anlaşma yapılarak azınlıkta olduğu hatırlatılırken "Azınlık oranda olduğunuzdan inşaat yapabilme imkanınızın bulunmadığı açıkça görülmektedir" denilmesi dikkat çekti... 


"Selimoğlu Grup yetkilileri,


Firmanızla aramızda kat karşılığı inşaat ve satış vaadi bulunmamaktadır.


Ancak ortak menfaatler gereği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uygulama önceliği tanıdığı 4 emsal için ada bütünlüğü şartı gerekmektedir.


Firma olarak adamızda anlaşmış olduğunuz yüzde 10 azınlık oranı ile herhangi bir icraatta bulunma imkanınız yoktur. Adamızda yüzde 90 çoğunlukla anlaşan diğer firmanın iş yapamamasının en büyük engeli ve sebebi siz görülmektesiniz. 


Anlaşmamız üzerinden geçen 3 yıla rağmen adamızda sizden kaynaklandığı görülen herhangi bir icraat yapılmamış ve dönüşüm gerçekleşmemiştir. Azınlık oranda olduğunuzdan inşaat yapabilme imkanınızın bulunmadığı açıkça görülmektedir.


Bu faaliyetsizliğiniz ve yol açtığınız belirsizlik bütün ada sakinlerinin zararına sebep olmaktadır. Faaliyetsizliğinizi ve adamızdaki kentsel dönüşümü engelleyici tavrınızı protesto ediyoruz.


Adamızdaki faaliyetsizliğinizden dolayı kentsel dönüşümü gerçekleştiremediğimizden uğrayacağımız her türlü maddi, manevi. hak kaybı ve zararlarımız için yasal hakkımızı kullanarak açılacak davalarda ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla yapacağımız görüşmelerde kentsel dönüşememe sebebi olarak gösterileceksiniz."



Fikirtepeli den Selimoğlu Grup ve Sevgili Yapı ya ihtarname!


Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, ihtarnameye ne cevap verdi? Öğrenmek için tıklayın!


Sevgili Yapı'ya 'kentsel dönüşememe sebebi siz olacaksınız' uyarısı!


Sevgili Yapı için hazırlanan ihtarnamede ise sözleşmelerin imzalanmasının üzerinden 30 ay geçtiği hatırlatılarak, "firmanın herhangi bir icraata başlamamasından dolayı ciddi anlamda maddi ve manevi zarara uğramış bulunmaktayız" denildi... 


Fikirtepeli den Selimoğlu Grup ve Sevgili Yapı ya ihtarname!


"Sevgili Yapı A.Ş., 


Muhatap ve yüklenici ile aramızda 02/03/2012 tarihinde ilgili noterliğince yapılan Kat Karşılığı İnşaat ve Satış Vaadi Sözleşmesi gereğince yüklenici firma tarafımıza ait İstanbul ili, Merdivenköy Mahallesi tapu bilgilerinde kayıtlı taşınmazımız üzerinde bağımsız bölümler yapıp teslim etmeyi yüklenmiştir. Yapılan sözleşmede yer alan birçok maddenin 30 ay içerisinde firmanın herhangi bir icraatta bulunmaması ve geçen süre zarfında değişen bazı mevzuatlar ile anlaşma dönemindeki şartların değişmesi sonucu bugünkü şartlarda uygulama imkanı ortadan kalkmıştır. 


Anlaşma yaptığımız tarihten bugüne kadar geçen 30 aylık süre zarfında firmanın herhangi bir icraata başlamamasından dolayı ciddi anlamda maddi ve manevi zarara uğramış bulunmaktayız. 


Uğradığımız ve uğrayacağımız tüm zararların temini ile ilgili olarak tüm kanuni haklarımızın saklı kalmak kaydı ile yeni oluşan resmi mevzuat ve gerekçeler altında anlaşmamızı derhal yenileyip yapılacak resmi müracaatlarla hemen inşaata başlamanızı, aksi taktirde büyük bir şantiyeye dönüşmüş olan Fikirtepe'de sizin herhangi bir faaliyete geçmemiş olmanız nedeniyle ikametinin de hala orada sürmesi neticesi oluşacak olan maddi ve manevi zararlarımın yasal haklarımı kullanarak açılacak davalarda ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yapacağım görüşmelerde kentsel dönüşememe sebebi olarak gösterileceksiniz."



Geri Dön