23 / 04 / 2024

Fikirtepeliler kentsel dönüşüm için bugün sokağa çıkıyor!

Fikirtepeliler kentsel dönüşüm için bugün sokağa çıkıyor!

Kentsel dönüşümde sıkıntılar yaşayan Fikirtepe halkı bugün sokağa çıkıyor. FİDEM, bölgedeki 21 inşaat firmasıyla anlaşan hak sahiplerinden oluşan ada temsilcilerinin katılacağı bir yürüyüş organize etti. Yürüyüş saat 13:00'de Sabit Pazar'dan başlayacak..




Kentsel dönüşümde sıkıntılar yaşayan Fikirtepe halkı bugün sokağa çıkıyor.  FİDEM, bölgedeki 21 inşaat firmasıyla anlaşan hak sahiplerinden oluşan ada temsilcilerinin katılacağı bir yürüyüş organize etti. Fikirtepeliler bugün saat 13:00'de Sabit Pazar'dan başlayarak Mandıra Caddesi boyunca yürüyerek, Murat Sineması Meydanı'nda basın açıklaması yapacak.



Yürüyüşe 2 dernekten itiraz var



Fikirtepe yürüyüşüne ilk itiraz Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği’nden geldi. Dernek Başkanı Yasin Bektaş yaptığı açıklamada “Konuyla ilgili bir toplantı düzenledik. Dernek üyelerimiz ve toplantıya katılan diğer Fikirtepeli vatandaşlar, Fikirtepe yürüyüşünü düzenleyen FİDEM’i ‘yürüyüş içeriğindeki tek taraflılık’ ve ‘toplumu kutuplaştırıcı söylem ve toplumu ayrıştıran hedefleri’ olduğunu düşünüyor. Yürüyüş, toplumun birlikteliğini dinamitlemekle birlikte, yeni mağdurların oluşmasına sebep olabilir. Bu nedenle biz bu yürüyüşe katılmayacağız” dedi.


Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği de bir toplantı düzenliyor. Fikirtepe Toplantıları dizisi kapsamında “Hukuki - Mimari Bilgilendirme ve Toplumsal İstişare Toplantısı” 3 Şubat saat 19:00’da Merpenköy’deki Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 




Fikirtepeliler ne talep ediyor?



1- Ruhsat alan firmaların acil olarak maliklere tapularını kontrollü bir şekilde dağıtması,


2- Ruhsat almak için müracaat eden firmalar öncelikle noterden bile olsa maliklerin dairelerini tespit ettirmesi,


3- Bir kaç firmanın imza topladığı bir yapı adasında başkaca bir firmanın az sayıda imzası var ise tapudan bu firmanın şerhlerinin kaldırılması,


4- Firmaların tapuya şerh koydurup adaları kitlemesinin, adalar üzerinden para kazanılmasının ve çantacılık yapılmasının engellenmesi bekleniyor.






Geri Dön