19 / 04 / 2024

Fikirtepeliler kentsel dönüşüm ile milyoner oldular!

Fikirtepeliler kentsel dönüşüm ile milyoner oldular!

Gecekondu imajından kurtulamayan Fikirtepe, kentsel dönüşüm sayesinde çağdaş gökdelenlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Fikirtepeliler, mahalleleri kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra müteahhitlerle yaptıkları sözleşmelerle milyoner oldu.



Şehrin ortasında olmasına karşın gecekondu imajından kurtulamayan fikirtepe, kentsel dönüşüm sayesinde çağdaş gökdelenlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Fikirtepeliler, mahalleleri kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra müteahhitlerle yaptıkları sözleşmelerle milyoner oldu. 


Şehrin ortasında olmasına karşın gecekondu imajından kurtulamayan Fikirtepe, kentsel dönüşüm sayesinde çağdaş gökdelenlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Eskiden kendi yağıyla kavrulan Fikirtepeliler de müteahhitlerle yaptıkları anlaşmalardan sonra milyonerliğe adım atıyor. 


Dönüşüme önceleri mesafeli yaklaşanlar şimdi 'en karlı' seçeneği bulmaya çalışıyor. Bazı firmalar 50 metrekareye bir daire verirken bazıları 30 metrekareye bile bir daire veriyor, Dönüşüm tamamlandıktan sonra bölgede evlerin tanesinin en az 750 bin lira olacağı tahmin ediliyor.


300 metrekareye 7 milyon 

Dumlupmar Mahallesi sakinlerinden Bülent Güngül, artık 'zenginler listesinde.' 330 metrekare yeri olan Güngül'ün, anlaştığı firma her 40 metrekare için bir daire verecek. Güngül. 

dönüşüm tamamlanıp dairelerini aldığında 7.2 milyon liralık servete sahip olacak. 


Tek sıkıntının 'teminat' olduğunu belirten Güngül, "İmzalar atıldı, güven sıkıntımız var, teminat verilmedi, yani diyelim firma battı, evim de yıkılmış olacak, sonra ne yapacağız. Onun dışında iyi oldu, elimize bir fırsat geçti, aklımıza bile gelmezdi" diyor. 



Olay Gaziantep 


Geri Dön