18 / 04 / 2024

Fikret İnan: Mor Ada'da 1 ayda 2 bin daire satmayı hedefliyoruz!

Fikret İnan: Mor Ada'da 1 ayda 2 bin daire satmayı hedefliyoruz!

Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Yapı Kredi Koray GYO'dan devraldıkları Mor Ada projesinde 1 ayda 2 bin konut satmayı hedeflediklerini açıkladı



Yapı Kredi Koray GYO'nun Mor Ada projesini devralan Fiyapı, projeyi Fiyapı Bahçeşehir olarak Kasım ayında satışa çıkaracak. Konuyla ilgili açıklama yapan Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan şu ifadeleri kullandı:

"Mor Ada'da konsept değiştirmeyi planladığımızla ilgili yaptığımız açıklamayla tepki aldık. Gelen tepki şuydu; Fiyapı marka yaptı daha üst kesime daha pahalı konut yapacak. Bu konsepti Fiyapı çıkardı. Herkes Fiyapı'yı taklit ederken siz konsept değiştiriyorsunuz dendi. Bu sistem sanki bir geçiş sistemi gibi algılandı. Eleştirileri değerlendirdik. Fiyapı bu köşeyi hiçbir zaman bırakmayacak. Bu konsepti geliştirecek ama ekonomik fiyat politikasını bırakmadan. Yapı Kredi Koray'dan aldığımız Mor Ada projesini Fiyapı Bahçeşehir olarak lanse edeceğiz kasım ayında lansmanını yapacağız"

Mor Ada'da 1 ayda 2 bin daire satmayı hedeflediğini söyleyen İnan, projeyle ilgili şu sözlere yer verdi:
"Mor Ada'da Bahçeşehir'e simge olacak mimarisi, metrekare fiyat politikası ve ödeme planıyla ilgi toplayacak. Peşinatı olan fakat taksit ödeyemeyecek durumdaki alıcılara teslim aldıktan sonra  ödeme imkanı sunacağız. Karı koca çalışan, hem ev taksiti ödeyip, hem ev kirası ödeyemeyecek kesime konut edindirmeye yönelik bir kampanya başlatıyoruz. Bu sistem de kesinlikle Fiyapı'nın  sektöre kazandıracağı bir sistem olacak. Yine fiyapı finansmanıyla kredilendirme sisteminden vazgeçmeyeceğiz. Herkese uygun bir ödeme planı  olacak. Peşin fiyatlarımız herkesi hoplatacak fiyatlar 4 tane örnek daire yapacağız. 30 ayda teslim edilecek 3 bin daire olacak. Alışveriş merkezi Bahçeşehir'in yeni çekim merkezi olacak. Ödeyemeyen ya da para beklentisi olan kişilere çok cazip gelecek ödeme planları olacak. Fiyatları çok cazip görüp ürkek davranan  az da olsa bir kesim var. Bu kampanyalar onları  da harekete geçirecek. Bu kampanyaları hiçbir banka kredisiyle değil sadece finansman gücümüzle yapıyoruz"

Fiyaka Esenşehir'de 30 Eylül'de yaşam başlıyor!
2008'in Kasım ayında 3+1 daireyi 99 bin lira fiyatla çıkarak Esenşehir projesinin lasnmanını yapan Fiyapı projenin ilk etabındaki 208 konut için 2009'un Kasım ayını taahhüt etmişti. Konutlar 2 ay erken; 30 Eylül 2009'da sahiplerine teslim edilecek. "Şu anda peşin  149 bin TL'ye sattığımız bu daireleri  6 ay önce 99 bin TL'den alan yüzde 50 kazanmış oldu" diye konuşan İnan projede ikinci ve üçüncü etabı birleştirdiklerini ve üçüncü etabı 6 ay erken teslim ettiklerini ifade etti.

Fikret İnan açıklamalarına şu sözlerle devam etti:
"Yaptığımız kampanyalarla çok ciddi eleştirililere maruz kaldık ama biz bu kampanyaları  başlattıktan sonra birçok firmanın krizden kurtulmasını sağladık. Bizim yaptığımız politikalarla birçok firma krizi aştı hem alıcı hem satıcı için mükemmel bir model geliştirdik. Alıcı uygun şartlarla daire aldı. Satıcı az kazançlarla kriz dönemini geçmiş oldu.Yüklenmiş olduğumuz misyonun devamını getireceğiz. Ekonomik ve kaliteli konutu uygun ödeme planlarıyla satmaya devam edeceğiz. Piyasa geçen seneki kadar sıkıntılı olmasa da biz fiyat politikamızı ve sistemimizi değiştirmeden aynı segmentte devam edeceğiz"

2 sene içinde 1.100 konut teslim edilecek
İki sene içinde Tuzla projesindeki 100 konut ve Sarıgazi'deki 242 konut ile birlikte 1100 konutun teslim edileceğini söyleyen İnan, "Beylikdüzü projemizde de 2011 ağustosunda 1751 konut teslim edilecek" dedi. 


Geri Dön