19 / 04 / 2024

Fikret Orman: Altyapı tesisleri için yatırımlarımız sürüyor!

Fikret Orman: Altyapı tesisleri için yatırımlarımız sürüyor!

Altyapı tesislerinin devam ettiğini söyleyen BJK Başkanı Fikret Orman, "Sezon bitince yatırımlara başlayacağız. Ümraniye'ye 10 milyon lira gibi bir yatırım yapacağız. Futbol akademisi haline gelecek. " dedi.



BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena Akıllı Stadyum altyapısının tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.


Vodafone ile 2013 yılında başlayan hikayelerinin dünyanın en güzel statlarından birine sahip olmakla ve gönül birlikteliği ile devam ettiğini söyleyen Orman Vodafone Arena Stadı'nın Katar'da Dünya Kupası için yapılan statlara örnek teşkil ettiğini belirtti.


Orman uygulamaya koydukları yeni dijital aplikasyonun 25 milyon üyeye ulaşması durumunda bir yıldız alabileceklerini ifade etti.


İnönü Stadı zamanında 9-10 milyon dolar olan gelirlerinin artık 40 milyon dolara yükseldiğini dile getiren Beşiktaş başkanı ''artık stattan 40 -45 milyon dolar kazanıyoruz ve bu rakamı 50 milyon dolara çıkarmak istiyoruz.Vodafone Arena Stadı ile birlikte Beşilktaş'ın geçmişten gelen kayıplarından kurtulduk'' diye konuştu.


Beşiktaş başkanı Fikret Orman'ın açıklamaları şu şekilde:


''VODAFONE ARENA STADI EN BÜYÜK HAYALİMDİ''

"Başkan olmadan önce en büyük hayalim dünyanın sayılı statlarından birini Türk ve dünya sporuna kazandırmaktı. 2013 yılında Vodafone ile anlaşma yaparak bir hayale ortak olduk. Dünyanın en büyük mobil operatörlerinden olan Vodafone ile işbirliği yapmak marka değeri açısından bizim için çok önemli. En önemlisi de Beşiktaş taraftarı sponsorluğu sahiplendi. Sadece sponsorluk anlaşması değil gönül birlikteliği oluşturduk. Dünyanın her yerinde bilinen bir sponsor. Ona sadece stat diye bakmamak lazım. Beşiktaş'ın vizyonunun geliştiğini görmekteyiz. İnşaat sürecinde birçok olumsuzlukla karşılaştık. Hem zeminle hem çevreyle sıkıntılı süreç yaşadık. İstanbul'un göbeğinde trafiğin yoğun olduğu bir yerde zorlu koşullarda inşaat gerçekleştirdik. İlk günden itibaren Vodafone ile yaptığımız stadın dijital altyapısını düşürdük. 40 milyon liranın üzerinde para yatırdık ve dijital olarak akıllı, dünyaya örnek olacak bir stat inşaa ettik. Koltuklarından çatısına kadar dijital davranan bir stat yaptık. Bugün Vodafone Arena eşsiz mimarisi ve teknik özellikleriyle İstanbul'un en önemli dokusu haline gelmiştir. Sadece stat değil bir eğlence merkezi, konser merkezi, moda merkezi çevreye hizmet eden şehir konsepti, cazibe merkezi oldu. Türkiye'de taraftarın en çok doldurduğu stadı yaptık. Vodafone gibi global bir markanın Beşiktaş ile çalışmasından dolayı şahsım ve Beşiktaş camiası adına teşekkür ederim."


''VODAFONE ARENA STADI İLE GEÇMİŞTEN GELEN KAYIPLARDAN KURTULDUK''

"İnönü Stadı'nın geliri yaklaşık 10 milyon dolar civarındaydı. Şimdiki gelirimiz 45 milyon dolar civarına gelmiş vaziyette. 32 bin kombineyle oynuyoruz. Seneye de 32 binde kalacağız. Yeni kombinelerimiz Çarşamba günü çıkacak. 2018 yılında gelirimizi 50 milyon dolara çıkarma niyetimiz var.Vodafone Arena Stadı ile birlikte Beşilktaş'ın geçmişten gelen kayıplarından kurtulduk"


''Vodafone programına 25 milyon üye olursa yıldız alabiliriz''

''Beşiktaşlı taraftarların Kara Kartal uygulamasına üye olmalarıyla dünya yıldızı alabiliriz.Taraftarlarımızın istekleri artık her sene daha üstüne koyarak büyüyor. Bu programlara destek olmaları önemli. Beşiktaş'ın 25 milyon üzerinde taraftarı var. 25 milyon kişi üye olursa bir dünya yıldızı alabiliriz.Biz kimseye yük olmayız. Kimseden bir şey istemeyiz. Sponsorlarımızla bütün ilişkimiz kazan-kazan üzerinedir. Onları mutlu etmek için uğraşırız. Herkse Beşiktaş'a olan sevgisiyle bir şey verir, bir şey alır. Karşılıksız bir ilişkimiz yok bizim."


''ALTYAPI TESİSLERİ İÇİN YATIRIMLARIMIZ SÜRÜYOR''

"Beşiktaş kültüründen altyapı çok önemlidir. Altyapıdan gelen oyunculara büyük sevgiyle bakar Beşiktaşlılar. O yüzden Necip Uysal ve Atınç Nukan gibi oyuncular bizim için çok önemlidir. Altyapıyla alakalı eksiklerimiz var. Bir kısmını yaptık. Daha yapacaklarımız var. Bürokratik engeller var, onlarla uğraşıyoruz. Sezon bitince yatırımlara başlayacağız. Ümraniye'ye 10 milyon lira gibi bir yatırım yapacağız. Futbol akademisi haline gelecek. Yeni bir takım alma sürecimiz var. Vodafone ile sosyal sorumluluk olarak da bakıyoruz. Yakın zamanda netleşir."


Fikret Orman son olarak yapmayı düşündükleri basketbol salonunu da sponsorlukla yapacaklarını söyleyerek, "Projesi hazır artık son aşamaya geldi.Onu da sponsor ile yapmak istiyoruz, inşallah o da Vodafone ile olur." dedi.


Hürriyet 


Geri Dön