25 / 04 / 2024

Fikret Orman stat inşaatına odaklandı!

Fikret Orman stat inşaatına odaklandı!

Beşiktaş yönetimi, futbol takımını çok olumsuz etkileyecek işler yapıyor. Beşiktaş Başkanı takımın şampiyonluğuna değil, stat inşaatına odaklı. Futbolla ilgili tek bir laf etmiyor, varsa yoksa stat.




“Beşiktaş yönetimi, futbol takımını çok olumsuz etkileyecek işler yapıyor. Beşiktaş eğer bu yıl şampiyonluğu kaybederse tamamen yönetim hatasından, dahası başkan hatasından kaybedecek. Beşiktaş Başkanı takımın şampiyonluğuna değil, stat inşaatına odaklı. Futbolla ilgili tek bir laf etmiyor, varsa yoksa stat.” 


- Fenerbahçe-Osmanlıspor beraberliğinden bir gün sonra sizinle yaptığımız sohbette bu işin henüz bitmediğini, Fenerbahçe’nin boşuna hayal kırıklığına kapıldığını, halen yarışta en güçlü aday olduğunu söylediniz. Bunu neye dayanarak söylemiştiniz, Beşiktaş’ın bu kaybını bekliyor muydunuz? 


- Evet haklısınız, aynen böyle söyledim. Siz F.Bahçe’nin şampiyonluğu kaybettiğinden emindiniz, bense hiçbir şey kaybetmediğini söyledim. Hatta şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu söyledim. Elbette ki, Kasımpaşa ile oynayacakları maçın sonucunu bilmem mümkün değil. Böyle bir öngörü kabiliyetim olsa gider parayı Spor Toto’ya yatırırım. Ama futbolu biliyorum ve Beşiktaş’ın çok ciddi bir konsantrasyon kaybı içinde olduğunu görüyorum. Bu nedenle her şeyin bitmediğini söyledim. Beşiktaş yönetimi, futbol takımını çok olumsuz etkileyecek işler yapıyor. Beşiktaş eğer bu yıl şampiyonluğu kaybederse tamamen yönetim hatasından, dahası başkan hatasından kaybedecek. Çok açık. 


- Beşiktaş çok kötü oynarken, Kasımpaşa oldukça dikkatli ve kaliteliydi. Paşa daha da farklı kazanabilirdi. Kartal, baskıya mı yenik düştü?


- Az önce de söyledim; Beşiktaş yönetimi, daha doğrusu başkanı, futbolcuları, futbol takımını ve hatta taraftarı futbol takımından başka bir yöne, futboldaki başarıdan başka bir tarafa yönlendiriyor. Kasımpaşa’nın kazanmasının, daha doğrusu Beşiktaş’ın kaybetmesinin yegane nedeni budur. Normalde istikrarsız görünümüyle Kasımpaşa bu Beşiktaş’ı yenemezdi. Yanlış anlamayın Kasımpaşa iyi bir takım ve çok çok iyi bir hocası var ama istikrarı yok. Beşiktaş takımının konsantrasyon bozukluğundan faydalandılar. 


Beşiktaş Başkanı takımın şampiyonluğuna değil, stat inşaatına odaklı. Futbolla ilgili tek bir laf etmiyor, varsa yoksa stat. Bu yetmiyormuş gibi, bir de Beşiktaş’a olan sempatiyi ortadan kaldıracak açıklamalar yapıyor, sağa sola sataşıyor. Bu da takımın ahengini bozduğu gibi rakiplerinin de Beşiktaş’a karşı bilenmesine neden oluyor. 


BEN OLSAM ARENA’DA OYNATMAM


- Maçtan önce takım Vodafone Arena’ya götürüldü... 


- Benim söylediğim de tam bu işte. Takımdan daha önemli olan statmış gibi bir havada başkan. Tamam, stat önemli ve gurur duyması normal ama takımı bir kenara atıp stada odaklanması ve sürekli stat demesi takımı bozuyor. Bak bir şey daha söyleyeyim, Beşiktaş’ın son üç maçını stadında oynaması söz konusu ya, ben olsam yapmam. Alışık olmadığı bir sahada oynamak Beşiktaş için iyi olmaz. Şampiyon olduktan sonra gelip kupayı statta alsınlar, eğer şampiyon olurlarsa. Ama son maçlar için yeni saha risk olur diye düşünüyorum. 



Fatih Altaylı/ Habertürk




Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Beşiktaş Başkanı, Kasımpaşa maçı öncesi takımın Vodafone Arena'yı gezmesi nedeniyle motivasyonun bozulduğu iddialarına katılmadığını söyledi.


Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup olarak şampiyonluk yarışında ipleri Fenerbahçe'nin eline bırakan Beşiktaş'ta Başkan Fikret Orman, kendisi hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.

 

Vodafone Arena’yı sürekli gündemde tutup takımın motivasyonunu bozmakla eleştirilen Başkan Orman, bu yöndeki yorumlara şaşırdığını söyledi.

 

"BÖYLE BİR STADIN KONUŞULMASI ÇOK NORMAL!"

 

11 Nisan Pazartesi günü oynanacak Bursaspor maçıyla açılışı yapılacak Vodafone Arena çapındaki bir stadın konuşulmasının çok normal olduğunu dile getiren Orman, eleştirileri anlamakta zorlandığını kaydederek “Yazılı ve görsel bütün medya statla ilgili günlerdir benden röportaj talep ediyor. Ben de kimseyi kırmadım ve davetleri geri çevirmedik. Kaldı ki böyle bir stat her zaman konuşulur. Anlamadığım şey nasıl oluyor da stadı konuşmak takımın motivasyonunu bozuyor. Kasımpaşa maçında kale çizgisinden dönen top oldu. Atiba’nın vuruşu son anda kurtarıldı. Vodafone Arena’nın konuşulması mı mağlubiyeti getirdi? Kasımpaşa maçını alsaydık bizim için bugün hem stadı bitirdiğimiz hem de puan farkını açtığımız için çok daha farklı şeyler konuşulacaktı. Ne diyeyim ki? Konuşmak isteyen konuşsun engelleyecek değiliz” şeklinde konuştu.

 

"BİR MAĞLUBİYETLE YIKILMAYIZ!"

 

Kasımpaşa'ya mağlup olarak şampiyonluk şanslarını zora soktukları yönündeki yorumlara da katılmadığını belirten Orman, “Bu köprünün altından daha çok sular akar. Bu yarış lig sonuna kadar devam edecektir. Biz bir mağlubiyetle yıkılacak takım değiliz. Tabii ki önemli bir avantajı kaçırdık ama kendi işimize bakmaya devam edeceğiz. Futbolcuların maçtan önce Vodafone Arena’yı gezmesi nedeniyle motivasyonun dağıldığı eleştirilerine söyleyecek bir şey bulamıyorum. Beşiktaş’ın futbolcusu bu kadar mı basiretsiz ki bu durumdan etkilensin. Yapmayın, etmeyin. Büyük takımlar böyle şeylerden asla etkilenmezler. Bizim hocamıza ve futbolcularımıza güvenimiz sonsuz. Camia olarak şampiyonluğa odaklanmış durumdayız. Tek düşüncemiz şampiyonluk” dedi.


Vatan


Geri Dön