27 / 04 / 2024

Fikret Orman: Vodafone Arena zamanında yetişecek!

Fikret Orman: Vodafone Arena zamanında yetişecek!

Fikret Orman devlere meydan okudu. Vodafone Arena'yı açmaya hazırlanan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman “Zamanında yetişecek, kimse merak etmesin. Her şeyle ince şekilde ilgileniyoruz. 365 günü yaşayacak bir eser yaptık.” dedi.



Fikret Orman devlere meydan okuduVodafone Arena'yı açmaya hazırlanan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman "Dünyanın en güzel şehri İstanbul’da, dünyanın en güzel yeri Boğaz’dayız. Burası Beşiktaş, kimseye benzemeyiz. 113 yıllık tarihiyle kendi ekolümüz var. En ateşli taraftara sahibiz" değerlendirmesinde bulundu.


Kaldı 3 gün… Beşiktaş, 2013’te başlayan rüyayı 11 Nisan Pazartesi günü gerçeğe dönüştürmek için geri sayımda. Sözcü ailesi olarak ziyaret ettiğimiz Vodafone Arena’da Başkan Fikret Orman tarafından ağırlandık. Stadı gezdik, bilgiler aldık, sorular sorduk.


Kara Kartal’ın yeni mabedi görkemli bir eser. Dış görünüşü çok şık. İçine girince etkilenmemek elde değil. Üstelik hummalı çalışma halen devam ediyor. 5-10 değil, belki yüz kişi işleri yetiştirmeye çalışıyor. Çimler pırıl pırıl, bir taraftan budama işlemi devam ediyor. Öte yanda dijital reklam panosu denemeleri yapılıyor. Üstelik bu ekranlar çift sıra, Türkiye’de bu da ilk. Stadın tavanında çatı kaplamasını kontrol eden bir ekip var. Eski adıyla numaralı tribün tarafındaki dijital ekranları inceleyen bir başka grup…


“ZAMANINDA YETİŞECEK”

Başkan Fikret Orman yanımıza geliyor. “Hoş geldiniz” diyerek tek tek karşılıyor misafirlerini. İlk soruyu yöneltiyoruz, başkan da yanıtlıyor:

“Zamanında yetişecek, kimse merak etmesin. Her şeyle ince şekilde ilgileniyoruz. 365 günü yaşayacak bir eser yaptık.”

Stadı anlatırken gözleri parlıyor, belli ki gurur dolu:

“Işıklandırması bile özel. Türkiye’de ilk defa plazma aydınlatma. Buradaki ışık kalitesi Türkiye’de görülmemiş bir olay. Gelenler bu farkı hemen görecekler zaten; yayınlara da yansıyacak.”

“Yeni Açık’ta neden loca yok” sorusuna önemli bir yanıt veriyor Başkan Orman:

“Burayı, (Yeni Açık) bir ‘amfiteatr’ olarak düşündük. Bir perde çekildiğinde 10 bin kişilik bir sahneye dönüşecek. Konserler ve gösteriler düzenleyebileceğiz. Bu da benzeri pek görülmeyen bir durum.” Sponsorun önemine ise şu şekilde vurgu yapıyor Orman: “Ekonomik sıkıntılar varken sponsor bulmak da mesele. Rakipler formaya reklam bulamazken biz marka değerimizi yükselttik. Sponsorlar da bizden memnun.”

 

“ONLAR BİZİ ÖRNEK ALSIN”

Futbolda, özellikle Türkiye’de, “Hollanda ekolü, İngiliz, İtalyan tarzı’ deniyor, Beşiktaş’ı kime benzetiyorsunuz?” sorusuna Fikret Orman, manşete çıkacak yanıt veriyor:

“Manchester’a, Liverpool’a gittiniz mi? Oralarda ‘bir haftada insan sıkılır’ diyorlar. İstanbul, Beşiktaş öyle mi! Dünyanın en güzel şehrinde, dünyanın en güzel yerindeyiz, Boğazdayız. Burası Beşiktaş, kimseye benzemeyiz. Onlar bizim gibi olmak istesinler… 113 yıllık kulübüz. Kendi ekolümüz var. Burası futbolcu için de en iyi yer zaten. Dünyanın en ateşli taraftarına sahibiz, bu açıdan da gururluyuz.”

 

“KEYFİNİ SÜRMEK İSTİYORUM”

Başkana mayıs ayında yapılacak seçimi de sorduk, “Acaba takım etkilenir mi” klişesine karşı Fikret Orman’ın yanıtı hazır:

“Galatasaray geçen sene kaç seçim yaptı, ne oldu? Futbolcuların işi ayrı bizimkisi ayrı. Bu konu kimseyi etkilemez. Başkanlığı biz 3 dönemle sınırladık. Bir dönem daha zaten adayız ama 3. kez aday olur muyum, bilmiyorum. Artık keyfini sürmek istiyorum. Zaten başkaları da istekli olmalı. Bu kulübü nereden aldığımızı herkes biliyor. Şimdi istenilen durumdayız, başkası da aday olsun istiyoruz.”


Sözcü


Geri Dön