24 / 04 / 2024

Fikret Otyam Müzesi için ilk adım atıldı!

Fikret Otyam Müzesi için ilk adım atıldı!

Küçükyalı ’ da bulunan ve atıl durumda olan Öğretmen Konuk Evi ’ nin Fikret Otyam Müzesi’ne dönüştürülmesi için düzenlenen toplantıya, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç katıldı...



Maltepe Küçükyalı’da kurulacak Fikret Otyam Müzesi için ilk adım, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katıldığı toplantıyla atıldı 


Küçükyalı’da bulunan ve atıl durumda olan Öğretmen Konuk Evi’nin Fikret Otyam Müzesi’ne dönüştürülmesi için düzenlenen toplantıya, Başkan Ali Kılıç’ın yanı sıra, Türkan Saylan Kültür ve Sanat Koordinatörü Ayşe Sipahioğlu, Prof. Dr. Cengiz Bektaş, mimar Ceren İlhaner ve Maltepe Belediyesi Şehir Planlamacısı Bahadır Keşan katıldı.

 

BİNAYI GEZDİ, İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Üç kat ve 1 bodrumdan oluşan binayı gezen, inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Kılıç, projeye hemen başlanmasını, fizibilite çalışmalarının bir an önce yapılmasını ve gerekli adımların atılmasını istedi. Kılıç, “Şehir planlamacımız, mimarımız, değerli hocam, herkes burada. Üst katları Fikret Otyam Müzesi için kullanmayı düşünüyoruz. Alt katlarda ise Maltepeli sanatçılar için bir sergi ve galeri salonu açmayı düşünüyoruz. Dışarıdaki bahçe alanını daha da yeşillendirip çay-kahve ikramının yapılabileceği, insanların gelip konuşabileceği, gezebileceği bir alan olarak değerlendirebiliriz” dedi.

 

PROF. BEKTAŞ: OTYAM TEK YÖNLÜ DEĞİL

 

Toplantıda söz alan Prof. Dr. Cengiz Bektaş ise, “Fikret Otyam tek yönlü bir insan değil, Anadolu’da ilk röportajı yapan insan kendisidir. Yaşar Kemal dahi ondan etkilenmiştir. Resim konusunda muazzam yeteneklidir. Eşi de, geleneksel halı üretiminde çok başarılıdır. Otyam ailesi üretken bir ailedir. Burada müzenin dışında kültürel etkinlikler de düzenleyebiliriz” şeklinde konuştu.

 

FİKRET OTYAM’A PROJE ANLATILDI

 

Daha sonra, projeler ve krokiler masaya yatırılarak, nelerin yapılıp nelerin yapılamayacağı konusunda durum değerlendirmesi ve fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, toplantıda bir sürpriz yapılarak Fikret Otyam da iletişime geçildi. Proje hakkında kendisine bilgi verilen Otyam'a, geçirdiği ameliyattan ötürü geçmiş olsun dilekleri de iletildi. Kılıç, toplantı sonrasında Küçükyalı Doğayı Koruma ve Yeşillendirme Lokali’ne giderek vatandaşların elini tek tek sıktı ve sorunlarını dinledi.


Hürses 


Geri Dön