20 / 04 / 2024

Fikret Öztürk kimdir?

Fikret Öztürk kimdir?

Opet firmasını kurduktan sonra Uzaltaş ile Ankara'da inşaat sektörüne adım atan Fikret Öztürk kimdir? Öğretmen Fikret Öztürk ticaret hayatına ne zaman atıldı? İşte Fikret Öztürk biyografisi, özgeçmişi...



Fikret Öztürk kimdir?


Opet Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Fikret Öztürk, 1949 yılında Nizip’te doğdu. İlkokulu Nizip’te bitirdi ve Yatılı Öğretmen Okulu sınavını kazanarak, Haruniye İlköğretmen Okulu’na girdi. Çalışkan bir öğrenci olduğu için okul tarafından seçilerek,  İzmir  Bornova Yüksek Öğretmen Okulu’na gönderildi. Bir yıl sonra İstanbul Çapa Yüksek Öğretmen Okulu’na geçiş yaptı. 


Dört yıllık Yüksek Öğretmen Okulu ve Fen Fakültesi’nin Fizik Bölümü’nü üç yılda bitirerek, Akşehir Öğretmen Okulu’na Fizik Öğretmeni olarak atandı. Daha sonra Gaziantep Eğitim Enstitüsü, İslahiye  Lisesi, Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesi ve Mersin Eğitim Enstitüsü’nde görev yaptı.


Fikret Öztürk, 1980 Yılında Öztürkler Petrol Limited Şirketi’ni kurarak, Petrol Dağıtım Şirketleri’nin Akaryakıt ve Madeni yağ bayiliklerini aldı. Öztürkler Petrol Limited Şirketi, büyük çabalar neticesinde, Türkiye’nin en çok satış yapan, en büyük Madeni yağ ve Akaryakıt distribütörü oldu.


Öztürk, 1992 yılında Mersin’den İstanbul’a taşınarak, Türkiye’de yerli akaryakıt dağıtım şirketi olan Opet Petrolcülük AŞ.’yi kurdu. 2002 yılı sonunda Koç Holding Enerji Grubu’nun yüzde 50'sine ortak olduğu OPET, kuruluşundan bu yana alt yapı yatırımlarına ağırlık vermiştir.


OPET Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Fikret Öztürk, eşi Nurten Öztürk ve üç çocuğu ile birlikte dayanışmanın en güzel örneklerinden birini vermiş, “Dürüstlük ve çalışkanlık” yaşam felsefesi olmuştur.


Geri Dön