18 / 04 / 2024

Fikret Uğur: İş bitirme belgesi bitirmeyene veriliyor!

Fikret Uğur: İş bitirme belgesi bitirmeyene veriliyor!

Müteahhit enflasyonu ve tenzilatlardan yakınan Uğur İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Uğur, iş bitirme belgesinin iş bitirmeyenlere verilmesinin adil olmadığını söyledi



 
Uğur İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Uğur, Türkiye'de kamu ihale yasalarına göre bir taahhüt işinde bütün sorumluluğun yüklenici müteahhitte olmasına rağmen şantiye şeflerine de iş bitirme belgesi verildiğini belirterek, bunun adil olmadığını söyledi.

Uzun yıllar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nde devlet hizmetinde bulunan, 1970 yılında istifa ederek bir arkadaşı ile birlikte limitet şirket kuran Fikret Uğur, 'l989 yılına kadar baraj ve sulama inşaatları, karayolu inşaatları yaptık. 1989 yılında çocuklarım ve kayınbiraderimle birlikte Uğur İnşaat Ticaret ve Sanayi Limitet şžirketi'ni kurduk' diye konuştu.

Bu sürede birçok önemli projeye imza attıklarını anlatan Uğur, şu anda Kahramanmaraş-Göksun-Kayseri, Gaziantep-Kilis bölünmüş yol inşaatları ile Konya-Karaman-Belören-Hadim, Türkeli-Ayancık-Ayrım-Erfelek-Sinop-Boyabat yolu inşaatının yapımlarına devam ettiklerini belirtti. Uğur, 'Güçlü makine parkı ve tecrübeli teknik kadroya sahip olan firmamız önümüzdeki yıllarda da büyüyüp gelişerek ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edecektir' dedi.
Yenişafak


Geri Dön