28 / 03 / 2024

Fikri Işık: İnşaat Türkiye'de en hızlı büyüyen sektörlerden birisi!

Fikri Işık: İnşaat Türkiye'de en hızlı büyüyen sektörlerden birisi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk inşaat sektörünün iklimlendirme için yeni iş fırsatları getirdiğini belirterek "Türkiye’de, en hızlı büyüyen, en hızlı gelişen sektörlerden birisi inşaat sektörüdür." açıklamasında bulundu.



Işık, İstanbul Fuar Merkezinde (CNR Expo) yapılan ISK-SODEX 2016 Fuarının açılış töreninde, iklimlendirme sektöründe Avrupa’nın sayılı fuarlarından biri olan ve 45 ülkeden bin 300’den fazla katılım sağlanan fuarı, 85 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiğini söyledi.


Bakan Işık, Türk inşaat sektörünün iklimlendirme için yeni iş fırsatları getirdiğini yineleyerek şunları kaydetti:


"Türkiye’de, en hızlı büyüyen, en hızlı gelişen sektörlerden birisi inşaat sektörüdür. 2002’den bu yana, sadece Toplu Konut İdaresі (TOKİ) eliyle 3 bin 231 şantiyede 716 bin konut projesi başlatmış durumdayız. Bunların çoğu bitti, kalanları da ya bitti ya da bitecek. 2023’e kadar hedefimiz bu rakamı 1 milyon 200 bine çıkarmaktır. 


Sadece bu rakam dahi, Türkiye’de ne kadar ciddi bir pazar olduğunu ortaya koyuyor. Burada sadece TOKİ’nin konut projelerini zikrettim, buna diğer konut projelerini, sanayi tesislerini, iş merkezlerini, kamu binalarını da eklersek, potansiyelin büyüklüğü daha da iyi anlaşılacaktır."


AA


Geri Dön