19 / 04 / 2024

Fikri Işık'tan Gölcük’e hastane müjdesi!

Fikri Işık'tan Gölcük’e hastane müjdesi!

Gölcük Belediyesi tarafından yapılan üç okulun açılışı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katıldığı görkemli bir törenle yapıldı. Fikri Işık, Gölcük’te toplu açılış töreninde konuşmada Gölcüklülere hastanesi müjdesini verdi.




Gölcük Belediyesi tarafından yapılan üç okulun açılışı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katıldığı görkemli bir törenle yapıldı. Gölcük Merkez Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde bulunan Piri Reis İlkokulu, Hamidiye İlkokulu ve onarılan Tersane İlkokulu toplamda 8 milyon 50 bin TL’ye mal oldu. Yapılan toplu açılış töreni öncesi Gölcük Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Trabzon yöresine ait oyunlarıyla renkli görüntüler yaşattı. Açılışa; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP Milletvekili Sibel Gönül, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş katıldı. Bakan Işık, aynı zamanda Kent Güvenlik Sistemi’nin de (MOBESE) açılışını yaptı.


GÖLCÜK HALKINA BORCUMUZU ÖDÜYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “İnsanların mahalli ve müşteki olmak üzere ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız. 36 yıllık belediyecilik hayatımda birçok güzel hizmet verdim. Bugün Gölcük bir başka güzel oldu. Bugün burada vatandaşımızdan aldığımız vergilerle, tamamen kendi kaynaklarımızla yaptığımız okullarımızın açılışını yapıyoruz. Deprem öncesi yerle bir olan bir Gölcük’ten günlük yaşamın aksamadığı bir Gölcük oldu. Mutluyum çünkü Gölcük halkına olan bir borcumuzu daha ödedik” dedi.


BİR YILDA 124 DERSLİK

Ardından konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, “Derslik başına 25 öğrenci düşmektedir. Son 10 yılda 192 derslik, son bir yılda ise 124 derslik eğitim camiasına kazandırılmıştır” dedi. Vali Ercan Topaca da kısa bir konuşma yaparak, “Bugün aslında fazla bir şey söyleyecek durumda değilim. Gidiş telaşındayım kafamız karışık biraz. Onun için arkadaşlarımızdan hayır dualarını istiyorum” diye konuştu.


ÖNEMLİ OLAN İNSAN KAYNAĞI

Açılışa katılan Bakan Işık, “Ülkelerin en değerli kaynağı insan kaynağıdır. Eğer ülkede insan kaynağı yererli ise ilerler. İnsan kaynağı olmazsa yer altı kaynağı bir işe yaramaz. Çok ülke var ki yer altı kaynağı var ama insan kaynağı olmadığı için bir şey yapamıyor. 140 yılda 6 bin 500 derslik yapıldı ama biz 12 yılda 6 bin 500’ün üzerine çıktık. Öğrencilerimiz tabletleriyle okullarını gidiyor. Önemli olan çocuklarımıza vatan sevgisini, değerlerin sahip çıkması sosyalleşmesidir” dedi.


YENİ YATIRIMLARIN MÜJDESİNİ VERDİ

Gölcükte yakında yapılacak olan yeni yatırımların müjdesini veren Işık, şunları kaydetti: “Gölcükte hiç bir eksiğimiz kalmadı. Bir tek eksiğimiz hastane onun da temelini inşallah 2015 yılında atacağız. Adalet sarayının temeli yakında atılacak, yurdumuz yapılıyor” diye konuştu.

 



Manşet Kocaeli


Geri Dön