19 / 04 / 2024

Filistin'in yeni büyükelçilik binası ve konutu törenle açıldı

Filistin'in yeni büyükelçilik binası ve konutu törenle açıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin'in Ankara Büyükelçiliği yeni çalışma binası ile büyükelçilik konutunu törenle açtı



Gül ve Abbas, Or-An Şehrindeki büyükelçiliğe, Gül'ün makam aracıyla birlikte geldi. Gül ve Abbas'ı burada Filistin'in  Ankara  Büyükelçisi Nebil Maruf karşıladı. Açılış törenine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile çok sayıda büyükelçi ve yabancı misyon temsilcisi katıldı. Büyükelçilik binası bahçesine mavi ladin diken Gül ve Abbas, daha sonra çalışma binası girişindeki kurdeleyi keserek, yeni büyükelçilik binasının açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Gül ve Filistin Devlet Başkanı Abbas, Osmanlı döneminde yapılan bazı mimari eserlerle Filistin'den bazı şehirlerin fotoğraflarının ve Mescid-i Aksa'nın sedeften maketinin sergilendiği Karşılama Salonunu gezdi. Filistin'in Ankara Büyükelçisi Maruf burada yaptığı konuşmada, Gül ve Abbas'ın büyükelçiliğin açılışını yapmalarından onur duyduğunu söyledi. Maruf, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yeni büyükelçiliğin yapımında katkı sağlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

-"Artık daha rahat koşullarda çalışacaksınız"

Cumhurbaşkanı Gül yaptığı kısa konuşmada, Filistin'in yeni büyükelçilik binasını açmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Büyükelçilik personelinin önceki binada özveriyle yürüttüğü çalışmaları artık daha rahat koşullarda devam ettireceğini belirten Gül, personele bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi. Cumhurbaşkanı Gül, "İnşallah Doğu Kudüs'te de Türk büyükelçiliğini açarız" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas da açılışı Gül ile yapmanın kendileri için büyük onur olduğunu ifade etti. Yeni büyükelçilik binasının Türkiye Cumhuriyeti'nin maddi-manevi katkıları ve himayesiyle yapıldığını anlatan Abbas, "Bu bina, Türk ve Filistin halkları arasındaki dostluk ve kardeşliğin simgesi" dedi. Türkiye'nin Filistin'e sayılamayacak kadar yardım yaptığını dile getiren Abbas, "Allah'ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti büyükelçiliğini Filistin'in başkenti olacak Doğu Kudüs'te açacağız" diye  (AA)


Geri Dön