25 / 04 / 2024

Filiz Akkaya: İzmir'de önemli yatırımlar artıyor!

Filiz Akkaya: İzmir'de önemli yatırımlar artıyor!

Eva Gayrimenkul İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya 'Sektörün önde gelen temsilcileri İzmir'de önemli yatırımlara imza atmaya başladı. Bu gelişmeye bağlı olarak lüks konut projelerinde gözle görülür bir artış yaşandı' dedi...



İzmir'in turizm dışında gayrimenkul sektöründe de hareketli günler yaşadığım ifade eden Eva Gayrimenkul  İzmir  Bölge Müdürü Filiz Akkaya, "Sektörün önde gelen temsilcileri İzmir'de önemli yatırımlara imza atmaya başladı. Bu gelişmeye bağlı olarak lüks konut projelerinde gözle görülür bir artış yaşandı. İstanbul'da dahil olmak üzere Türkiye geneliyle kıyaslandığında İzmir'in markalı ve lüks konut projelerinde İzmir'in payı hızla artıyor. Artık yalnızca İstanbul değil, İzmir gayrimenkul yatınım bakımından büyük fırsatlar sunuyor" dedi. 

İzmir'in lüks konut tipindeki yapı stoğunun artışı ve birbiri ardına yapılan lüks nitelikli alışveriş merkezleri nedeniyle yatmmcı şirketlerin ve yabancı ortaklı firmaların gözünün İstanbul'un ardından İzmir'e kaydığım söyleyen Akkaya, "Şehrin her yerinde yeni projeler yükseliyor. Kuzey aksında kentsel dönüşüm projelerinin de bulunduğu Anadolu Caddesi, İzmir- Çanakkale Otoyolu, Gime Caddesi arasındaki alanla Örnekköy ve Çiğli'nin üst bölgeleri çıkışta. İstanbul'da artık arsa bulmak zor ve pahalı. Bu nedenle İzmir'e ilgi yükseldi" dedi. 


Gözlem


Geri Dön