28 / 03 / 2024

Filli Boya ile geleceğin renk ve trendleri belirlendi!

Filli Boya ile geleceğin renk ve trendleri belirlendi!

Yarım yüzyıldır Dünya çapında faaliyet gösteren Intercolor (Ulusalararası Renk Komisyonu-ICC) çatısı altında bulunan 13 ülkenin 30 temsilcisi, 2016-17 yıllarının renk ve trendlerini belirlemek için İstanbul’a geldi.



Filli Boya’nın desteği, Ümit Ünal’ın kurucularından olduğu 34.Color.İst organizasyonuyla hayata geçen toplantı, Cezayir adlı mekanda gerçekleştirildi. Yaşam eğilimlerimizi şekillendirecek geleceğin trend ve renklerinin açıklandığı toplantıda, 13 ülke içerisinde Türkiye, İtalya ve Japonya en çok ilgi gören ülkeler oldu.


2016-17 Yıllarının Rengi Siyah, Trend ise Mutant Malzemeler ve Materyaller



Türkiye’yi 17 yıldır Intercolor’da (ICC) temsil eden Ümit Ünal 2016-17 yıllarının renk ve trendlerini hazırladıkları bildirgeyle sundu. Ünal: ”Sessizliğin felsefesi "Synchronize”, “Re- nature”, “Artitude” 2016-17 yıllarının konseptleri. Performans ve sanat ağırlıklı derin bir dönem bizi bekliyor. Siyah ve derin koyuluklar. Dönüşüm ve mutant, tekno ve modern-klasizm önümüzdeki 2 yılda karşımıza çıkacak olan kavramlar olacak. Çok farklı seçeneklerle derin renklerin olduğu insana ait tüm yeni tanımlamalar hayatımıza giriyor. Kişisel deneyimlerin en öncelikli olduğu sezon olarak düşünürsek, 2016-17’de özellikle sonbahar kış döneminde Siyah, parlak siyahlar yeni dönemin renkleri, mutant malzemeler ve mataryeller ise trendlerin başında gelecek.” Yorumunda bulundu.


Yaşam Eğilimlerimizin Gizli Kahramanları



Belirlediği renklerle, tekstil, moda, mimari başta olmak üzere pek çok disiplini, akımı ve sektörü etkileyen Uluslararası Renk Komisyonu Intercolor (ICC), yaşam alanlarımızın gizli kahramanları olarak senede 2 kez Dünya’nın farklı yerlerinde bir araya geliyor. Bu yıl ilk kez Intercolor’a üye olarak katılan ülkelerden biri de: Amerika. Intercolor İstanbul, Amerika’nın ilk toplantısı olma özelliği taşıyor. Ticari bir varlık göstermeyen bu komisyonun şu anda 18 ülkeden toplam 40 üyesi bulunuyor. Dünyanın en önemli markalarına danışmanlık yapan üyeler, kendi ülkelerindeki sosyo-kültürel değişimleri esas alarak sunumlarını gerçekleştiriyor.


Intercolor (ICC) Coloration’ı Destekliyor


Intercolor (ICC) 2012 yılından bu yana Ümit Ünal’ın yaratıcısı olduğu “Filli Boya Coloration” projesini destekliyor. Dünyadaki renk eğilimlerini yakından takip eden Filli Boya, 18 yıldır ülkemizi Intercolor’da temsil eden Ümit Ünal ile birlikte yürüttüğü Coloration projesiyle ülkemize taşıyor.



Selda Uzun: “Trendlerin Renkle Başladığını, Rengin Hayat Olduğunu Biliyoruz.”



Filli Boya Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler Müdürü Selda Uzun; kaliteli ürün üretmekle yetinilemeyeceğini bu nedenle yaratıcılığın ve yenilikçiliğin peşinde olduklarını belirtti. Uzun; Filli Boya olarak 25 yıldır ürettikleri sınırsız renk, doku ve ürün seçenekleri ürettiklerini söyledi. Geleceğin önünde yer almaya çalıştıklarını söyleyen Uzun; mimarlar, tasarımcılar ve tüm kullanıcıların seçimlerine Intercolor (ICC) desteği ile doğru referanslar üretmeye çalıştıklarını belirtti. Uzun, “trendlerin renkle başladığını, rengin de hayat olduğunu biliyoruz, desteklediğimiz Intercolor (ICC) toplantısıyla insanların yaşam eğilimlerine yön verdiğimizi hissediyoruz.’’ dedi.


Geri Dön