19 / 04 / 2024

Filli Boya ve Ümit Ünal’dan yeni renkler serisi: Coloration!

 Filli Boya ve Ümit Ünal’dan yeni renkler serisi: Coloration!

Filli Boya, moda ve stil dünyasının önemli ismi Ümit Ünal ile birlikte yaşam alanlarının temel unsuru olan renk kavramını yeniden yorumladı, 6 konsept 80 renkten oluşan Coloration serisini tanıttı




Türkiye’de, kurulduğu yıldan bu yana rengin hayata dokunan her evresine öncülük eden Filli Boya, moda ve stil dünyasının önemli ismi Ümit Ünal ile birlikte yaşam alanlarının temel unsuru olan renk kavramını yeniden yorumladı ve bugün Feriye Lokantası’nda gerçekleşen basın toplantısında 6 konsept 80 renkten oluşan Coloration serisini tanıttı. 


Toplantıda, Filli Boya Coloration başlığı altındaki “Ümit Ünal İkibinonüç / İkibinondört Renk Eğilimleri” ve ortaya çıkardığı 6 konsept 80 renk tanıtıldı.  Lansmanda, kavramların ve renklerin yaratıcısı Ümit Ünal; yaşanmışlıklara dair renklerin bütününü gösteren bir anlatım sergileyerek, yaşanacak olana dair bir yolculuğun öyküsünü anlattı. 


Tanıtılan konseptler, tasarımcı kimliğinin yanı sıra Uluslararası Renk Komisyonu (ICC) Türkiye temsilcisi Ümit Ünal tarafından hazırlanan, konseptlere göre dekore edilmiş yaşam alanlarında hayat buldu. 6 farklı yaşam alanında her konsepte göre hazırlanmış müziklerle ve modellerle gerçek yaşamdan kesitler sunuldu. Ümit Ünal’ın oluşturduğu ve konseptlerin bir yansıması niteliği taşıyan yaratıcı enstalasyonlarla renklenen lansmanda, 15 dakikalık özel bir show gerçekleştirildi.


Ümit Ünal toplantıda, ICC’deki görevi ile ilgili olarak; 15 yıllık görev sürecinin ilk 5 yılında Türkiye’ye hiç söz verilmediğini belirtti ve bunun sebebinin renk konusunda Türkiye’den bir trend ve vizyonun çıkamayacağını düşünmeleri olduğunu söyledi. Şu anda ise en iyi fikirlerin çıktığı 4 ülkeden biri olduğumuzu belirten Ünal, “Türkiye Filli Boya ve Coloration renkleri ile renkler hakkında şimdi “konuşmaya” başlayacak” dedi. 


İkibinonüç / ikibinondört renk eğilimleri lansmanında söz alan Filli Boya Genel Müdür Yardımcısı Reha Tepe ise; “işlevsellikten uzaklaşmadan, daha çok yaratıcılık, daha fazla estetik ve daha iyi bir yaşam kalitesinin izinde arayışlar sunan Filli Boya, yenilikçi çalışmalarla seçkin bir marka olmaya devam ediyor” yorumunda bulundu. 


Bir yıldır üzerinde çalışılan proje kapsamında hazırlanan çalışmanın sonuçları, renk konusunda bir kaynak niteliği taşıyacak bir katalogda toplandı. Renkler tasarlanırken yeni dönemin formlarını en iyi şekilde yansıtacak renklere dikkat çekildi. 



İş dünyası FİLAFİL!


“Altı konseptten, evrensel köklere tutkun aidiyet duygusuna hitap eden Wabi konsepti, Qatsi duraklarında renkleri ve biçimleriyle tam da hayatın içinden seçenekleri barındırıyor. Yalınlık ve dingin bir anlatım seçeneği sunan Wabi ve Qatsi, tüm önergeleri ile nitelikli bir yaşam tarzını işaret ediyor. 

Diğer bir taraftan yeni bir yaklaşımı seçenlerin dünyası olan Aurora ve Prismatic, renkli seçeneklerle hayatımıza dinamizmi getiriyor. Daha genç ve yenilikçi bu yaklaşımlar Qatsi’ye teğet geçiyor, Wabi’den ise uzak.  Aquatic derinliğin renklerini içinde barındırır, gün ışığının henüz ulaşmadığı yeni keşfetmeye başladığımız derinlikler. Ve biz Filafil’le duyguların alanından çıkıp ciddiyetin ve rasyonalitenin düzenli dünyasına adım atıyoruz, işlevi ve nesneleri düzene koymak adına…”


Ümit Ünal konseptleri genel olarak böyle tarif ediyor ve toplantıyı dinlemekte olan İş ve basın dünyasının “filafil” konseptini temsil ettiğini belirtiyor.


Uluslararası Renk Komisyonu (ICC) Projeyi Destekliyor


Ümit Ünal, renk kavramının yeniden şekillenmesinde dünya çapında bir etkiye sahip özelliğiyle ICC’nin desteğinden de bahsetti. 14 ülkeden temsilcilerin katılımıyla yılda iki kez toplanan uluslararası bir komisyon olan ICC, çalışmalarıyla sonraki iki yıla dair renk öngörülerini uzun bir çalışmanın ardından ortak bir sonuç bildirgesiyle yayınlıyor. Dünyanın dört bir yanında tekstil, moda, mimari başta olmak üzere pek çok disiplini ve akımı etkileyen ICC,  yaptığı çalışmalarla dünyanın son durumuna dair gözlem ve yorumlarını dile getiriyor. ICC Başkanı Ornella Bignami, Filli Boya Coloration başlığı altındaki “Ümit Ünal İkibinonüç / İkibinondört Renk Eğilimleri” projesinin ICC tarafından da projenin heyecanla takip edildiği ve desteklendiğini belirtiyor.


www.filliboya.com.tr



Geri Dön