29 / 03 / 2024

Filli Boya'dan hassas tüketicilere özel boya!

Filli Boya'dan hassas tüketicilere özel boya!

Filli Boya, EN 71/3 (Safety Of Toys/ Migration of Some Elements) standardına uygun Vital Su Bazlı Mobilya Boya Ve Vernikleri’ni üreterek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.



Filli Boya, EN 71/3 (Safety Of Toys/ Migration of Some Elements) standardına uygun Vital Su Bazlı Mobilya Boya Ve Vernikleri’ni üreterek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş, insan sağlığı konusunda hassas olan tüketicilerin hizmetine sundu.

 

İnsan vücudunun en hassas dönemleri doğduktan hemen sonraki yıllarıdır. Bebekliğimizde vücudumuz birçok tehlikeyle karşı karşıya kalmakta ve bu tehlikeler tüm yaşamımızı etkilemektedir. Bebeklerin bir cismi, bir eşyayı tanımak için hemen ağızlarına götürdükleri çoğumuzun karşılaştığı ve bilimsel olarak da gözlemlenmiş bir davranış biçimidir. Yaşamlarının en hassas dönemlerinde olan bebekler cisimleri ve eşyaları ağız yoluyla tanımaya çalışırken bilinçsiz bir şekilde vücutlarına sağlığa zararlı maddelerin nüfuz etmesine neden olabilmektedirler. Bu durum göz önüne alındığında bebeklerin yaşam alanlarında kullanılan eşyalar, oyuncaklar, mobilya ve benzeri materyaller seçilirken son derece dikkatli olunmalıdır. Son yıllarda bu konuda bilinçli olan tüketicilerin sağlıklı ürünlere olan taleplerinin giderek arttığı ve üreticilerinde bu doğrultuda ürünler geliştirdikleri gözlemlenmektedir. Kurulduğu günden bu yana insan ve çevre sağlığına duyarlı boyalar üretmek konusunda lider olmuş Filli Boya, EN 71/3 (Safety Of Toys/ Migration of Some Elements) standardına uygun Vital Su Bazlı Mobilya Boya Ve Vernikleri’ni üreterek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş, insan sağlığı konusunda hassas olan tüketicilerin hizmetine sunmuştur.

 

   Vital ürün grubunun EN 71/3 standardına uygunluğu Almanya ve Türkiye’deki bağımsız test kuruluşları tarafından onaylanmıştır. EN European Norm (Avrupa Birliği Standartları) manasına gelmektedir. Bu standart, boyanmış yüzeylerin ağızla temasını esas alan ve ağır metal sınırlaması getiren bir standarttır.     

 

Bu standart kapsamındaki testler, antimon, arsenik, baryum, kadmiyum, krom, kurşun, civa ve selenyum gibi vücuda girdikten sonra atılamayan ağır metalleri sınırlamaktadır. Bu ağır metaller insan ve özellikle hassasiyeti daha fazla olan bebeklerimizin sağlığını ciddi şekilde tehdit etmekle beraber ekolojik sisteme de oldukça zararlıdırlar. Ağır metaller kanser, kısırlık, hafıza kaybı, çocuklarda gelişme problemleri gibi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu durum bebeklerimizin en çok zamanlarını geçirdikleri el ve ağızlarıyla sürekli temas halinde oldukları evlerimizdeki ve çocuk odalarındaki mobilyaların ne tür boyalar kullanılarak boyandığının önemini arttırmaktadır. Su bazlı sistemler bu konuda güvenilir görünse dahi her su bazlı boyanın da EN71/3 standardına uygun olmadığını unutmamalıyız. Kendi sağlığımıza ve çocuklarımızın sağlığına önem veriyorsak tüm yaşam alanlarımızda, evlerimizde, ofislerimizde, kullandığımız mobilyaların üzerlerindeki boya ve verniklerin EN 71/3 standardına uygun olup olmadıklarını sorgulamalıyız.  


Vatan





Geri Dön