16 / 04 / 2024

Filli Boya'dan huzur veren mavi

Filli Boya'dan huzur veren mavi

Evlerinde keyifli yaşam alanları yaratmak ve duvarlarında renklerin diline kulak vermek isteyenler için Filli Boya, yaratıcı fikirler sunmaya devam ediyor.



İnsana rahatlık ve huzur veren mavi renk Filli Boya'nın birbirinden güzel tonlarıyla mekânlarda dinginlik yaratıyor. Dinlendirici bir fonksiyona sahip olan mavi, düşüncelere ahenk veriyor, sinirleri telkin ediyor ve gözleri dinlendiriyor.
Gökyüzünün ve denizin simgesi...
Paylaşım ve ilişki kurma duygularını anlayabilme yeteneğini de geliştiren mavi renk, sohbet ortamları için kusursuz bir renk niteliği taşıyor. Ancak Filli Boya, görüntü olarak sakinliği ifade etmesine rağmen mavinin geniş alanlarda kullanılmasını önermiyor. Çünkü mavi renk geniş alanlarda kullanıldığında kasvetli bir görüntü yaratıyor. Bu nedenle açık mavi tonları ofis ve ev ortamlarında ciddiyeti göstermek amacıyla sıkça tercih ediliyor. Açık mavi renk, mekânsal ferahlık sağlarken, koyu mavi ise serinlik veren bir etki yaratıyor. Mavi renk, kırmızının aksine, yeme içgüdüsünü engelleyen bir renk olduğu için yemek odalarında pek kullanılmıyor.
Sakinleştiren MAVİ...
Meditasyon rengi Mavi...

Deniz ve gökyüzünü çağrıştıran mavi rengin kan basıncını ve nabız oranını yavaşlattığı bilinmektedir. Filli Boya, zihinsel sakinlik ve duygusal denge için çocuklarla ilgili her alanda mavi kullanılmasını öneriyor. Çocuk odalarında, turuncu veya sarı gibi uyarıcı renkler yerine mavi kullanıldığında çocukların daha sakinleştikleri gözlenmiştir, bu yüzden özellikle erkek çocuk odaları için mavi, en doğru seçimlerden biri olacak. Mavi renk, sinirleri yatıştırması ile bir çeşit meditasyon ve duygusal arınma yolu sayılabilecek kadar etkili.


Geri Dön