18 / 04 / 2024

Finans Merkezi ile İstanbul küreselleşecek!

Finans Merkezi ile İstanbul küreselleşecek!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Finans Merkezi (İFM) programı ile yeni havalimanının İstanbul’u küresel bir finans merkezi haline getireceğini aktardı...



Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Finans Merkezi (İFM) programı ile yeni havalimanının İstanbul’u küresel bir finans merkezi haline getireceğini aktardı. Organize piyasalarda işlem gören türev araçların çeşitliliğinin artırılacağını bildiren Davutoğlu “Farklı finans kurumları arasında haksız rekabete yol açan vergi uygulamalarını ortadan kaldıracağız. Yasası çıkan İstanbul Tahkim Merkezi’ni kuracağız. Finans alanında ihtisas mahkemeleri kuracağız” diye konuştu. Bu program kapsamında kamu sermayeli katılım bankaları kurulması ile faizsiz finans alanında koordinasyonu sağlayacak bir mekanizma oluşturulacak. Program dönemi sonunda İstanbul’un dünyada ilk aşamada 25 küresel finans merkezi içinde yer alması ve Türkiye’nin finansal gelişmişlik açısından ilk 30 ülke içerisinde yer alması hedefleniyor. Davutoğlu’nun açıkladığı programda İFM’ye ulaşım projeleri de yer aldı. Bunlardan bazıları şöyle:


-Büyükdere-Levent-Maslak Aksı ile Ataşehir Finans Merkezi alanını Boğaz’da iki köprü arasında su altından raylı sistemle bağlayacak uygulama projesi hazırlanacak.


-Kartal-Kaynarca raylı sistem bağlantısı tamamlanacak.


-Ataşehir Finans Merkezi alanı çevresinde yol ve kavşak çalışması yapılacak.


-Üsküdar-Ümraniye ile Kadıköy-Kartal metrolarının Ataşehir Finans Merkezi alanıyla bağlantılarının sağlanmasına yönelik uygulama projesi hazırlanacak.


-Sabiha Gökçen Havalimanı’nın  Marmaray  ve Kadıköy-Kartal-Kaynarca metrolarıyla raylı sistem bağlantısının sağlanmasına yönelik olarak D100-Marmaray arasının uygulama projesi hazırlanacak.


-Ataşehir-Sabiha Gökçen Havalimanı arası raylı sistem bağlantısının sağlanmasına ilişkin uygulama projesini hazırlamaya yönelik faaliyetler yürütülecek.


-İncirli-Sefaköy raylı sistem bağlantısının yapımı tamamlanacak.


-Bakırköy İDO-Kirazlı raylı sistem bağlantısının yapımı tamamlanacak.


-Sabiha Gökçen Havalimanı-D100 Kaynarca raylı sistem bağlantısının sağlanmasına yönelik yapım çalışmaları başlatılacak.



Star


Geri Dön