26 / 04 / 2024

Finans merkezi ve iki yeni şehir projesinde yeşil dönüşüm ön plana çıkacak!

Finans merkezi ve iki yeni şehir projesinde yeşil dönüşüm ön plana çıkacak!

İstanbul'un cazibe merkezi olmaya devam etmesi, Finans Merkezi ve iki yeni şehrin fırsat olacağını belirten Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, "Teknoloji, medya ve telekomünikasyonla yeşil dönüşümü ön plana çıkarmalıyız" dedi.



Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, bugün yaklaşık 3.5 milyon metrekarelik A sınıfı merkezi yerlerde kiralanabilir ofis alanı bulunan İstanbul'un bunun çok üzerinde bir yatırımı kaldırabileceğini söyledi. Çamlıbel, İstanbul'un cazibe merkezi olmaya devam edebilmesi için kurulacak Finans Merkezi ve iki yeni şehrin de bir fırsat olarak değerlendirilmesinin kritik önem taşıdığına dikkat çekti. 


Bu yeni şehirlerde teknoloji, medya ve telekomünikasyon ile yeşil dönüşümün ön plana çıkarılması gerektiğini vurgulayan Çamlıbel, "Belli bir ölçekten daha büyük ulusal ve uluslararası şirketler apartmandan bozma yerlerde çalışmayız. Bu konuya ciddi olarak eğilmeliyiz. Aynı zamanda bu tip ofislerin yeşil bina olması da yabancıları cezbetmek açısından önemli. Global şirketler yeşil, çevre dostu, enerji verimliliği olmayan ofisleri tercih etmez" dedi. 


SOHO OFİS'E MÜSTAKİL GİRİŞ 

Soyak'ın, geçtiğimiz yıl Kristal Kule ve Soyak Soho Ofis projelerini tamamladığını hatırlatan Çamlıbel "Kristal Kule, Finansbank'ın genel merkezi olarak işlevini sürdürecek. Soyak Soho Ofis ise şu anda satışta" diye konuştu. Soyak Soho'un 77 rezidans ve 4 bin 40 metrekarelik ofisten oluşan karma ve butik bir proje olduğunu belirten Çamlıbel müstakil girişi ve müstakil tapusu olan 3 katlı projenin bölünerek de kiraya verilebileceğini belirtti. 


Habertürk


Geri Dön