29 / 03 / 2024

Finans Merkezi'ne teknokent teşviki verilsin!

Finans Merkezi'ne teknokent teşviki verilsin!

Dubai'deki Cityscape Fuarı'na katılan Ağaoğlu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir Dubai'de finans sektörüne verilen teşvikleri hatırlatarak "İstanbul Finans Merkezi'ne de teknokent teşvikleri verilsin" önerisini getirdi.




Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, İstanbul Finans Merkezi (İFS) için teşvik mekanizması önerdi. Dubai'de düzenlenen Cityscape Fuarı'nda İFS'yi Körfez yatırımcılarına tanıtan Halisdemir, Dubai'deki finans merkezinde şirketlere, 50 yıl sıfır kurumlar vergisi, yüzde 100 yabancı sermayeli kurulmasına izin verilmesi, işletmelerin İngiliz hukukuna tabi olması gibi teşviklerin bulunduğunu hatırlatarak, "Türkiye de aynı şartları sağlarsa lojistik avantajımızdan da yararlanıp bayrağı alabiliriz" dedi. Halisdemir, teknokentlere uygulanan teşviklerin İFS'ye de sağlanması gerektiğini bildirdi. 


İŞE REEL SEKTÖR SAHİP ÇIKSIN 


Finans kurumlarından çok, işe parayı kullanacak kesim olan odalar ve borsalar ile reel sektörün sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Halisdemir, "Finans merkezi ekonominin çıpası olmalıdır" dedi.


Ağaoğlu'nun projenin donanımını da yapmaya çalıştığını anlatan Halisdemir, şöyle konuştu: "Hafriyat çalışmalarını tamamladık ve metro bağlantıları yapılıyor. Şirketimiz beton ve demir satmıyor. Bütün yapılara ruh katıyor. Bu işe aynı şekilde yaklaşıyoruz." Finans merkezine bir üst yönetim atanması gerektiğini de anlatan Halisdemir, "Şu anda sadece binaların yapılıp yapılmadığını konuşuyoruz. Ama önemli olan buranın dışarıda road show'unun yapılmasıdır. Koordinasyonu sağlayacak ve karar alacak bir kurum oluşturulmalı. Burası yabancı yatırımcılara tanıtılmalı." 


AĞA KÜRESEL MARKA OLDU


Önder Halisdemir, Ağaoğlu'nun evlerinde 81 ulustan insanların yaşadığını belirterek, küresel kampanyaları için hazırladıkları "United Nations Of Ağaoğlu" logolarını da fuarda tanıttıklarını belirtti. 



Sabah




Geri Dön