23 / 04 / 2024

Finans Merkezi'nin komşu arsasına 61.5 milyon TL'lik teklif

Finans Merkezi'nin komşu arsasına 61.5 milyon TL'lik teklif

Emlak Pazarlama, bölgenin ilk AVM'sini yapacak



İstanbul Finans Merkezi'nin henüz temeli atılmadan, etrafındaki arsalar değerlerini katlamaya devam ediyor. Bunun en son örneklerinden biri de Ümraniye Site Mahallesi'nde yer alan ve AVM olarak değerlendirilmesi planlanan yaklaşık 20 bin metrekarelik arsaya, 61 milyon 500 bin TL'lik teklif gelmesi oldu. Emlak Konut GYO, İstanbul Finans Merkezi'ne yakınlığıyla dikkat çeken Ümraniye Site Mahallesi'ndeki 20 bin 714 metrekare büyüklükteki arsa için 22 Haziran'da düzenlediği ihalenin ilk oturumunda en yüksek teklifi Teknik Yapı'dan almıştı. 1 Temmuz'daki ikinci oturumda rakamlar, dikkat çekecek kadar yükseldi.

Emlak Konut GYO'nun kendine bağlı bir kurum olan Emlak Pazarlama ile ortağı Yeni Sarp İnşaat, ilk ihaleyi ikinci isim olarak tamamladı. Ancak, ikinci oturumda rekor bir yükselişle arsaya teklif ettiği 127 milyon 500 bin TL'yi, ikinci oturumda 164 milyon TL'ye yükseltti. Kuruma vereceği payı da ilk oturumda 31 milyon 875 bin TL olan belirleyen ortak girişim, ikinci oturumda bu payı yaklaşık ikiye katlayarak 61 milyon 500 bin TL'ye yükseltti.

İkinci oturumda ortak girişimle rekabet eden Teknik Yapı ise, 99 milyon TL'lik teklifini, 129 milyon 729 bin 729 TL'ye yükseltebildi. Şirket, ilk oturumda arsa üzerinde gerçekleştireceği projeden elde edeceği gelirin 36 milyon 630 bin TL'sini Emlak Konut'a vereceğini taahhüt ederken, bu rakamı, 48 milyon TL'ye çıkarabildi.
Varyap da çekildi.

İlk oturumda verdikleri düşük rakamlarla dikkat çeken Varyap, Muzaffer Oflaz İnşaat ve TAO-Tahincioğlu-Nida-Abdi İbrahim Ortak Girişimi oturumun sözlü pazarlık aşamasında ihaleden çekildiklerini açıkladı. Komisyon, oluşan yeni fiyatları inceleyerek kararını en kısa zamanda açıklayacak.

20 bin 714 metrekarelik arsa, 2.5 emsal değere sahip olduğundan 51 bin 786 metrekare inşaat iznine sahip. Plan notlarına göre arsada alışveriş merkezi, sosyal ve kültürel tesis, otel ve hastane gibi birimler yapılabilecek.

Geri Dön