25 / 04 / 2024

Finansbank Genel Müdürlük binasının Hüsnü Özyeğin'e satışı onaylandı!

Finansbank Genel Müdürlük binasının Hüsnü Özyeğin'e satışı onaylandı!

Finansbank Yönetim Kurulu, bankanın eski sahibi Hüsnü Özyeğin'in Fibabanka için en yüksek teklifi verdiği Esentepe'deki Genel Müdürlük binasının satışını onayladı. Tapu için de tarih verildi...



Yılbaşında Levent’te satın aldığı ‘Kristal Kule’ye taşınmayı planlayan Finansbank’ın, Esentepe’deki mevcut genel müdürlük binası için yapılan ihalede, Fibabanka’nın Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin 65.250.000 dolar teklif etmişti. 


Finansbank, bugün bu satış işlemiyle ilgili son durumu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Satış ihalesi sonucunun yönetim kurulu tarafından onaylandığının belirtildiği açıklamada, tapu devrinin 25 Mart 2015 tarihine kadar gerçekleşeceği vurgulandı.


İşte Finansbank'tan KAP'a yapılan açıklama: 


"Bankamızın sahibi olduğu İstanbul ili, Şişli ilçesi, Mecidiyeköy mahallesi, 307 Pafta, 1956 Ada, 41 Parsel'de kayıtlı bulunan 2 no.lu bağımsız bölümün satılmasını teminen gerçekleştirilen ve Fibabanka A.Ş. lehine sonuçlanan ihale, Bankamız Yönetim Kurulu tarafından onaylanmış olup bu kapsamda Fibabanka A.Ş. ile Bankamız arasında  bir "Gayrimenkul Satış Sözleşmesi" imzalanmıştır. Sözleşmede yer alan şartların gerçekleşmesini müteakip tapu devri en geç 25 Mart 2015 tarihi itibariyle gerçekleştirilecektir.



Anılan satış işlemi, "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliğ ((II-23.1)i"'nin 6. maddesi a bendi kapsamında işleme konu mal varlığının kamuya açıklanan son finansal tablodaki kayıtlı değerinin kamuya açıklanan son finansal tablolara göre varlık (aktif) toplamına oranı %0.1, b bendi kapsamında işlem tutarının Yönetim Kurulu karar tarihinden önceki altı aylık günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması baz alınarak hesaplanan ortaklık değerine oranı ise %2.3 olup her iki oran da söz konusu maddede belirtilen %50 oranını aşmadığından, önemli nitelikte işlem olarak değerlendirilmemiştir."



Finansbank Kristal Kule’ye taşınacak


Finansbank geçtiğimiz aylarda, Soyak Holding’in iştiraki Koru Gayrimenkul Yatırım ve Ticaret tarafından inşa edilen 4. Levent’deki 40 katlı ‘Kristal Kule’yi KDV dahil 303 milyon Euro’ye satın almıştı. Finansbank’ın bu yıl sonuna kadar yeni binasına taşınması bekleniyor.



Yasemin Kaptanbaş / Emlak Kulisi





Geri Dön