19 / 04 / 2024

Finike Hasyurt Mahallesi'nin imar planı değişiyor!

Finike Hasyurt Mahallesi'nin imar planı değişiyor!

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Meclis Üyesi Kemal Gökyar, ve İmar Müdürü Selçuk Okur başta olmak üzere Finike Belediyesinin tüm birim müdürlerinin hazır bulunduğu Hasyurt İmar Planı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.



Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Meclis Üyesi Kemal Gökyar, Arif Çetin ve İmar Müdürü Selçuk Okur başta olmak üzere Finike Belediyesinin tüm birim müdürlerinin hazır bulunduğu Hasyurt İmar Planı Bilgilendirme Toplantısına çok sayıda vatandaş katıldı.  Hasyurt Meydan Parkı'nda gerçekleşen toplantıda konuşan başkan Sarıoğlu, "Hasyurt'da sağlıklı bir imar planının olmayışı Hasyurt'un önünü hep kapalı tutmuştur.  Yeterince sosyal tesis yapılamamış, inşaat sektörü ilerlememiş ve çoğu zaman vatandaşlarımızın en küçük isteklerinden olan çocuk parkı yapma işi dahi imar planında park alanı bulunamadığı için yapılamamıştır. Hasyurt'un gelişmesi 18 uygulamasına bağlıdır. 300 parselde olduğu gibi bugüne kadar hiçbir belediye başkanının cesaret edemediği bu işi göreve başlar başlamaz ele aldık ve sona getirdik." Dedi.  Planlama sürecinin yeni büyükşehir yasasından dolayı yaklaşık 1 yıl sürdüğünü dile getiren Sarıoğlu, Mevcut Hasyurt Toptancı Hali'nin meydan olarak belirlendiğini, yeni çocuk parkları için yerler ayrıldığını ve 18 uygulamasının yapılması ile birlikte bugüne kadar yeterince gelişemeyen ticari faaliyetlerin, yeni yapılacak Finike Toptancı Hali'nin de bitmesi ile birlikte ortaya çıkacak ticari alan ihtiyacı gibi problemleri çözeceğini dile getirdi.  Sarıoğlu'nun 18 uygulaması gibi hassas bir konunun "biz yaptık oldu" mantığı ile ilerlemeyeceğinin bilincinde olduklarını ve vatandaşlarla istişare ederek en sorunsuz planın uygulanması gerektiğini söylemesi ise vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. 


A Gazetesi 


Haber Batı Antalya'da şu şekilde yer aldı


Finike Belediyesi'nin mayıs ayı meclis toplantısında 300 parselin satın alınması ile çeşitli asfalt işleri için İller Bankası'ndan yaklaşık 10 milyon liralık kredi kullanımı kararlaştırıldı. Finike Belediyesi'nin mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'nun yönettiği oturumda önergelerle birlikte 14 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda Elmalı yolu üzerinde kurmayı hedefledikleri sanayi sitesi hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Sarıoğlu, söz konusu yere imar planı, sonrasında kamulaştırma yapılması gerektiğini söyledi. İmar Komisyonu'na havale edilen konu ikinci oturumda yeniden ele alınarak, kabul edildi. 

Toplantıda, 40 yılı aşkın süre devam eden dava sonrasında yaklaşık 2 yıl önce hazineye devredilen ve yüzlerce kişinin hak sahibi olduğu 300 parselin maliyeden satın alınmasına ilişkin meclisten borçlanma yetkisi istendi. İller Bankası'ndan kullanılacak 4 milyon 300 TL kredi için borçlanma yetkisi verildi. 

Diğer gündem maddesinde ise asfalt yapımında kullanılmak üzere 5 milyon 600 bin TL tutarında İller Bankası'ndan borçlanma yetkisi istendi. Plan Bütçe Komisyonu'na sevk edilen konu 10 dakikalık ara sonrasında değerlendirildi. Borçlanma yetkisi komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. 

26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek festivalin işgaliye ücretleri de toplantıda ele alındı. Ücretlerin tespiti Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edildi. Komisyon yaklaşık 132 esnafın yer aldığı işgaliye ücretlerinde yüzde 5 artış, ilçe esnafına ise yüzde 50 indirim öngördü. Daha sonra yapılan görüş alışverişinin ardından işgaliye ücretleri, yüzde 5 artış, ilçe esnafına ise yüzde 25 indirim olarak karara bağlandı. 

Toplantıda belediyenin yaptıracağı spor kompleksi ve önergeyle gündeme alınan konular da görüşüldü. 


Batı Antalya


Geri Dön