28 / 03 / 2024

Finike Körfezi'ne Eurasia Adası kurulacak!

Finike Körfezi'ne Eurasia Adası kurulacak!

Turizmin yükselen değeri Antalya'nın Finike İlçesi çılgın bir projeye ev sahipliği yapacak. Dubai'deki Palmiye Adası benzeri tesisler, Finike Körfezi'ne kurulacak. Projenin mimarı Metin Hepgüler, Finike Körfezi'nde yapılması planlanan Eurasia Adası ile il



Turizmin yükselen değeri Antalya'nın Finike İlçesi çılgın bir projeye ev sahipliği yapacak. Dubai'deki Palmiye Adası benzeri tesisler, Finike Körfezi'ne kurulacak. Proje ile ilgili bilgilerinin olduğunu doğrulayan Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, "Bir süre önce bize gelen bir heyetle görüşmeler yaptık. Proje ile ilgili kendilerine her türlü desteği vereceğimizi söyledik. Başbakan Erdoğan'ın Finike İlçesi'ne çok önem verdiğini biliyoruz. TOKİ'nin de bazı çalışmaları var. Böyle bir marka projenin Finike için düşünülüyor olması bizi mutlu eder" dedi.

EN UYGUN YER
Projenin mimarı Metin Hepgüler, Finike Körfezi'nde yapılması planlanan Eurasia Adası ile ilgili Habertürk'e bilgi verdi. Projenin patentinin 2008 yılında WIPO İnternationel adına Özer Ertürk tarafından alındığını söyleyen dünyaca ünlü mimar Metin Hepgüler, projenin dünyada ilk olarak organik esaslar göz önünde bulundurularak planlandığını söyledi. Proje için özellikle Finike Körfezi'nin seçildiğini söyleyen Hepgüler,"Planlanan yer, med cezir ve zelzeleye dayanıklı. Güneş ve rüzgâr enerjisi ile başlı-başına bir dünya oluşturulacak. Bu proje Türkiye'nin tanıtımı açısından çok önemli" dedi.

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ
Asrın Sinan'ı olarak da anılan ve dünyada birçok proje ödülünün sahibi olan Metih Hepgüler, projenin ilk olarak 2009 yılında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından Başbakanlığa iletildiğini belirterek, "Başbakanlık yatırım ve teşvik ajansından gerekli destek verildi. Proje aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a da iletildi. Alan tamamen ekolojik-organik yapıda. Bizi burada tek rahatsız eden durum vardı. Tabiatın korunması ve nesli tükenmekte olan Caretta kaplumbağaları. Her şey düşünüldü bu projede. Bayındırlık, Orman bakanlıklarından gerekli izinler alındı" diye konuştu.

EURASIA ADASINDA NELER VAR
2.5 kilometre 2 toplam alan tamamen ekolojik organik yapıda olup bölge civarındaki tabiat ve caretta caretta kaplumbağa yaşamlarına entegre.
Ay yıldız şeklindeki adanın karaya uzaklığı bir kilometre.
Ay şeklindeki karanın dış sahil şeridi 5 bin 795 metre, iç sahil şeridinin uzunluğu ise 4 bin 170 metre.
1480 adet üç tipte villanın, 1600 rezidans, 4 otelin bulunacağı adada, bir kapalı-bir açık organik AVM, klinik, okul, sosyal tesisler, cami ve kilise yer alacak. Projenin yapımı, 20 bin kişiye istihdam sağlayacak.
Tüm inşaat süreci alt ve üst yapı dahil 40-45 ay olarak hesaplandı.
Proje 2.4 milyar Euroya olarak mal olacak.
Adadan deniz ve hava ulaşımı da sağlanacak.
Habertürk /Umut Tütüncü


Geri Dön