28 / 03 / 2024

Finike yeni kent merkezi 300 parsel olacak!

Finike yeni kent merkezi 300 parsel olacak!

Finike yeni kent merkezi 300 parsel olacak. FİNİKE Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, mülkiyet sorunlarının çözümü için çalışmalar yapılan '300 Parsel'in yeni kent merkezi olacağını söyledi.



Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, kent planlamasına ilişkin Finikeli mimarlarla toplantı yaptı. Belediyede gerçekleşen toplantıda, yeni belediye hizmet binası, adalet sarayı, hükümet konağı, emniyet binası, 300 parsel, Batı Antalya çevre yolu ve Demre- Finike arasına yapılması düşünülen tünel projesi gibi konular değerlendirildi. Başkan Sarıoğlu, gerçekleştirilmesi planlanan projeleri mimarlara aktardı. 


İlçede uzun dava sürecinin ardından hazineye devri yapılan 300 parsel ve mülkiyet sahiplerinin akıbeti hakkında bilgi veren Başkan Sarıoğlu, "300 Parsel sorununu çözmek için somut adımlar atıyoruz. Hak tespiti çalışmalarını bitir dik. Bundan sonraki aşama ise Maliye kontrolü. Bu sorun beklenildiği gibi hemen çözülecek bir şey değil takat Finike için çok fazla önem arz ediyor" dedi.


Problemin çözümünün ardından vatandaşların tapularına kavuşacağını vur gulayan Başkan Sarıoğlu, "Hem burada oturan vatandaşlar tapularına kavuşmuş olacak hem de yeni bir kent merkezi oluşturmak için önümüzdeki engeller kalkmış olacak. Elmalı karayolunun yapılmasından sonra ve kurumların yine bu bölgeye toparlanacak olmasıyla ilçe merkezinin bu bölgeye kayacağı zaten kaçınılmaz bir gerçek. Flak sahiplerine tapularını dağıttıktan sonra bu alanda toplu bir kentsel dönüşüm projesi başlatmak en büyük hayalimiz" diye konuştu. 

Toplantı daha sonra karşılıklı görüş alışverişiyle devam etti.



Antalya Son haber


Geri Dön