28 / 03 / 2024

Finike'de yeni yapılar kent estetiğine uygun olacak!

Finike'de yeni yapılar kent estetiğine uygun olacak!

FİNİKE Belediyesi, ilçede yeni yapılacak binaların kent estetiğine uygun inşa edilmesine yönelik bir dizi uygulamanın hayata geçirilmesini kararlaştırdı.



Finike Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı. Başkan vekili Recep Özkaya'nın yönettiği oturumda Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür Evi ve Öğretmenevi binasının ASMEK kursları açılması için 10 yıllığına tahsis edilmesi talebi görüşüldü. MHP ve CHP'li meclis üyeleri, ASMEK kurslarının açılmasının ilçede yaşayan vatandaşlara olumlu yansıyacağını, dolayısıyla buna karşı olmadıklarını ancak her iki binanın da 10 yıl süreyle Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesini uygun bulmadıklarını kaydetti. Yapılan değerlendirmenin ardından konunun, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'nun da katıldığı toplantıda görüşülmesine karar verildi. 


Kent estetiğine yönelik daha önceki meclis toplantısında gündeme alınan ve ayrıntılı çalışma yapmak üzere İmar Komisyonu'na havale edilen konu önergeyle gündeme alınarak görüşüldü. MHP Meclis Üyesi Akın Veziroğlu, İmar Komisyonu tarafından hazırlanan raporu okudu. Yeni binaları kapsayan raporda şu görüşlere yer verildi:


"Bina renklerinin açık, kontur kısımlarına da koyu renk kullanılması, binaların çatılarına yapılan ısı depolarının kompozit malzemelerle kamufle edilmesi, teras planında depo ve panellerin yerinin gösterilmesi, ayrıca bağımsız alanda iki adet ağaç dikilmesi ve ağaçların vaziyet planında belirtilmesi, klima motorlarının klima balkonu ya da duvar içerisinde gizlenmesi, belirtilen hususların 3 boyutlu çalışma üzerinde gösterilmesine karar verildi." Komisyon raporu değerlendirildikten sonra oy birliğiyle kabul edildi.


Oturum, diğer gündem maddeleri ve önergelerin görüşülmesiyle sona erdi.


Antalya İleri 



Geri Dön