28 / 03 / 2024

Finike'ye yapılacak cami için protokol imzalandı!

Finike'ye yapılacak cami için protokol imzalandı!

Antalya Müftülüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Finike ilçesine yapılacak cami için protokol imzalandı. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Menderes Türel'in belediyecilik anlamında farklı bir portre çizdiğini kaydetti.



Antalya Müftülüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Finike ilçesine yapılacak cami için protokol imzalandı.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleşen imza törenine Antalya AK Parti Milletvekili Atay Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Müftüsü Osman Artan, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu katıldı.


AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu törende yaptığı konuşmada, Finike için güzel bir hizmet gerçekleştireceklerini belirterek, Menderes Türel'in belediyecilik anlamında farklı bir portre çizdiğini kaydetti.


Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de 1 Kasım seçimleri öncesinde Finike'ye bir cami kazandırılacağını söylediklerini, şimdi ise Diyanet İşleri Başkanlığı ve Antalya Müftülüğü işbirliği ile cami projesini hayata geçirmek için adımlar atmaya başladıklarını belirtti.


Camilerin şehirlerin silüetlerindeki en önemli güzellik olduğunun altını çizen Türel, şunları kaydetti:


"Çok güzel bir proje. Finike silüetine yansıyan, ilçeye müthiş bir görsel zenginlik kazandıracak bir eser. 500 kişilik bir cami olacak. Finike'nin Limra Taşı ile kaplanmış, Finike'nin de özelliklerini taşıyan bir cami olacak. İnşaatına başladıktan sonra kısa sürede Allah'ın izniyle hizmete açacağız. Camimizin inşaatı noktasında Finike Kaymakamlığımız, Finike Belediye Başkanlığımızla el ele, bir dayanışma içinde bu projeyi Antalya'mıza kazandıracağız. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."


Antalya Müftüsü Osman Artan ise Büyükşehir Belediyesinin şehri güzelleştirmek için büyük gayret gösterdiğine değinerek, "Sadece binaların yolların, parkların yapılması yeterli değil, camilerin yapılması da önemli. Denizden gemiler geçerken görülebilecek şekilde Finikemize de bir güzel eser kazandırılacak" diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön