25 / 04 / 2024

Fırat Anlı Üçkuyular TOKİ'yi ziyaret etti!

 Fırat Anlı Üçkuyular TOKİ'yi ziyaret etti!

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün organizasyonuyla Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanları Selim Kurbanoğlu, Ülkü Baytaş Üçkuyular TOKİ Mahalle Meclisi'ni ziyaret etti.




Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Yenişehir Belediyesi eşbaşkanları ve beraberindekilerle birlikte soruşturma riskine rağmen  TOKİ  bölgesindeki hizmet vereceklerini söyledi.


Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün organizasyonuyla Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanları Selim Kurbanoğlu, Ülkü Baytaş Üçkuyular TOKİ Mahalle Meclisi'ni ziyaret etti.   Eşbaşkanlara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Kerem Canpolaten, İhsan Süleymanoğlu, DİSKİ'den sorumlu meclis üyeleri Azize Değer Kutlu ve Nadir Bingöl ile Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç eşlik etti.   Üçkuyu TOKİ Mahalle Meclisi Eşbaşkanları Mehmet Gündüz, Firdevs Göger ve mahalle meclisi üyeleri bölgelerindeki sorunları belediye eşbaşkanlarına anlattı. Mahalle Meclisi üyeleri yıllardır çok çile çektiklerini belirterek, sorunların kaynağında TOKİ olduğunu söyledi. Mahalle Meclisi üyeleri, “Biz ömrümüzün bir döneminde burada ev alıp rahat bir hayat yaşamak isterken daha çok çilenin içine girdik" diye konuştu.   Üçkuyular TOKİ'de oturanların dar gelirli kişilerden oluştuğunu belirten Meclis Üyeleri, haftanın ya da ayın belli günlerinde sağlık taraması yapılmasını istedi. Meclis üyeleri mahallede sokak aydınlatmalarının eksik olduğunu belirtti ve ek çöp konteynırı konulmasını istedi. Meclis üyeleri ulaşımın daha seri yapılması için de tedbir alınmasını talep etti.   100 bin metrekare kilitli parke sözü   Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Selim Kurbanoğlu da 2015 bütçesine aldıkları 150 bin metrekarelik kilitli parke taşı çalışmasının 100 bin metrekaresinin Üçkuyular TOKİ'de kullanılacağını açıkladı. Kurbanoğlu, mahalleye her biri 2 ton kapasiteye sahip 4 adet gömmeli çöp konteynırı getireceklerini belirtti. Kurbanoğlu ayrıca gençlerin yararlanacağı bir kütüphanenin önümüzdeki hafta içerisinde oluşturulacağını ifade etti.   Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ise Mahalle Meclisi ile bir araya gelmeyi önemsediklerini belirterek çalışmaları Meclis yönetimi ile paylaştıklarını söyledi.   Ulaşım kapasitemiz iki katına çıkacak   Anlı, TOKİ'nin bölgesinde yaptıkları çalışmanın kendilerine soruşturma olarak geri dönebileceğine işaret ederek, soruşturma endişesi taşımadan buraya hizmet getireceklerini söyledi. Anlı doğalgazla çalışan belediye otobüslerini birkaç ay içinde alacaklarını belirterek otobüslerin iki yılda kendilerini amorti edebileceğini söyledi. Anlı otobüslerin devreye girmesiyle kapasitelerinin iki katına çıkacağını ve 65 yaş üstü ve engelli yurttaşları konforlu bir şekilde taşıyacaklarını sözlerine ekledi. 


Diyarın Sesi


Geri Dön