23 / 04 / 2024

Fitch Yüksel İnşaat'ın kredi notunu düşürdü!

Fitch Yüksel İnşaat'ın kredi notunu düşürdü!

Vatan Gazetesi'nin haberine göre; Kredi derecelendirme kuruluşları Yüksel İnşaat’ın kredi notunu peş peşe düşürüyor. Yüksel İnşaat’ın ihraç ettiği 200 milyon dolarlık tahvilde getiri % 31.7 seviyesine çıktı.



Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Yüksel İnşaat’ın uzun vadeli kredi notunu (IDR) CCC’den CC’ye indirdi. Fitch, 200 milyon dolarlık tahvili yurtdışı piyasalarda işlem gören Yüksel İnşaat’ın kredi notunun indirilmesi kararına gerekçe olarak şirketin alacaklıları ile arasındaki görüşmelerin belirsizliğini gösterdi. Reuters verilerine göre Yüksel İnşaat’ın Kasım 2010’da ihraç edilen 200 milyon dolar tutarındaki 10 Aralık 2015 vadeli tahvillerinin getirisi dün itibarıyla yüzde 31.7 düzeyinde bulunuyor. 


Not görünümü negatif


Fitch’ten yapılan açıklamada ayrıca, “Not indirimi tahvilin yeniden yapılandırılmasının orijinal sözleşme hükümlerinin belirgin derecede zayıflayabileceği ihtimalini yansıtıyor” denildi. Fitch’in açıklamasına göre tahvil ihraç sözleşmesinde Yüksel İnşaat’ın borçluluğuna dair hükmün aşılması üzerine alacaklılarla şirket arasında görüşmeler başladı. Şirkete karşı hukuki yolları kullanmayan alacaklılar Yüksel İnşaat ile tahvilin yeniden yapılandırılması için görüşmeye başladı. Moody’s de dün yaptığı açıklamada Yüksel İnşaat’ın kredi notunu alacaklılarla devam eden görüşmeler nedeniyle Caa1’den Caa2’ye indirip, görünümü ‘negatif’ olarak açıklamıştı.


‘Libya sıkıntı yarattı, aşıyoruz’


Yüksel İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Emin Sazak, bu konunun kendileri için geçici olduğunu ve kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Fitch’in inşaat sektörünü çok fazla tanımadığını, eksik ve yanlış bilgilerle rapor hazırladığını iddia eden Sazak, “Taahhüt sektörünü takip etmekte zorlanıyorlar. Esas büyük sorun bu. Eksik bilgilerle değerlendirme yapıyorlar. Bizde herhangi bir belirsizlik yok. Yalnızca bir dönem nakit sıkıntımız oldu. Onu da çözmek için uğraşıyoruz. Bono alanlarla müzakere halindeyiz. 1-2 ay içinde çözüme kavuşturacağız” diye konuştu. Nakit sıkıntısı yaşamalarının da en büyük nedeninin Libya olduğunu kaydeden Sazak, “Aslında birkaç konu üst üste geldi. Libya bunlardan biridir” dedi.


Yüksel İnşaat, Gebze-Orhangazi  İzmir  Otoyolu Projesi’nin Gebze-Orhangazi kesimi 19+213 km noktası ile 30+700 km noktası arasındaki yol kesiminin inşaat işini de yapıyor.


Vatan Gazetesi


Geri Dön