28 / 03 / 2024

Fitch'ten petrol üreticisi ülkelere uyarı!

Fitch'ten petrol üreticisi ülkelere uyarı!

Fitch Ratings, petrol üreticisi ülkelere ilişkin yayınladığı değerlendirme raporunda, düşük petrol fiyatlarının, mali ve dış pozisyonları açısından net petrol ihracatçılarının kredi notu temellerini etkilediğini belirtti..




Fitch'ten petrol üreticisi ülkelere yapılan uyarıda, düşük petrol fiyatlarının, mali ve dış pozisyonları açısından net petrol ihracatçılarının kredi notu temellerini etkilediğine dikkat çekildi


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, düşük petrol fiyatlarının, mali ve dış pozisyonları açısından net petrol ihracatçılarının kredi notu temellerini etkilediğini bildirdi. 


Fitch Ratings, petrol üreticisi ülkelere ilişkin yayınladığı değerlendirme raporunda, düşük petrol fiyatlarının, mali ve dış pozisyonları açısından net petrol ihracatçılarının kredi notu temellerini etkilediğini belirtirken, "Bahreyn, Venezuela, Angola ve Ekvador gibi ülkelerde, düşük petrol fiyatları halihazırda devam eden mali açıkla birlikte kredi profilleri açısından büyük risk oluşturuyor" ifadelerini kullandı. 


Raporda, Brent petrol fiyatlarının düşüşünden en az etkilenecek piyasaların Kuveyt, Abu Dabi ve Norveç olduğu belirtildi. Bu ülkelerin nüfusun ihtiyacı için kişi başına daha az bir petrol gelirini kullanması gerektiğini ifade eden Fitch, "Son yıllarda geniş çaplı tampon oluşturan bu ülkeler, mali ve dış fazla üretmeye, petrol fiyatları şu anki seviyede kalsa tamponlarını güçlendirmeye devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu. 


Suudi Arabistan'ın en yüksek seviyede mali tampona sahip olduğunu belirten Fitch, gelirleri büyük oranda petrol kazançlarına bağlı olan ülkelerin fiyat düşüşlerinden olumsuz yönde etkilenebileceğine dikkati çekti. 


Dünya


Geri Dön