23 / 04 / 2024

Fiyaka Gebze iskan sorunu çözüldü!

Fiyaka Gebze iskan sorunu çözüldü!

Fiyaka Gebze Yönetim Başkanı Muhammed Demirtaş düzenlenen basın toplantısında Fiyaka Gebze'de iskanının alındığını, 634 Kat mülkiyet kanunu ile mağduriyeti sıfırladıklarını ve kimsenin sorun yaşamayacağı bir yapı haline geldiğini ifade etti...



Fiyaka Gebze Yönetim Başkanı Muhammed Demirtaş basın toplantısında; Fiyaka Gebze Evleri'nin iskanının alındığını ifade etti. Fiyaka Gebze Yönetim Başkanı Muhammed Demirtaş toplantıda; Fiyaka Gebze Evleri'nde kimsenin sorun yaşamayacağı bir yapı haline getirdik. 634 Kat mülkiyet kanunu ile mağduriyeti sıfırladık, dedi. 


Toplam 570 daireden meydana gelen Fiyaka Gebze Evleri'nde yüzde 96 oranında doluluk olduğunu ifade eden Demirtaş, Fiyapı Gebze'deki yapısını tamamlamadan bırakıp gitti. Biz de Fiyaka olarak, gerek kaymakamlık ile gerek daire sahipleri ile gerekse mahalleli ile bir araya gelip zararı en aza indirdik. İskanımızı aldık, kimseye sorun yaşatmayacak ortamı kurarak huzurlu ailelerin yaşayacağı hale getirdik. 634 Kat mülkiyet kanunu ile kimseyi kimseye mağdur etmeden yönetmeye çalışıyoruz, dedi.


Fiyaka'nın 2013'ten beri yaptığı iskan açıklamaları-çalışmaları!


Temmuz 2013 


İskan bütçesi hazırlanmış ve sayın kat maliklerinden iki taksit halinde tahsilat yapılması konusunda uzlaşılarak gerek site bünyesinde yayınlanmış ve gerekse kat maliklerinin adreslerine posta (İadeli taahhütlü) yolu ile gönderilmiştir.


Ağustos 2013


Tahsilatlar takip edilmiş; ödemeler konusunda geri dönüşler değerlendirilmiş; iskanın gerekliliği ve önemi "İskan almasak ne olur?" diyenlere anlatılmaya çalışılmıştır. İlk taksidi ödemeyenler aranmış; ödemeleri konusunda yardımcı olunmasını isteyenlere ve ikinci taksit için bir ay erteleme talebinde bulunanlara durumları değerlendirilerek; mümkün olan en makul şekilde yardımcı olunmuştur.


Eylül 2013 


Yapı denemim firması ile tekrar görüşme yapılmış ve yenilenmesi gereken projeler hakkında gerek firma ve gerekse belediyeden bilgi alınmıştır. Proje tadilatları için kat maliklerinden vekalet alınması gerekiğinden ve satılan dairelerin yeni sahiplerine ait vekalet bulunmadığından söz konusu vekaletlerin tamamlanması hususunda yeni kat malikleri aranmış; kendilerine bilgi verilmiş; ulaşılamayanlara çeşitli yollarla ulaşılmaya çalışılmıştır. Henüz vekaletler tamamlanabilmiş değildir.


Ödemelerin yüzde 80 çivarında yapıldığı gözlemlenmiş ve ödeme yapmayan, ayrıca yapılmaması konusunda telkinde bulunduğu öğrenilen; tadilat ödemelerinden hala eksiği bulunan kat maliklerine önceki TYTK kararına dayanılarak acil icra gönderilmiştir. Tüm borçlu kat malikleri telefon ile aranmış ve ödemelerini 1 Ekim tarihine kadar kesinlikle yapmaları istenmiştir.


Ekim 2013


Doğalgaz kazanlarının çatı katlarına alınması ile ilgili teknik ve eksik alanlarla ilgili mimari proje tadilatı ile bu tadilatlara (İskan için gerekli) kat maliklerinin muvafakat ettiklerine dair vekaletname gerekmektedir. Bu konuda çalışmalar yoğunlaşmıştır. 


Vekaletlerini halen tamamlamayan kat malikleri tekrar ve defaatle aranarak iskan alınması hususunda aksaklığa ve gecikmeye sebep oldukları konusunda uyarılmıştır. Site genelinde çatılara takılması gereken paratonerler için çalışma başlatılmış, bazı blokların paratonerleri takılmış olup topraklamaları yapılmaktadır.


Paratonerler A3, A7 ve B4 blok çatılarına takılacaktır. Diğer bloklara gerekmemektedir. A3 ve A7 paratonerleri takılmış topraklamaları yapılmaktadır. B4 paratoneri için önce teras kata bölme duvarı gerekiyor.


Kasım 2013


Mimari ve mekanik tadilat projelerin çizimleri tamalanarak YAPI DENETİM firmasına teslim edildi. Gebze Belediyesine TADİLAT ruhsatı için başvuruldu. Gebze belediye başkanı Sayın Aydın KÖŞKER'den yeniden randevu talep edildi. Kendisi ile 15/11 tarihinde görüşülecek.


Bu kadar gelişmeye rağmen halen vekaletlerini vermeyen, tamamlamayanlar bulunmaktadır. Zamanımızı bu kişilere de harcamak zorunda kalıyoruz. Bir hafta içinde tamamlamazlar ise ifşa edileceklerdir. Fiyapı aleyhine açılmış olan dava 18.11.2013 tarihinde görüşüldü. Tedbir kararı aldırıldı. Ön inceleme duruşmasının 20.01.2014 saat 13:30'da yapılmasına karar verildi.


Aralık 2013


Tadilat projelerine devam ediliyor. Tespit edilen farklılıklar tek tek düzeltilmeye çalışılıyor ve projeler halihazıra getiriliyor. Asansörler için mutlaka ruhsat alınması gerektiğinden eksiklerinin tamamlanmasına ve ruhsat almaya hazır hale getirilmesine başlandı.


Yangın ihbar ve uyarı sistemi yok. Yön yazıları, uyarı sistemleri, yangın söndürücü temini ve bu işlerin montajı çalışmaları başladı. Kapalı garaj için tamamen yeniden proje çiziliyor. İlk proje ile farklılıkları okadar fazla ki halihazıra uydurulamadı bile


İskan ödemelerini tamamlamayanların listesi hazırlandı. Gelecek ay geçmiş dönem faizi ile (son ödenmesi gereken aydan Ocak ayına kadar her ay yüzde 5) icra işlemi başlatılacak.


Halen elektrik ve su aboneliklerini yaptırmayıp yönetimi arayarak bilgi ve belge talep edenler var. Altı ay önceden yönetim olarak bu işler için gereken herşeyi yaptık ve dosyaları tam olarak hazırlayıp herkeze teslim ettik. Lütfen, biraz daha sorumlu davranalım; işimizi takip edelim. Ne kadar daha yaptığımız işler için geri dönüp tekrar tekrar aynı şeyleri yapacağız. UNUTMAYINIZ 570 DAİRE VAR!...


Asansör ruhsat işlemleri son aşamaya gelmiştir. Yangın söndürme sistemleri ve yangın uyarı sistemleri tamamlandı. Son kontrollerden sonra denemeleri yapılacak. Bu işlerin hepsi iskan için elzemdir.


OCAK 2014


Çalışmalar proje ve planlara yoğunlaştırıldı. Projelerde gereken taadilat v.b. iş ve işlemler yapılıyor. Asansörle için ruhsat alınması aşamasına gelindi. Asansörlerin harç bedelleri yatırldı kontrol ve onay işi kaldı.


ŞUBAT 2014


İskanın birinci aşaması ve olmazsa olmazı olan asansör kullanım ruhsatları 06.02.2014 tarihi itibari ile alınmıştır. HAYIRLI OLSUN.


Belediye başkanımız ve gelecek dönem için yine belediye başkanlığına aday olan Sayın Adnan KÖŞKER ile 20 Şubat 2014 tarihinde makamında tekrar görüşülmüştür. Her yönüyle olumlu mesajları ile birlikte gereken yardımın yapılacağı sözü alınmıştır. Ayrıca, sayın başkan, tam sitemizin karşısına bir sağlık ocağı açılacağı, semt pazarının sabit ve kapalı pazar haline getirileceği ve vadi projesinin yaz dönemine yetiştirileceğini söylemiştir. Bunların hepsi sitemizin değerine değer katan gelişmelerdir.

Bu gelişmelerle birlikte iskan sorunumuzun çözümü için az bir süre kaldığını söyleyebiliriz.


MART 2014


İskan çalışmaları son aşamaya gelmiştir. Blok bazında iskan harçları ve yapı denetim harçları yatırılmaya; yapı borç yazıları alınmaya başlanılmıştır. Her blok için park ve bahçeler müdürlüğünden gereken ağaç dikim tespitleri yaptırılmakta; yangın raporları alınmaktadır.


Ortak alan için çalışmalar devam etmekte olup iskan için tamamalanması gereken işler halen vardır. Ortak alanlardaki değişiklikler için yeni proje çizdirmek ve projeleri belediyeye onaylatmak, tadilat işi yapmak gerekiyordu. Bu işler yapıldı ve ortak alanlara ruhsat alındı. Fotoğrafta ruhsatlar imza ediliyor.


NİSAN 2014


Çizilmesi gereken tüm projeler çizildi, gereken harcırahlar yatırıldı. Belediyenin illa istediği sığınak için 20 adet tuvalet, 2 adet banyo, 1 adet mutfak, kapalı garaj için yangın söndürme sistemi, havalandırma sistemi, izelasyon imkanlar dahilinde yaptırıldı.


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön