19 / 04 / 2024

Fiyapı iflas erteleme davası ne oldu?

Fiyapı iflas erteleme davası ne oldu?

16 Temmuz 2013 tarihinde 1 yıl süreyle iflas ertelemesine karar verilen Fiyapı'da 13 Temmuz 2014 tarihinde ise duruşma Kasım'a ertelenmişti. Fiyapı iflas erteleme davasında son karar belli oldu...



Fiyapı'nın iflas erteleme davası 16 Temmuz 2013 tarihinde karara bağlanmış ve mahkemede davacının 1 yıl süreyle iflas ertelemesine karar verilmişti. Ardından 13 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul  Anadolu 13. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde yapılan duruşma ile Kasım 2014'e ertelenmişti. Aldığımız son bilgilere göre duruşma sonrasında iflas erteleme davası heyete aktarıldı. Heyet kararı ise 21 Ocak 2015 tarihinde belli olacak. 


Geçtiğimiz sene verilen kararla; Fi Yapı'nın iflasının ertelenmesi halinde verilen tapu ve inşaatlarının ilerlemesi müşterilerin risklerinin daha azalmasına sebep olacağı ve müşterilerin durumlarının daha düzeleceği, şirketin varlıklarının ve yaratacağı kaynakların buna imkan verdiği ancak zamana ihtiyacı olduğu, davacının konumunun belirsizliğinden 50 Milyon dolarlık adanın satışının güçleştiği fakat iflasın ertelenmesi halinde satışın kolaylaşacağı gerekçesi düşünülmüştü... 


Bu süreç içinde Fi Yapı'nın Fiside projesinde de çalışmalar hızla devam ediyor. İflas erteleme sürecindeki firma Fiside projesinde elindeki gayrimenkulleri taşeron firmalara vererek projelerine yeniden hız kazandırdı.  Beton santralini şantiye alanı içerisine kuran firma, malzeme sevkiyatı yapmaya devam ediyor.


Fiyapı iflas erteleme davası ne oldu?


*Fiside projesindeki çalışmalardan.


Şirket iflas erteleme sürecine girdikten sonra 2.370 müşterisine dairelerinin tapularını vermişti. Konu ile alakalı olarak daire sahipleri ve kurmuş oldukları Fi Side Daire Sahipleri Dernek yetkilileri de şantiyedeki çalışmaları, taşeron firmaları, mahkeme sürecini yakından takip ettiklerini ve gelişmelerden memnun olduklarını dile getirdi.


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön