26 / 04 / 2024

FİYAPI İnönü Stadı'na adını yazdırdı!

FİYAPI İnönü Stadı'na adını yazdırdı!

Son dönemde yaptığı transferlerin yanında sponsorluk anlaşmalarına önem veren Beşiktaş Kulübü, bir sponsorluk anlaşması da BJK İnönü Stadı için yaptı



Siyah-beyazlı kulüp, stadın isim hakkını 1 artı 1 olmak üzere 2 yıllığına FİYAPI"ya verdi. BJK Nevzat Demir Tesisleri"nde kulüp başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticiler Fahrettin Curoğlu ile Ertunç Soğancıoğlu"nun katılımıyla gerçekleştirilen törenle sözleşme imzalandı.

Yıldırım Demirören ve FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan"ın imzaladığı sözleşmeyle stadın ismi 1 yılı opsiyonlu 2 yıllığına FİYAPI İnönü Stadı oldu.

-DEMİRÖREN: 'BUGÜN KULÜP TARİHİNİN EN ÖNEMLİ İşžİNİ YAPIYORUZ'-

Törende konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, bugün yine kulüp tarihinin önemli   işine imza attıklarını söyledi.

Demirören, FİYAPI ile 1 artı 1 yıllık olmak üzere stadın isim hakkını verdiklerini belirterek, 'Sözleşmenin özelliği, stadımız bir sene sonunda yıkılırsa mukavele geçersiz kalıyor' dedi.

Kulüplere sponsor olanlara her zaman destek verilmesi gerektiğini kaydeden başkan Demirören, 'Maalesef kamuoyunda bazı şeyler gördüm. Bazı konuşmalara üzüldüm. Türkiye Futbol Ligi"nin ismi kanunla değişti. Önce Turkcell, ardından Spor Toto oldu. Demek ki şartlar isimleri değiştirebiliyor. İsimlere saygımız sonsuz ama kulüplerin de yaşaması gerekiyor. Anlaşma her iki taraf için hayırlı olsun' diye konuştu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü"nün sponsorluk konusundaki açıklamasının hatırlatılması üzerine Yıldırım Demirören, 'Biz zaten yazılı başvurumuzu yaptık. Kulüpler sponsorla yaşıyor. Bir sıkıntı olmayacağına inanıyoruz' dedi.Geçtiğimiz hafta sonu divan kurulu toplantısında stadın isminin değişmesi halinde mahkemeye gideceği yönünde açıklamalarda bulunan Ali Rıza Dizdar"ın bu tepkisinin sorusu üzerine Demirören, 'Herkes demokratik haklarını kullanır. Ali Rıza Dizdar da mahkemeye verebilir. Türkiye Futbol Ligi"nin ismi kanunla değişti. Türkiye"den büyük isim var mı. şžartlar bunu gerektiriyor' diye konuştu.

Başkan Demirören, yapılan sözleşmeyle stadın isminin FİYAPI İnönü Stadı olacağını ifade etti.

Stadın sponsorluğu konusunda Medikal Park ile yaptıkları görüşmelerin hatırlatılması üzerine, 'Bir süre görüştük. Onlara zaman vermiştik. Bu zaman içinde bize dönmeyince süreç devam etmedi' dedi.

Yıldırım Demirören, FİYAPI"dan sonuç almaları halinde diğer şubelere de desteğin olabileceğini ifade ederken, 15 gün sonra başka bir sponsorluk anlaşması için bir araya geleceklerini sözlerine ekledi.

-NEşžELİ HALLERİ DİKKATİ çEKTİ-

Yıldırım Demirören"in toplantıda neşeli halleri dikkati çekti.

Sözleşmenin imzalanması için gözlüklerini takan Demirören, 'Gözlükle çekmeyin yaşlı gözüküyorum' şeklinde espri yaparken, FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan"ın bundan sonra Beşiktaş"a daha sempatiyle bakacağı yönündeki açıklaması üzerine 'Artık Beşiktaşlısınız diyebiliriz' dedi.

-İNAN: 'FİRMAMIZ ONURLU BİR İşž YAPTI'-

Beşiktaş Kulübü"nün stadına isim sponsoru olan FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ise bu anlaşmayla onurlu bir iş yaptıklarını söyledi.

İnan, başkan Yıldırım Demirören ve yönetim kuruluna kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi:
'Yaptığımız anlaşma iki kademeli. Birinci kademe FİYAPI İnönü Stadı isim hakkını alarak tamamladık. Ama esas amaç izinlerin alınması halinde bu stadın yıkılıp yerine Beşiktaş Kulübü"ne, camiasına, seyircisine yakışacak yeni bir stat yapılması ile ilgili ciddi bir uğraş vereceğiz. İnşallah bundan sonraki basın toplantısında yeni bir stat müjdesini vermek istiyoruz' diye konuştu.

İşin kendilerine teklif edildiğinde, bunun şık bir iş olduğunu düşündüklerini kaydeden İnan, 'Sponsorluk anlamında yapılacak en üst düzey bir iş. İnşaat firması olarak tarafımızdan bu hakkın alınması bizim için önemli. Firma olarak yapılmamışları yapmak gibi bir amacımız var. Sektörde hep ilkleri yapmak anlamlı. Beşiktaş"a sempatim de bu işle birlikte güçlendi. Daha önce herhangi bir takım tutmuyordum. Bu dakikadan itibaren Beşiktaş"ın menfaatleri için çalışacağım' dedi.

Sponsorluk konusunda örnek aldıkları bir durumun olup olmadığı yönündeki soruyu ise Fikret İnan, 'Örnek aldığımız bir durum yok. Başkanımız ve yönetimin ön gördüğü rakamlar üzerinde konuştuk. Her iki taraftan da kabul gördü ki anlaşma yapıldı. Buradan verim aldığımız sürece maddi ve manevi olarak gerek futbola, gerekse diğer branşlara destek vereceğiz' diye konuştu.

Fikret İnan"ın bu açıklamaları üzerine Yıldırım Demirören, 'Seneye bir yıldız sözü verdi' diye espri yaptı.

Bu arada, Beşiktaş Kulübü yapılan protokol gereği sponsorluk bedeli olarak, ilk yıl 3 milyon 500 bin lira artı KDV, ikinci yıl ise 3 milyon dolar artı KDV para alacak.
AA

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

İnönü"nün önüne ˜Fi-Yapı" girdi, 120 milyon Euro"luk yeni stat için öne çıktı

Beşiktaş ile BJK İnönü Stadyumu"nun isim hakkı konusunda 2 yıllık anlaşma imzalayan Fi-Yapı, yeni yapılması planlanan 120 milyon Euro"luk stadyumda da öne çıktı. Fi-Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, œBu anlaşmaya uzun vadeli bakıyoruz. Yeni stadyumu inşa etmek istiyoruz dedi.

BJK İnönü Stadyumu"nun adı Fi-Yapı İnönü Stadyumu olarak değiştirildi. Beşiktaş sponsorluk bedeli olarak, ilk yıl 3.5 milyon lira, ikinci yıl ise 3 milyon dolar para alacak. Beşiktaş ile yaptıkları anlaşmaya uzun soluklu baktıklarını dile getiren Fi-Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, yeni yapılacak stadyumu inşa etmek istediklerini belirtti. Gerekli izinlerin alınmasıyla başlayacak projede Fi-Yapı"nın öne çıktığını söyleyen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, œStadın yapımı için teklifler toplayacağız. Beşiktaş için en uygun projeyi seçip değerlendireceğiz dedi.

Fi-Yapı ile yaptıkları anlaşma hakkında bilgi veren Yıldırım Demirören, şu bilgileri verdi: œFi-Yapı ile 1+1 yıllık anlaşma imzaladık. Bu zaman sürecinde yeni stadın yapımı için çalışmalar başlar ve mevcut stat yıkılırsa anlaşma iptal edilebilecek. Daha sonra yeni yapılacak stadyumun adı üzerinde çeşitli çalışmalar yapacağız. Bunun için konuşmak çok erken.

42 bin kişilik stat

Beşiktaş için yeni yapılması planlanan stadyuma 120 milyon Euro"luk yatırım yapılacağını açıklayan Yıldırım Demirören, şöyle konuştu: œ42 bin kişilik yeni stadyum için çalışmalarımızı yapıyoruz. Burada gerekli izinleri kısa sürede tamamlamayı istiyoruz. Bunun için Allianz Arena"yı yapan şirketle ön protokol anlaşmamız bulunuyor. Gerekli fizibilite çalışmalarını yapıyoruz.

İlk sponsorluk

Beşiktaş ile yaptıkları sponsorluk anlaşmasını değerlendiren Fikret İnan, œşžirket olarak şimdiye kadar ilk defa bir futbol kulübüne sponsor olduk. Bu bizim için de önemli bir çalışma. Beşiktaş"ın bizi tercih etmesi onur verici. Yeni yapılacak stadyum için de Beşiktaş"a sonuna kadar destek vereceğiz. Burada öncelikli hedef izinlerin ve onayların tamamlanması diye konuştu.

Fi-Yapı Arena olmasını isteriz

YENİ yapılacak stadyumda 5 yıllık isim hakkına talip olduklarını da açıklayan Fi-Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, œBu stadyum için başından sonuna kadar Fi-Yapı olarak desteğimizi sürdüreceğiz. İnşaat çalışmalarında da yer alıp stada adımızı vermeyi planlıyoruz. Bunun için de en az 5 yıllık bir anlaşma yapmalıyız dedi.

Medical Park cevap vermedi

STADIN sponsorluğu konusunda Medikal Park ile yaptıkları görüşmeleri de değerlendiren Yıldırım Demirören, œBir süre görüştük. Onlara zaman vermiştik. Bu zaman içinde bize dönmeyince süreç devam etmedi. Biz de Fi-Yapı ile anlaşmamızı yaptık diye konuştu.
Hürriyet

Yıldırım Demirören: Yeni stadın yapımına odaklandık!

FİYAPI ile İnönü Stadı'nın isim sponsorluğu için sözleşme imzalayan Beşiktaş Başkanı Demirören, 'Yeni stadın yapımına odaklandık. Başka yerler önerildi. Ama Beşiktaş'ın kalbinde kalmak için mücadele verdik. Müjdeli haberi yakında vereceğiz' dedi

Son dönemde sponsorluk anlaşmalarında da atağa geçen Beşiktaş Kulübü, bir sponsorluk anlaşması da BJK İnönü Stadı için yaptı. Siyah- beyazlı kulüp, stadın isim hakkını 1+1 olmak üzere 2 yıllığına FİYAPI'ya verdi. İmza töreninde konuşan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, bugün yine kulüp tarihinin önemli bir işine imza attıklarını belirterek, 'Stadımız bir sene sonunda yıkılırsa mukavele geçersiz kalıyor. Maalesef kamuoyunda bazı şeyler gördüm. Bazı konuşmalara üzüldüm. Türkiye Futbol Ligi'nin ismi kanunla değişti. Önce Turkcell, ardından Spor Toto oldu. Demek ki şartlar isimleri değiştirebiliyor.'

İZİN İçİN YAZI YAZDIK

'İsimlere saygımız sonsuz ama kulüplerin de yaşaması gerekiyor. Biz GSGM'ye isim değişikliği için zaten yazılı başvurumuzu yaptık. Bir sıkıntı olmayacağına inanıyoruz' dedi. FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ise bu anlaşmayla onurlu bir iş yaptıklarını belirterek, 'Esas amacımız izinlerin alınması halinde bu stadın yıkılıp yerine Beşiktaş camiasına yakışacak yeni bir stat yapmak' diye konuştu.

3.5 MİLYON LİRA GELİYOR

Beşiktaş sponsorluk bedeli olarak, ilk yıl 3 milyon 500 bin lira artı KDV, 2. yıl ise 3 milyon dolar artı KDV para alacak. Törende İnönü Stadı'nın yıkılıp yerine yenisinin yapılması için sürdürülen çalışmalar hakkında da bilgi veren başkan Yıldırım Demirören, şu anda sadece bu konuya odaklandıklarını söyledi. Demirören, stadın yeniden yapılması konusunda çalıştıklarını dile getirerek, 'Fizibilite çalışmalarını gerçekleştirmiştik. Bizim amacımız 42 bin kişilik bir stat yapmak. Gerekli izinleri bekliyoruz. Yapımcı firma olarak da öncelik hakkı FİYAPI'nın olacaktır. Yurt dışında Alianz Arena'yı yapan firmayla zaten ön görüşmelerimiz vardı. Türkiye'den gelen teklifleri de değerlendireceğiz' dedi.

SEMTİN KALBİNDE OLACAĞIZ

Stadın yapılması konusunda sürecin uzamasıyla ilgili, 'Hükümet bu yönde sonuna kadar destek oluyor. Turizm Bakanlığı'ndan başka türlü bir teklif geldi. Bakanlık 'Başka yerde yarın sabah başlayın' dedi. Biz bunu kabul etseydik projeye başlardık. Beşiktaş'ın kalbi olan buradan gitmemek için mücadele ettik. Stadın tarihi dokusu ve konumu da süreci uzattı. İnanıyorum ki çok yakında müjdeli haberi vereceğiz' diye konuştu.

PAşžA'NIN STADINDA OYNARIZ

Stadın yapımı halinde maçlarını oynamak üzere iki farklı düşünceleri olduğunu kaydeden Demirören, Anadolu'da Süper Lig takımı olmayan illerin yanı sıra Kasımpaşa Kulübü'nün yeni yaptırdığı Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nı da düşündüklerini dile getirdi. Sabah/Fatih Doğan

 

İnönü"nün tarihinde yeni bir sayfa dün açıldı.

Dün atılan 'resmi' imzalarla İnönü Stadı'nın ismi artık Fiyapı İnönü oldu. Fiyapı, yeni stadın yapımında ve isim sponsorluğunda da öncelik sahibi olacak. Firma, 120 milyon avroya mal olması beklenen stadın yapımını üstlenirse adının da Fiyapı Arena olmasını istiyor. İnönü"nün tarihinde yeni bir sayfa dün açıldı.


Beşiktaş Kulübü, İnönü Stadı"na isim sponsoru yaptığı Fiyapı ile daha önce vardığı anlaşmada resmi imzayı attı. Eğer bir yıl içinde İnönü Stadı yıkılırsa anlaşma da otomatikman sona erecek. Ancak, Fiyapı yeni stadın yapımına da talip üstelik Başkan Yıldırım Demirören"in de ifade ettiği gibi şimdiden bir adım önde. Fiyapı, 120 milyon avroya mal olması beklenen 42 bin kişilik İnönü"nün yapımını üstlenirse, yeni stada da yaptığı harcama karşılığında Fiyapı Arena adının verilmesini istiyor. Dünkü imza törenine Demirören"in yanısıra Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu ve Genel Sekreter Fahrettin Curoğlu da katıldı. Törende ilk sözü alan Demirören, œBugün Beşiktaş için tarihi bir gün. Stadımızın isim hakkını 1+1 olmak üzere iki yıllığına Fiyapı"ya veriyoruz. Bu mukavelenin özelliği stadımız bir sene sonra yıkılırsa mukavele geçersiz kalıyor dedi. İsim değişikliğine ilişkin kamuoyuna yansıyan bazı haberlerden üzüntü duyduğunu belirten Demirören, œTürkiye futbol liginin adı kanunla değişti. Önce Turkcell, sonra Spor Toto oldu. Demek ki şartlar isimleri de değiştirebiliyor. İsimlere saygımız sonsuz ama bu kulüplerin de bugünün şartlarıyla yaşaması gerekiyor diye konuştu.

Kongre Üyesi Avukat Ali Rıza Dizdar"ın isim sponsorluğuna karşı çıkıp mahkemeye gideceğini açıklamasına da değinen Demirören, œDizdar demokratik haklarını kullanabilir. Onun gibi iyi ve değerli bir hukukçu mahkameye verebilir. Ama Türkiye futbol liginin adı değişti. Türkiye"den daha büyük bir isim var mı Fiyapı İnönü olarak devam ediyoruz dedi. İsim değişikliği konusunda GSGM"ye izin başvurusu yaptıklarını ve bir sorun yaşanmayacağını kaydeden Demirören, artık yeni stadın yapımına odaklanacaklarını kaydetti. Demirören, yeni stadın isim hakkının yanısıra yapım işinde de önceliğin Fiyapı"da olduğunu vurguladı.

Yeni stat müjdesi yakın

Demirören, œElbette yeni stadın yapım işi herkese açık olacak. Daha önce Bayern Munih"in stadı Alianz Arena"yı yapan firmayla görüşmüş ve ön protokol yapmıştık. Türkiye"den de Fiyapı ve başka firmalar gelirse onların tekliflerini de alacağız. Ama öncelik Fiyapı"nın olacak diye konuştu. Hükümetin yeni stad işinde kendilerine engel değil aksine çok destek olduğunu söyleyen Demirören, œKültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bize ˜Başka bir yerde yarın stada başlayın" dedi. Eğer biz başka bir yeri kabul etseydik stada başlardık. Ama biz Beşiktaş"ın kalbi olan Fiyapı Stadı"nın oradan gitmemesi için mücadele ettik. çok yakında hep beraber müjdeli haberi kutlayacağız diye konuşacağız. Hükümet, Beşiktaş"a yeni stat için Zeytinburnu"ndaki Kazlıçeşme"yi adres göstermişti. Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikran İnan da, şık ve kaliteli bir iş olduğu için Beşiktaş"ın stadına isimlerini verdiklerini belirterek, œFirmamız bu anlaşmadan dolayı onurlu bir iş yapmıştır. Bu anlaşmayı iki kademeli olarak görüyoruz. Birinci kademesi isim hakkı anlaşmasıdır. İzinlerin alınması halinde bu stadın yapılması için firmamız ciddi bir uğraş verecektir. İnşallah bundan sonraki anlaşmamızda yeni stat müjdesini vermek dileğiyle dedi. Konuşmaların ardında anlaşmaya resm imzalar atıldı. Beşiktaş, iki yıl için 5.4 milyon dolar alacak.

Beşiktaş, İnönü Stadı"na isim sponsoru olan Fiyapı"dan iki yıl için 5.4 milyon dolar alacak. 1 Ekim 2010"dan itibaren geçerli olan anlaşma çerçevesinde Beşiktaş, ilk yıl için 3.5 milyon lira (2.4 milyon dolar) ikinci yıl içinse 3 milyon dolar alacak.İnönü Stadı"nın Fiyapı İnönü olmasının kendileri için çok anlamlı olduğunu söyleyen Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, œBu işle birlikte Beşiktaş"a sempatim güçlendi. Takım tutmuyordum ama artık Beşiktaş"ın menfaatleri için çalışacağıma hepimizin önünde söz verebilirim dedi. Bu sırada arayan giren Demirören, İnan"a œBeşiktaşlı olduğunu da söyle dedi. İnan da bunun üzerine œTabii ki bundan sonra Beşiktaşlıyım cevabını verdi. ˜Ya Anadolu ya Kasımpaşa"Demirören, yeni stat yapılırken nerede oynayacakları yönündeki bir soruyu yanıtlarken, œİki düşüncemiz var. Süper Lig"de takımı olmayan Anadolu illerinde oynamak istiyoruz ama bu konuya federasyonla konuşmamız lazım. çünkü senede ancak iki stat adı verebiliyorsunuz. İkinci seçeneğimiz ise Kasımpaşa"nın kullandığı Recep Tayyip Erdoğan Stadı dedi.

Fiyapı"dan ˜yıldız" sözü

Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı İnan, isim sponsorluğu için verilen toplam 5.4 milyon dolarlık rakam konusunda œOrtaya çıkan her iki tarafı da mutlu eden bir rakam oldu ki anlaşma oldu dedi. İnan, stat isim sponsorluğundan verim aldıkları sürece gerek futbol, gerekse diğer branşlara da destek olacaklarını kaydetti. Bunun üzerine Demirören œFikret bey gelecek sezon için bir yıldız futbolcu alma sözü verdi dedi. İnan da œİnşallah diyerek karşılık verdi. Bu arada bir kaç gündür Beşiktaş resmi internet sitesinin açılışına konan œBeşiktaşlılar kendinizi nerede güvende hissediyorsunuz sorusunun yanıtı da dün yine sitenin giriş sayfasında verildi. Güven sorusunun yanıtı şu oldu: œArtık Fiyapı İnönü Stadı"nda güvence altındasınız... çarşı"ya parasız sigorta Beşiktaş, Fiyapı İnönü Stadı"nda maç izleyen taraftarlarına ücretsiz acil sağlık sigortası sunacak. Beşiktaş"ın Gras Savoye Türkiye ile yaptığı anlaşmaya göre maç sırasında sağlık problemleri yaşayan taraftarlara tam teşekküllü ambulans hizmet verecek. Ciddi bir kaza olduğunda ise taraftarlar en yakın hastaneye götürülecek. Sözkonusu hizmetin bedeli bilet fiyatına dahil olduğundan ekstra bir ödeme yapılmayacak.

İnönü"nün isim serüveni
1947"de İnönü Stadı ismiyle açıldı.
1952"de Mithatpaşa oldu.
1973"te Tekrar İnönü adını aldı.
1998"de Beşiktaş İnönü Stadı halini aldı.
2010"da Fiyapı İnönü Stadyumu"na dönüştü.

˜Fabiano, Schuster"li Beşiktaş"a gider"

İspanyol spor gazetesi AS, Sevilla"nın Brezilyalı futbolcusu Luis Fabiano"nun takımdan ayrılabileceği yönünde iddialara yol açan sözleriyle ilgili, œLuis Fabiano ayrılırsa, gideceği ilk takım Schuster"li Beşiktaş olur yorumunda bulundu. Takımda istediği gibi yer bulamadığından yakınan Fabiano, œEğer oynamazsam, başka çözümler arayacağım deyince ocak ayındaki ara transfer döneminde takımdan ayrılabileceği iddiaları gündeme getirildi. AS gazetesinde yapılan yorumlarda, œAlman teknik direktör, Brezilyalının bir hayranı ve Real Madrid"deyken de onu getirmek istedi. şžimdi Luis Fabiano durumundan hoşnut değil ve Schuster için ona sahip olmak bu zamana kadar hiç olmadığı kadar gerçek gözüküyor. Schuster"in yapması gereken sadece beklemek ve Fabiano"nun bu durumunun devam etmesi için dua etmek denildi.
Radikal/Kenan Başaran


Demirören, FİYAPI'dan yıldız sözü aldı; en güçlü aday Luis Fabiano  
 
 
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, İnönü'ye ismini veren Fiyapı'nın sahibi Fikret İnan'dan yıldız sözü aldı. İspanyol kulübü Sevilla ile sorunlar yaşayan Brezilyalı forvet Luis Fabiano'nun ismi gündeme geldi. UEFA Kupası'nı kaldırmak isteyen Siyah-Beyazlılarda Teknik Direktör Schuster'in bu transferi çok istediği öğrenildi. İspanyol medyası da Fabiano'yu Kartal'a daha yakın görüyor.  
 
 Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, İnönü Stadı'na sponsor olan Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'dan bir yıldız oyuncu sözü aldı. İnan, sponsorluk imzası öncesi Demirören'le bir araya gelerek hem takım hakkında sohbet etti hem de yeni stadın yapımıyla ilgili öncelik hakkının kendilerine verilmesi konusunda el sıkıştı. Başkan Demirören, İnan'dan gelecek sezon takıma bir yıldız kazandırmasını istedi ve Ricardo Quaresma ile Guti Hernandez gibi bir süper yeteneği Fiyapı'nın sponsor olarak Beşiktaş'a getirmesini istedi.

UEFA Avrupa Ligi'nde emin adımlarla yolunda ilerleyen Siyah-Beyazlıların bu yıldızı gelecek sezon değil, devre arasında alabileceği belirtiliyor. İspanya'nın Sevilla takımında forma giyen Brezilyalı golcü Luis Fabiano'nun isminin yüksek sesle anılmaya başlandığı öğrenildi. Başarılı forvet de Sevilla'da forma şansı bulamadığı için mutsuzluk yaşıyor. İspanya'nın AS Gazetesi ise Fabiano'nun takımdan ayrılması halinde gideceği ilk takımın Bernd Schuster'in Beşiktaş'ı olacağını yazdı. Sambacı'nın, 'Eğer oynamazsam, başka çözümler arayacağım.' sözleri ocak ayında Sevilla'dan ayrılabileceği iddialarını güçlendirdi. Schuster, Real Madrid'i çalıştırdığı dönemde Luis Fabiano'yu almak istemiş; ancak bu transfer gerçekleşmemişti. AS, Fabiano'nun Türkiye'ye gelmesi için, 'Schuster ocak ayına kadar beklemek ve Luis Fabiano'nun bu şekilde tartışmalı durumunun devam etmesi için dua etmek zorunda.' yorumunu yaptı. Sevilla ile 2 ay önce sözleşmesini Haziran 2013'e kadar uzatan 29 yaşındaki Luis Fabiano, tartışmaları sonlandırmak için, 'Sürekliliğe ihtiyacım var ve antrenmanlarda en yüksek seviyedeyim. Tüm transfer iddiaları dedikodu.' ifadelerini kullandı. Ancak golcü oyuncunun Sevilla'da ilk 11'e girememesi ve Beşiktaş'ın yapacağı cazip teklifin Brezilyalıyı Guti ve Quaresma gibi İstanbul'a taşıyabileceği iddialarına kanıt teşkil ediyor.

Fiyapı'dan, önce isim sonra yeni stat

Beşiktaş Kulübü, sponsorluk anlaşmalarına bir yenisini daha ekledi. Siyah-Beyazlılar, stadın isim hakkını 1 artı 1 olmak üzere 2 yıllığına Fiyapı'ya verdi. Nevzat Demir Tesisleri'ndeki imza törenine Başkan Yıldırım Demirören, Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ve yöneticiler katıldı. Başkan Demirören, stat yıkılınca anlaşmanın geçersiz sayılacağını belirterek, 'Türkiye Futbol Ligi'nin ismi kanunla değişti. Önce Turkcell, ardından Spor Toto oldu. Demek ki şartlar isimleri değiştirebiliyor. İsimlere saygımız sonsuz ama kulüplerin de yaşaması gerekiyor.' dedi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne yazılı başvuru yaptıklarını kaydeden Demirören, divan kurulu üyesi Ali Rıza Dizdar'ın stadın ismi değişirse mahkemeye gideceğini dile getirmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: 'Herkes demokratik haklarını kullanır. Türkiye'den büyük isim var mı şžartlar bunu gerektiriyor.' Fikret İnan ise bu anlaşmayla onurlu bir iş yaptıklarını kaydeti: 'İnşallah bundan sonra yeni bir stat müjdesini vermek istiyoruz. Buradan verim aldığımız sürece maddi ve manevi olarak gerek futbola gerekse diğer branşlara destek vereceğiz.' Beşiktaş, bu sözleşmeye göre ilk yıl 3 milyon 500 bin lira artı KDV, ikinci yıl ise 3 milyon dolar artı KDV alacak. Beşiktaş'ın hedefi 42 bin kişilik İnönü Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, şu anda odaklandıkları noktanın statlarının yeniden yapılması olduğunu ve 42 bin kişilik bir stat yapmayı hedeflediklerini söyledi. Yönetim olarak yeni stadın yapımı için çalıştıklarını belirten Başkan Demirören, 'Fizibilite çalışmalarını kabataslak gerçekleştirmiştik. Bizim amacımız 42 bin kişilik bir stat yapmak. İzinlerin çıkmasıyla bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Bugünden itibaren yapımcı firma olarak da öncelik hakkı Fiyapı'nın olacaktır.' dedi. Hükümetin bu konuda sonuna kadar destek olduğuna dikkati çeken Demirören şöyle devam etti: 'Turizm Bakanlığı'ndan başka türlü bir teklif geldi. Bakanlık 'Başka yerde yarın sabah başlayın' dedi. Biz bunu kabul etseydik projeye başlardık. Beşiktaş'ın kalbi olan buradan gitmemek için mücadele ettik.'

Stadın tarihi dokusu ve konumu da süreci uzattı. Stat yapımı için herkesten teklif aldıklarını vurgulayan ve Allianz Arena'yı yapan firmayla ön görüşmelerinin bulunduğunu dile getiren Başkan, 'şžartlar uygun olursa öncelik Fiyapı'nın olacak.' şeklinde konuştu. Yeni stadın yapılması halinde maçları Anadolu'da Süper Lig'de takımı olmayan illerde oynamak istediklerini ifade eden Yıldırım Demirören şu açıklamayı yaptı: 'Anadolu'da oynama durumunu Federasyon ile konuşmak gerekiyor. İkincisi de Kasımpaşa Kulübü stadını yeniledi. Burayı da düşünüyoruz.'
Zaman


Geri Dön