26 / 04 / 2024

Florya Tren İstasyonu’nun çevresindeki ağaçlar kesildi!

Florya Tren İstasyonu’nun çevresindeki ağaçlar kesildi!

Hızlı Tren ve Marmaray projesi için Florya Tren İstasyonu’nu çevresindeki yüzlerce ağacın kesilmesi Florya sakinleri ve çevrecilerin tepkisini çekerek ağaç kesimi durdurmak için eylem yaptı.



Hızlı Tren ve Marmaray projesi kapsamında Çorlu’ya kadar uzatılacak tren yolu hattı nedeniyleFlorya Tren İstasyonu’nun bulunduğu alandaki yüzlerce geçen hafta sonu kesilmeye başlandı. Hattın her iki yanında bulunan ağaçların kesildiğini gören Florya sakinleri ve çevreciler çalışanlara tepki göstererek kesimi durdurmak için eylem yaptı.

Florya ve Atatürk Ormanı Koruma Daynaşma ve Kültür Derneği(FLODER) Başkanı Taner Dayı, firma yetkililerinin kendilerine ağaçları kesmeyip taşıyacakları bilgisini verdiklerini ancak ansızın asırlık ağaçların da arasında bulunduğu yüzlerce ağacın kesildiğini söyledi. Dayı, “Hat projesinin yapımını üstlenen firma bölgedeki STK’larla bir toplantı yapmıştı. Biz de FLODER olarak toplantıdaydık. Bölgedeki 170 ağacın kesileceğini, geriye kalan 750 ağacın ise taşınacağını söylediler. Ama sabah bir kalktık ki, bütün ağaçları kesiyorlar. Hemen müdahil olduk, bir protesto gösterisi düzenledik. Yetkili mercilere de başvuruda bulunduk. Kesimin devam etmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu proje yanlış. Ağaçlar için raylar yerin altından geçirilebilirdi. İlla ağaçlar kaldırılacaksa da kesmek yerine başka bir bölgeye taşınmasını istiyoruz” dedi.
 

Milliyet 


Geri Dön