19 / 04 / 2024

Flower Show Fuarı ile Türkiye çiçekçiliğin kapısı olacak!

Flower Show Fuarı ile Türkiye çiçekçiliğin kapısı olacak!

Ülkemizde, sektöründe düzenlenen en büyük fuar alan Flower Show Türkiye CYF Fuarcılık organizasyonu ile  15 Aralık Perşembe günü Yeşilköy CNR İstanbul Fuar Merkezinde kapılarını sektör bileşenlerine açtı



Flower Show Türkiye Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı 18 Aralık Pazar gününe kadar dört gün boyunca, tüm dünyadan gelen katılımcı ve ziyaretçilerle ticari işbirliği sağlayacak.

CYF Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Yüksel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç aş Genel müdürü Eyüp Karahan, Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği Başkanı Tarık Dede, Saksılı süs bitkileri derneği başkanı Abdullah Okul ve İTO çiçekçilik ve bahçe kültürleri meslek Komitesi meclis üyesi Kadir Gümüşün katılımı ile açılan fuar 20 farklı ülkeden 300e yakın katılımcıyı ağırlayacak.

CYF Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Yüksel açılış konuşmasında 2011 Yılında İhracat oranı en çok artan sektör bitki sektörü olmuştur. Aslında dışarıdan bakıldığında çoğu kimsenin yakından tanımadığı bir sektör, ama her geçen gün isminden biraz daha fazla söz ettiren, çok büyük alanlarda üretimin yapıldığı dev bir ticari alan. Flower Show Turkey ile amacımız, uluslararası platformda pazarlama ağını genişleterek, ihracat ve ithalat ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte profilleri bünyemizde barındırarak sektörün çözüm noktası olabilmektir. Açıklamasında bulundu.

Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği Başkanı Tarık Dede Tarihte ilk kez bu kadar büyük bir katılımla böyle bir fuar gerçekleşiyor. Bundan sonrada artarak devam edeceği kanaatindeyem. Biz Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği  olarak özellikle Akdeniz çevresinde yetişen bitkilerin kalbi olan bir merkezde saksılı süs bitkileri derneği başkanı Abdullah Okul, CYF Fuarcılık ile birlikte yalovada iki fuar gerçekleştirdik ve artık Türkiyede uluslararası bir fuar gerçekleşmesi gerektiğine karar verdik. Yurtdışında katıldığımıs fuarlardan farklı birşey görmüyorum. Fuarımızın ülkemiz ve sektörümüz için hayırlı olmasını dilerim' dedi.

İTO çiçekçilik ve bahçe kültürleri meslek Komitesi meclis üyesi Kadir Gümüş, Bu fuar sector açısından çok önemli bir fuar oldu. Cünkü bu fuarın adını İtalyada Almanyada Hollandada yaptığımız iş gezilerinin hepsinde duydum. Bu fuara katılacaklarını belirttiler ve gerçektende  yurtdışından birçok katılım gerçekleşti. İTO adına CYF Fuarcılığı tebrik ediyor sektöre katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç aş Genel müdürü Eyüp Karahan, Bizim tahmin ettiğimizin çok çok üzerinde bir ortam ile karşılaştık. Biz sektörün en büyü alıcısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç aş olarak gelinin noktanın umut verici bir nokta olduğunu,sektör açısından büyük bir gelişmeye şahit olduk. Daha sonraki yıllarda fuarın ve sektörün katlanarak büyüyeceğine inanıyorum. Dedi.
Flower Show Türkiyede tüm üretim bölgelerinden gelen ülkemizin en büyük fidanlıkları, iç ve dış mekân süs bitkileri ve peyzaj ürünleri ile katılımcı olarak yer alırken, İtalya, İspanya, Almanya, Belçika, Hollanda, Yunanistan gibi ülkelerden de fidanlıklar Kenya, Hollanda, Ekvator, Almanya, Fransa gibi ülkelerden Gül, Ortanca, Karanfil, kesme çiçek  üreticileri de fuarda ürünlerini sergilenecek.

Fuar boyunca sergilenecek olan süs bitkileri, ağaçlar, çiçekler ve peyzaj ürünleri dışında Almanya, İtalya, Finlandiya gibi ülkelerden üretim ve uygulamada kullanılan fidan dikim ve söküm makineleri, bahçe el aletleri gibi ürünlerde profesyoneller için sergilenecektir. Ayrıca Çin, İrlanda, Belçika, Almanya, Hollanda vb ülkelerden de tohum, yetiştirme ortamları, çiçek soğanı, bambu çubukları, plastik ürünleri fuarda bulabilmek mümkündür.


Geri Dön