19 / 03 / 2024

Flower Show Türkiye 2013 kapılarını açtı!

Flower Show Türkiye 2013 kapılarını açtı!

Ülkemizde, sektöründe düzenlenen en büyük fuar olan Flower Show Türkiye, CYF Fuarcılık organizasyonu ile 28 Kasım tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’ nde kapılarını sektör profesyonellerine açtı...



5. kez düzenlenen Flower Show Türkiye Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı’nda 20 farklı ülkeden 300’e yakın katılımcı yer aldı. Slovenya, Kolombiya, Polonya ve Avusturya ülkelerinin ilk kez katıldığı fuarda, katılımcıların %20’si fuarda ilk kez yer alan firmalardan oluştu. 


Avrasya'nın en büyük ihtisas fuarı Flower Show Turkey, profesyonel ihtiyaç sahipleri kadar, müstakil konut sahipleri de villalar ve siteler için bahçe tasarımı, peyzaj uygulaması, bakım hizmeti ve süs bitkileri ile ilgili ürün ve hizmetleri bir arada bulabilme imkanı sundu. Ayrıca belediyeler, sivil ve askeri tüm kamu kurumlarının, peyzaj uygulaması gereken tüm projeleri için, ihtiyaç duyulabileceği her tür bitki, ekipman, proje ve uygulama firmaları da Flower Show’da yer aldı.


“ESTETİK DUYGULARI GELİŞTİREN GÜZEL BİR FUAR”


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş; ”Çevrenin kişiler üzerinde çok önemli yeri olduğunu düşünüyorum. Estetik duyguları geliştiren güzel bir fuarda bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğim senenin hemen ertesinde yoğun bir çalışmayla İstanbul'un çevresi için çalışmalarımıza başlamıştık. Kent estetikleri açısından bakıldığında lokomotif bir şehir olan İstanbul tüm dünyaya örnek. Türkiye’deki tüm belediyeler İstanbulu örnek almakta ve bunu kendi belediyelerine taşımaktadır.” dedi.


“TÜRKİYE PEYZAJ SEKTÖRÜ, DÜNYA İLE REKABET EDİYOR”


CYF Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Hakan Yüksel; “Öncesinde kimsenin yakından tanımadığı bir sektör olan süs bitkileri, günümüzde isminden söz ettiren, çok büyük alanlarda üretimin yapıldığı dev bir ticari alan haline geldi. Sahip olduğu coğrafi ve iklimsel avantaj ile  Türkiye, süs bitkileri yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip. Günümüzde Türkiye’de toplam 3.359 hektar alanda ve 28 ilde süs bitkileri üretimi yapılıyor ve Dünyanın birçok ülkesi Türkiye’den besleniyor. Türk çiçekleri dünya üzerinde 55’ten fazla ülkeye ihraç ediliyor. Türkiye peyzaj sektörünün, dünya ile rekabet edebilmesi için yeterli bilgi ve donanıma sahip olduğunu biliyoruz. Bitki ve peyzaj sektörüne yönelik gerçekleştirilen Flower Show Türkiye ile amacımız; yerli ve yabancı profesyonel ziyaretçiler ile katılımcıların ihracat ve ithalat ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte profilleri bünyemizde barındırarak sektörün çözüm noktası olabilmek.“dedi.


TÜRKİYE  BİTKİ SEKTÖRÜ ADIM ADIM İLERLİYOR


Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Başkanı Abdullah Okul: “5.si gerçekleştirilen Flower Show Türkiye her iklime uygun dış mekân bitkilerini, mevsimlik çiçekleri, iç mekân bitkilerini yüzlerce çeşidi ile bulabileceğiniz bölgenin en büyük fuarı. Flower Show’da bitki çeşitliliğinin yanı sıra üretim ve peyzaj uygulamaları esnasında kullanılan her tür ekipman da bulunuyor. Profesyonel ihtiyaç sahipleri kadar, müstakil konut sahipleri, villalar ve siteler için bahçe tasarımı, peyzaj uygulaması, bakım hizmeti ve süs bitkileri ile ilgili ürün ve.hizmetlerin bir arada bulunabileceği fuarda; inşaat projeleri, oteller, alışveriş merkezleri, kafe ve restaurant gibi peyzaj uygulaması gereken tüm projeler için ihtiyaç duyulabilecek her tür bitki, ekipman ve proje - uygulama firmaları da yer alıyor. Flower Show ile birlikte, eksikliklerin belirlenip giderilmesi, ürün çeşitliliğinin arttırılması ve satış ağının genişletilmesi ile Türkiye’deki bitki sektörünü daha da ileriye taşımak hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.



Geri Dön