18 / 04 / 2024

Foça Devlet Hastanesi'nin yeni binası Eylül 2017'de açılacak!

Foça Devlet Hastanesi'nin yeni binası Eylül 2017'de açılacak!

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Foça Devlet Hastanesi için yeni yapılacak binanın temel atma hazırlıkları hızla devam ediyor. Hastanenin Eylül 2017'de hizmete sunulması planlanıyor.




Kuzey Genel Sekreterliği zamanla artan nüfusu ile büyüyen ve çok tercih edilen bir turizm bölgesi olan Foça İlçesinde sağlık alanında önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan, hastalara daha konforlu ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla daha geniş alanlarda hizmet vermek için yeni hastanenin proje çalışmalarını tamamladı. Toplam 8 bin 476 metrekarelik bir alan üzerine yapılacak olan yeni hastane 7 bin 423 metrekare kapalı alana sahip olup, Eylül 2017'de teslim edilmesi planlanıyor. 


Yeni hastane zemin çalışmalarının başlamış olduğu müjdesini veren Foça Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Ali Fuat Yalvaç "Mevcut hastanemiz 25 yatak kapasiteli. D grubu olması ve binanın eski yığma bir bina olması sebebiyle hizmet sunumunda gerekli iyileştirme çalışmaları yani fiziksel değişiklikler yapılamamaktayız. Fiziksel şartların yetersiz olması, koridorların dar olması nedeni ile hastalarımız bir takım sıkıntılar yaşanmakta. Bundan dolayı bir süredir yeni hastanemiz için çalışmalarımız devam ediyordu. Kasım ayına kadar olan süreçte planlanmış bir temel atma töreni yapılacağız.


Yeni hastanemiz 50 (+20) yatak kapasiteli. Hastanemizde olmayan branşlar ve servisler yeni hastanemizde açılacak. Bununla beraber uzman hekim kadrosu artacağından merkezlere yapılan sevklerde önemli derecede düşüş yaşanacaktır. Ayrıca yeni hastanemizde yoğun bakım ve diyaliz gibi özellikli birimlerde halkımızın hizmetine sunulacaktır. Uzman hekim kadrolarımızın artmasıyla sunulan hizmette halkımızın memnuniyeti artacak ve hastalarımız olmayan branşlar için başka hastanelere gitmek zorunda kalmayacaklar" dedi.


"CİDDİ TURİST AKINI OLUYOR"


İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu "İlçemize yaz aylarında ciddi bir yerli turist akını olmaktadır. Bu sebeple Foça Devlet Hastanesi'nin yanı sıra Foça Belediyesi tarafından hastanemize bedelsiz tahsis edilen Yeni Foça Semt Polikliniği'mizde yaz dönemi süresince sağlık hizmeti, uzman hekimlerimiz tarafından dönüşümlü olarak her gün mesai saatleri içinde yürütülecektir. Bu hizmete ek olarak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 08.00-17.00 saatleri arasında iki hemşire iki aile hekimi ve mesai dışı 17.00- 08.00 saatleri arasında bir hekim bir hemşire tarafından nöbetli sağlık hizmeti de sunulmaktadır. Kış döneminde ise yine iki aile hekimi ve iki hemşire tarafından sağlık hizmeti sunulmaya devam edilecektir" dedi.



Yeni Asır





Geri Dön