29 / 03 / 2024

Foça Kalesi, Unesco Dünya Mirası Listesi'ne alındı!

Foça Kalesi, Unesco Dünya Mirası Listesi'ne alındı!

İzmir'in Foça bölgesinde yer alan tarihi Foça Kalesi, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO'nun girişimi ile Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alındı. Kalenin restorasyonu tamamlandığında ana listeye alınacağı öngörülüyor...





Foça Kalesi, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO tarafından "Dünya Mirası Geçici Listesi"ne alındı. CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foça Kazı Kurulu Başkanı Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özyiğit, restorasyon çalışmaları tamamlandığında kalenin dünya mirası ana listesine alınacağından kuşku duymadıklarını söyledi.


UNESCO, 11-15'inci yüzyıllarda bütün dünyada önemli ticaret kolonileri kuran Cenevizliler'e ilişkin kalelerin önemlilerini bu yıl Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca açıklanan listede, İstanbul'daki Yoros Kalesi ve Galata Kulesi, İzmir'de Foça Kalesi ve Çandarlı Kalesi, Bartın'da Amasra Kalesi, Düzce'de Akçakoca Kalesi ile Sinop Kalesi yer aldı.


Vatan Gazetesi


Geri Dön