26 / 04 / 2024

Folkart Basmane projesi 900 milyona mal olacak!

Folkart Basmane projesi 900 milyona mal olacak!

İzmir'i üst segment inşaat projeleri ile tanıştırma hedefiyle 2006 yılında yola çıkan Folkart, 10 yıl gibi kısa bir sürede bu hedefin de üzerine çıktı.



İzmir'i üst segment inşaat projeleri ile tanıştırma hedefiyle 2006 yılında yola çıkan Folkart, 10 yıl gibi kısa bir sürede bu hedefin de üzerine çıktı. 


Bugüne kadar İzmir'de yatırım değeri 2 milyar lirayı bulan projeler üreten Folkart'ın, hali hazırda süren projeleriyle söz konusu rakam 4 milyar lirayı bulacak. 


Hedef Alliance bünyesinde ilaç sektöründe faaliyet gösterirken 2004'te geldiği İzmir'i çok seven Mesut Sancak, üst segmentte konut ve ofis açığını keşfettiği kente kazandırdığı projelerle konut sektörünün öncülerinden biri oldu. Sancak'ın kurduğu Folkart Yapı, bugün itibarıyla toplam 3 milyar TL değerinde, aktif 11 projeyle çalışmalarına devam ediyor. Folkart, tamamlanan ve inşaatı devam eden projeler için toplamda 500 milyon dolardan büyük bir bütçeyi kullanıyor. İzmir'de ilk olarak 2006 ortalarında Folkart Narlıdere'nin inşaatıyla başlayan, Folkart'ın serüveni Mavişehirve ardından  İzmir  Yeni Kent Merkezi'nde Avrupa'nın en yüksekleri arasına giren ikiz kulelerin inşaatı ile devam etti. 

Çeşme'de Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri ile çalışmalarını sürdüren Folkart, izmir'deki yatırım tutarının 4 milyar lirayı bulmasını hedefliyor. 


İzmir'e olan sevgisinin İstanbul'a geri dönmesini engellediğini ve çok sevdiği bu kentte inşaat sektöründe yatırım yapmaya karar verdiğini belirten Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Folkart Narlıdere Projesi'ni benzersiz bir proje olarak hazırladım. Bir sunum haline getirdim. Kar, zarar, artısı, eksisiyle ve ailemize götürdüm. Ailemiz inşaat sektöründen ilk önce kaygılıydı. Sonrasında aileyi ikna ettim" diyerek, Folkart'ı Türkiye'nin en başarılı yapı şirketlerinden biri haline getirecek sürecin başlangıcını özetledi. Sancak, ilk projeye başlarken 30 olan çalışan sayısının bugün. 180 kişiye ulaştığını ve Folkart'ın artık dört kata yayılan mevcut ofislerine sığamadığını kaydetti. 

ilk projeleri olan Folkart Narlıdere'yi dünyanın en büyük krizlerinden birinin yaşandığı dönemde oldukça başarılı ve ses getiren bir proje olması açısından önemsediklerini kaydeden Sancak, "Folkart Tovvers projemiz hedeflerimizi yükselten bir kırılma noktası oldu. Bu proje ile İzmir'in en yüksek yapılarını yapma fırsatını yakaladık ve gerçekleştirdik. Avrupa'nın en yüksek 5. ikiz gökdelenler projesini tamamladık. Bu hem bizler hem de izmir için önemli bir dönüm noktası oldu" dedi. 

Mesut Sancak, attıkları en önemli adımlardan birinin de farklı olmaya çalışmak olduğunu, bu şekilde sürekli yapılan işi ve ihtiyacı sorgularken, yeniliği ve yaratıcılığı sürekli kılarak çalışmalarına en önemli katkıyı sağladıklarını ifade etti. Sancak. şöyle devam etti: "İzmir merkezdeki Folkart Life Bornova, Folkart Time projelerimizde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bunların yanı sıra Çeşme'deki Folkart Blu ve Folkart Hills projelerimiz de bulunuyor. Ayrıca Çeşme'de farklı ve dikkat çekici yeni projelerimize de önümüzdeki süreçte başlamayı planlıyoruz. Bugüne kadar İzmir'de 2 milyar liradan fazla yatırım değeri olan projeler ürettik. İnşaatı ve projelendirme çalışmaları süren projelerimiz ile birlikte bu rakam önümüzdeki yıllarda 4 milyar lirayı da aşacak." Basmane'ye 900 milyon TL bedelle proje inşa edecek Mesut Sancak. İzmir'in kalbi olan Basmane için planladıkları projeyi önemsediklerini belirterek, projenin yatırım tutarının 900 milyon lirayı geçeceğini öne sürdü. Bu projede İzmir Büyükşehir Belediyesi için de bir hizmet binası inşa edeceklerini açıklayan Sancak, şunları kaydetti: "Ticari olarak kayba uğrayacağımızı bilmemize rağmen, şehrin geleceğini düşünüp, izmir lehine karar vererek, projede AVM yapmaktan vazgeçtiğimizi açıkladık. Çalıştığımız 6 farklı mimarlık ofisi burası için 10 proje ortaya çıkardılar. İzmirlilerin bunlar arasından seçeceği 3 projeden birini inşa edeceğiz." 


Dünya




Geri Dön