25 / 04 / 2024

Folkart Towers 2 Nisan'da maviye bürünecek!

Folkart Towers 2 Nisan'da maviye bürünecek!

Tarihi Saat Kulesi ve Bayraklı'daki Folkart İkiz Kuleleri, Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle 2 Nisan'da maviye bürünecek. Mavi ışık şöleni 18.30'da başlayacak ve gece yarısına kadar devam edecek..



Konak Meydanı'ndaki tarihi Saat Kulesi ve Bayraklı'daki Folkart İkiz Kuleleri, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle maviye bürünecek. Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği ODER tarafından organize edilen Mavi Işık Projesi kapsamında yapılacak olan ışıklandırma ile her iki yapı İzmir'e mavi ışık saçacak. Otizme dikkat çekmek amacıyla düzenlenecek olan etkinlik, 2 Nisan Perşembe akşamı 18.30'dan gece yarısına kadar devam edecek. Aynı gün 18.30'da ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndan Saat Kulesi'ne doğru yürüyüş gerçekleştirilecek. Ardından da Konak Meydanı'nda otizm ile ilgili basın açıklaması yapılacak.


14 Nisan'da konser var

Mavi Işık Projesi dışında, 15 yıldır faaliyetini sürdüren ODER'in kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 14 Nisan Salı günü bir konser düzenlenecek. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde verilecek konserde, ODER'in desteklediği Otizm Korosu ile müzisyen Dr. Selin Atasoy birlikte aynı sahneyi paylaşacak. 2 yıl önce kurulan ve o tarihten buyana 23 konsere imza atan koro ve orkestra, yaşları 5 ile 30 arasında değişen 30 otizmliden oluşuyor.


Yeni Asır


Geri Dön