28 / 03 / 2024

Folkart Towers Bornova projesi Daikin'i seçti!

Folkart Towers Bornova projesi Daikin'i seçti!

Folkart Towers Bayraklı projesi sakinleri yüksek verim, enerji tasarrufu ve konforu iklimlendirme sektörünün öncüsü Daikin farkıyla yaşıyor. Folkart Towers’ta Daikin’in üstün teknolojili iklimlendirme sistemleri kullanılıyor.



İklimlendirme tercihlerini Daikin’den yana yapan iklimlendirme konusunda geleceğin yüksek verim ve enerji tasarrufu sağlayacak gayrimenkul projelerine Folkart Towers Bayraklı da katıldı. Folkart Towers’ın her iki kulesinin tamamında iklimlendirme, temiz hava ve sıcak su gereksinimleri için sektörünün en güçlü markası Daikin tercih edildi.


Emir Mühendislik tarafından İzmir’in Bayraklı semtimde inşa edilen ve Yağcıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Folkart Towers iki kuleden oluşuyor. Her iki kulesi de 45 kattan oluşan projede; ofisler, konutlar ve alışveriş tesisi gibi karma yaşam alanları bulunuyor. Folkart Towers projesi, toplamda 27 bin metrekare arsa alanı üzerinde planlanmış 150 bin metrekarelik kapalı inşaat alanıyla hayata geçirildi. 200 metre yüksekliğiyle Avrupa'nın 5’inci ve Türkiye'nin en yüksek 2’nci ikiz kulesi olan Folkart Towers’ta, tüm alanlarda tek bir dış üniteden ısıtma, soğutma ve havalandırma hizmeti verebilen Daikin VRV Sistemler, Daikin Chiller, Daikin Klima santrali ve Airfel Ambassador duvar tipi yoğuşmalı kazanlar kullanıldı.


Daha yüksek konfor ve daha verimli bir iklimlendirme amacıyla Daikin’in mucidi olduğu VRV sistemler tercih edilen Folkart Towers’ın her iki kulesinde toplam 1.260 hp dış ünite kapasitesi ve 720 adet iç ünite kullanıldı. Ayrıca 45 adet Daikin klima santrali, 1.505 adet fancoil, 6 adet açık çevrim tip kule ve 6 adet su soğutmalı chiller da sisteme dahil edildi. Ayrıca kuleleri ısıtmak için toplamda 6.200 kW Airfel Ambassador duvar tipi yoğuşmalı kazan kullanıldı.


Projede kullanılan Daikin ürünleri kurulum ve kullanım kolaylığı, daha az enerji ile yüksek verimliliği, ileri teknolojisi ve maliyet avantajı ile tercih edildi. Ayrıca Daikin’in sektöründe lider ve öncü bir firma olması, yaptığı Ar-Ge yatırımları sayesinde tüm yenilikleri diğer kurumlardan önce kamuoyu ile paylaşması, Folkart Towers’ın ihtiyaç duyduğu bütün iklimlendirme ihtiyaçlarını ürün gamında bulundurması ve satış öncesi-sonrası kesintisiz müşteri memnuniyeti sağlıyor olması da Folkart Towers’ın Daikin’i tercih etmesinde önemli rol oynadı.



Geri Dön