19 / 04 / 2024

Folkart Towers Sanat Galerisi 8 Şubat'ta açılıyor!

Folkart Towers Sanat Galerisi 8 Şubat'ta açılıyor!

Folkart Sanat Galerisi'nin 8 Şubat'ta açılacağını belirten Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "İzmir, sanatın başkenti olmaya aday. İnanıyoruz ki İzmirliler'in değil Türkiye'nin gözü burada olacak" dedi



Folkart Towers'ta 8 Şubat tarihinde açılacak sanat galerisi, yerden 80 metre yükseklikte yer almasıyla da Avrupa'nın en yükseğindeki sanat galerisi olacak.


YENİ BULUŞMA NOKTASI OLACAK 

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, sanatın standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini belirterek, "Sanat bilincinin gelişmesi ve sanata ilginin yaygınlaşması için İzmir'e uluslararası standartlarda bir sanat galerisi kazandırma fikri üzerine uzun zamandır çalışıyorduk. Galerimizi İzmirlilerin hizmetine sunuyoruz.  İzmir  sanatın başkenti olmaya aday" diye konuştu. Türkiye'nin önde gelen sanatçılarından oluşan bir danışma kurulu tarafından yönetilecek Folkart Galeri'nin başkanlığını gazeteci-yazar Doğan Hızlan yapacak. Danışma kurulu tarafından beş yıllık sanatsal planlaması yapılan Galeri, dünya sanatına yön vermiş sanatçıların eserlerini İzmirliler'le buluşturacak. 


TÜRKİYE'DE İLK KEZ 

Folkart Galeri, 8 Şubat Pazar günü dünyaca ünlü Prof. Dr. Hans Zilch'in, "Ellerin Büyüsü" adlı koleksiyonu ile kapılarını açacak. Türkiye'de ilk defa sergilenecek olan "Ellerin Büyüsü" adlı sergide, dünyaca ünlü sanatçıların eserleri yer alacak. 


Alaçatı, Düsseldorf Fuarı'nda tanıtıldı Alaçatı'nın sörf koyları Düsseldorf Fuarı'nda tanıtıldı. DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Alaçatı standını fuar boyunca 2 binden fazla kişinin ziyaret ettiğini belirterek, rüzgar sörfü müşteri portföyüne sahip büyük acentelerle görüştüklerini ve anlaşmalar hazırladıklarını söyledi. 


Habertürk Egeli


Geri Dön