25 / 04 / 2024

Folkart Yapı, Alpark AVM'leri İzmir'e taşıyacak

Folkart Yapı, Alpark AVM'leri İzmir'e taşıyacak

Folkart Yapı Genel Müdürü ve Saya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Sancak, "2010'da mağazalarımızı açacağız. Üç yılda 30-40 merkez hizmete girecek" dedi



Toplam 150 milyon TL yatırımla İzmir'e Folkart Narlıdere'yi kazandıran Sancak ailesi, şimdi de sahibi oldukları Alpark Alışveriş Merkezleri'ni İzmir'e taşımaya hazırlanıyor. İki yıl önce adım attıkları perakende sektöründe ulusal zincir olmayı hedeflediklerini belirten Folkart Yapı Genel Müdürü ve Saya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Sancak, "2010'da mağazalarımızı İzmir'de de açacağız. 30-40 Alpark hizmete girecek. Mağaza sayısına göre 1500-2 bin kişiye iş imkanı sağlayacağız" dedi.

Hedef 250 Şube
Yaklaşık 2 yıl önce İstanbul'da Kopuzlar Marketler Zinciri'ni satın alarak perakende sektörüne adım attıklarını hatırlatan Mesut Sancak, 10 mağaza ile girdikleri sektörde şu an 22 mağazaya ulaştıklarını açıkladı. Sancak, "Alpark Alışveriş Merkezi zincirini krizin etkilerinin azalmasıyla birlikte 2010 yılında  Ankara  ve İzmir'e getireceğiz. 800 ile 2 bin 500 metrekare arasında büyüklüğe sahip bu mağazalarda sadece gıda değil diğer tüketim malları da olacak. Alpark'ı ulusal bir marka haline getirerek 250 şubeye ulaştırmayı hedefliyoruz. İzmir'de Alpark ile üç yılda 30-40 şubeye ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu da 2 bine yakın kişiye istihdam sağlamak anlamına geliyor. Alpark'ta her türlü çeşidin sunulduğu iyi hizmet verilecek bir konsept sunuluyor" diye konuştu.

Örnek Olduk
Folkart Narlıdere Evleri gibi nitelikli ve olağanüstü harcamaları olan bir projeyi taahhüt edilen zamanda teslim edeceklerini belirten Sancak, "Bu bir başarıdır. Her zaman söylediğim gibi Türkiye'de metrekare başına en çok harcama yapılan proje Folkart Narlıdere evleridir. Amacımız marka olmak ve İzmir'e bir prestij projesi kazandırmak. Kimi şirketler daire satarak para kazanır, biz marka yaratmayı tercih ettik. İzmir'e gelirken bizde kentin en güzel projesini yapma isteği vardı. Sonuçta bırakın İzmir'i, Türkiye'nin en güzel projesi oldu. Şu ana kadar Folkart Narlıdere için 150 milyon TL harcama yaptık. Biz bu projeyle bazı şeyleri başlatmış olduk. İstanbullu firmaların güzü de İzmir'e çevrildi.

İzmir'de 20 bin ailenin A plus konut ihtiyacı vardı. Bu ihtiyacı gidermeyi istedik ve doğru bir projeyle başlangıç yaptık" dedi.

Bayraklı'ya İkiz Kule
İzmir'deki diğer yatırımları hakkında da ilgi veren Sancak, Mavişehir'de 22 katlı Folkart Mavişehir projesine bu ay başlayacaklarını açıkladı. Sancak, şöyle konuştu: "İzmir'in en büyük açıklarından biri de iş merkezi açığı. Bayraklı'da yine İzmir'in ilk ikiz kule projesini hayata geçireceğiz. İş merkezi için 120-130 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız. Bayraklı'da ulaşım sorunu yok.  İzmir  iş dünyası önümüzdeki 10 yıllık süreçte Bayraklı'da toplanacak. Folkart İkiz Kule projesi İzmir'in simgelerinden olacak. İzmir'de otel yatırımından vazgeçtik. Çünkü şu an otel sektörü tam kapasiteli çalışmıyor. Bunun için kente turist çekmek gerekiyor. Sadece yerli turistle turizm olmaz."

Yüzde 60'ı Satıldı
Ekonomik krize rağmen Folkart Narlıdere'de konutların yüzde 60'ının satıldığını dile getiren Sancak, son bir aydır sektörde kıpırdanma yaşandığını söyledi. Sektörü canlandırmak için yapılacak çok şey olduğunu belirten Sancak, "Kriz inşaat sektöründe başladı. İnşaat dünya Gayri Safi Milli Hasılası'nın yüzde 6'sını oluşturuyor. Bu büyük bir rakam. Öyleyse düzelme de inşaat sektöründe başlayacak. Kriz dibi gördü ve inşaat sektörüne olumlu yansımalar başladı. Şu an konut almanın tam zamanı. Çünkü evler olması gerekenin yüzde 40 altında satılıyor. Kimse kar amacı taşımıyor, herkes eldeki stokları eritmeyi düşünüyor" diye konuştu.

Kenti yenilemeye talibiz
Mesut Sancak, İzmir'in ihtiyaçlarını iyi bildiklerini, yatırım yaparken doğru yer seçimi ve tespitlerin önem taşıdığını belirtti. Sancak, "İzmir'de inşaat sektörü anlamında 20 yıl içinde büyük gelişmeler yaşanacak. Kentte ciddi oranda gecekondulaşma var. Bu süreç içinde bu evler yıkılıp yerlerine yeni ve modern binalar inşa edilecek. Kent yenileme kapsamında yürürlükte olan projeler var. Biz de Folkart Yapı olarak bu 20 yıllık dönemde aktif olacağız ve bu değişim içinde yer alacağız" diye konuştu.
Yeni Asır


Geri Dön