16 / 04 / 2024

Folkart Yapı'dan Folkart Towers'ta metrekaresi 2 bin 500 dolara!

Folkart Yapı'dan Folkart Towers'ta metrekaresi 2 bin 500 dolara!

2013 yılı içinde tamamlanması planlanan Folkart Towers İzmir 'in en yüksek, Avrupa 'nın en yüksek 5. İkiz Kuleleri olacak.  Folkart Yapı'nın hayata geçirdiği projede yer alan konutlar metrekaresi 2 bin 500 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor



Kurulduğu günden bu yana  İzmir  'de ayrıcalıklı projelere imza atan Folkart Yapı, Narlıdere ve Mavişehir projelerinin ardından İzmir 'e yeni bir simge ve yeni bir yaşam biçimi sunuyor; Avrupa 'nın en yüksek beşinci İkiz Kuleleri İzmir 'in yeni kent merkezi Bayraklı 'da yükselecek.

İzmir 'in en değerli mimari yapılarını inşa eden Folkart Yapı İzmir Bayraklı 'da inşaatına başlanan ve 30 ayda tamamlanması planlanan Folkart Towers projesini satışa sunuyor. Folkart Narlıdere   ve Folkart Mavişehir projeleri ile modern ve kaliteli bir yaşam biçimini İzmirlilere sunan ve beğeni toplayan Folkart Yapı kentin yeni yaşam merkezi olacak Bayraklı 'da Folkart Towers projesi ile eserlerini bir adım daha ileri götürüyor. 2013 yılı içinde tamamlanması planlanan Folkart Towers İzmir 'in en yüksek, Avrupa 'nın en yüksek 5. İkiz Kuleleri olacak.  

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak Folkart Towers Satış Ofisi 'nde   düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada projenin İzmir 'in yeni kent merkezi Bayraklı 'da inşaat sektöründe çıtayı çok yükseğe çıkardığını ifade etti. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak: ” Folkart Yapı olarak Folkart Towers 'ı, bugüne kadar bize destek ve ilgi gösteren İzmir ve İzmirlilere en derin teşekkür ifademiz olarak görüyoruz. Folkart Towers İzmir 'in yeni kent merkezi ilan edilen Bayraklı 'da hayata geçen en büyük proje ve biz buna çok önem veriyoruz ” diye konuştu.

Tamamlandığında 200 metre yükseklikte 40 'ar katlı iki Kule 'den oluşacak olan Folkart Towers için toplamda 150 milyon dolarlık bir yatırım yapılacak. En üst katlara inşa edilecek Seyir Terası ile İzmir Körfezi 'nin bütün güzelliklerinin izlenebileceği bir mekan olacak Folkart Towers Projesi alışveriş mekanları, ofis ve rezidanslardan oluşacak.

Tüm inşaat aşamaları en yeni ve gelişmiş teknolojilerle inşa edilen   projede metrekare birim fiyatları ortalama 2500 Dolar olacak.  

FOLKART TOWERS
Folkart 'ın yeni projesi Folkart Towers; İzmir 'in yeni iş ve yaşam merkezi ilan edilen Bayraklı 'da prestiji, yaratıcılığı, girişimciliği, estetiği, güveni ve gelişimi simgeleyecektir. 40 katlı iki kuleden oluşan, mimarisiyle kentin simgesi olabilecek, modern teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak maksimum konforu ve güvenliği barındıran FOLKART 'a yakışır bir proje yaratılacaktır.

27.000 m2 arsa büyüklüğüne sahip olan Folkart Towers; yaklaşık 200 metre yüksekliğinde, 40 'ar katlı ve bünyesinde alışveriş alanları, spor kompleksi, residence ve ofis katlarından oluşacaktır. 30 ay gibi kısa bir sürede 150 milyon USD yatırımla, ortalama 1.000 kişiye iş imkanı sağlayarak inşa edilecek proje; faaliyete geçtiğinde yaklaşık 4.000 kişinin çalışacağı ve yaşayacağı dev bir kompleks olacaktır. Proje dizaynında ülkenin en önemli projeci ve danışmanları ile çalışılmaktadır.

Proje 2 blok olarak inşa edilecek olup, her bir blokta zemin katlar alışveriş alanları olarak planlanmıştır. Yapının otopark ihtiyacı ise; gerek bodrum, gerekse zemin kat üzerinde yer alan katlarda, tümü kapalı alan olarak öngörülmüştür. Otoparklar, kontrollü ve güvenli giriş çıkışları olan kameralarla izlenen alanlar olarak planlanmıştır. Yapıda 8. ve 17. Katlar arasında yer alan residence alanları, brüt 3.8 m kat yüksekliğine sahip olup , 80 m2 ile 220 m2 arası farklı büyüklüklerde ve 1+1, 2+1, 3+1 ile 4+1 olarak planlanmıştır. Tüm konutlar balkonlu olarak dizayn edilmiş ve balkon kullanımı konfor şartları öngörülerek konutlar alt katlarda, ofisler ise üst katlarda yer alacak şekilde planlama yapılmıştır. Yapının yüksekliği göz önüne alındığında bu balkonlar; rahat ve kullanışlı olması için rüzgardan en az etkileneceği katlarda ele alınmıştır.  

Yapının üst katlarında yer alan ofis alanları ise 60 metrekareden 1170 metrekareye kadar farklı büyüklüklerde olacaktır. Oldukça ferah, brüt 3.8 m kat yüksekliğine sahip, temiz hava dahil her türlü konforlu iklimlendirme, yangın ve güvenlik önlemlerinin planlandığı ofislerde; tüm ihtiyaçlar göz önünde bulundurulmuştur. Nitekim son dönemde doktor muayenehanelerinde istenilen standartlar dahi dikkate alınmış ve bu tür kullanımlara uygun alanlar oluşturulmuştur.

Her iki kulede de; gerek konut, gerekse ofis katlarının yer almasına rağmen bu iki fonksiyon tamamen birbirinden ayrıştırılmış; bağımsız girişler, asansörler ve koridor alanları olarak planlanmıştır.

Mimari çalışma öncesinde, mimari ekiplerle bölge siluet çalışması yapılarak, yapının deniz manzarasının kesintisiz ve panoramik olması sağlanmıştır. Nitekim gerek ofis, gerekse residenceların tamamı deniz manzaralıdır.

Folkart Towers   giriş katında cafe-restaurant-shop-corner 'lardan oluşan Folkart çarşı bulunmaktadır. Yapının 6. katında yaklaşık 2200m2 'si kapalı 2000m2 'si ise açık olmak üzere, bünyesinde   açık ve kapalı havuzlar, fitness,   sauna, tenis - basketbol kortları, buhar banyosu,Türk hamamı, jakuzi, aerobic,Yoga , masaj ve Kids Club gibi sosyal imkanlar barındıran;   ev sahibi ve kiracıların indirimli üyelikten faydalanabilecekleri   Fitness Center ve Personal Training Merkezi yer almaktadır. 18. Katta ise cafe, seyir ve dinlenme amaçlı özel kat terası bulunacaktır. 40 kattan oluşan Folkart Towers 'ın en üst katlarında yer alan seyir teraslarından ise eşsiz İzmir manzarasını seyretme imkanına da sahip olunacaktır. Tüm bu hizmetlerden yararlanmak isteyen misafirlerimize 2 katlı bir kapalı otopark alanı mevcuttur.

PROFESYONEL TESİS YÖNETİMİYLE MAKSİMUM HİZMET MİNİMUM MALİYET çAĞDAşž YÖNETİM SİSTEMİ

Folkart Towers günlük bahçe bakımından posta dağıtım sistemine, çöp toplamadan her zaman ulaşabileceğiniz teknik servis elemanlarına kadar birçok ihtiyaçlarınıza cevap verecek çağdaş yönetim sistemi ile yönetilmektedir.

Residence ortak alanlarında; 24 saat danışma, konsiyerj, güvenlik, temizlik, servis ve teknik kadrolar mevcuttur. 24 saat Residence ev ve oda servis hizmetleri (housekeeping , teknik servis , ev-posta-gazete servisi, alışveriş yardımcısı servisi, bulaşık servisi, çamaşır ,kuru temizleme ve ütü servisi ile sekreterya, resepsiyon ve araç yıkama hizmeti ) verilmektedir.

Tüm Sakinlerin site yönetimi kapsamında faydalanabileceği her türlü teknik donanıma haiz Sunum ve Toplantı Odaları bulunmaktadır.
Her iki kulede, toplam 20 'den fazla 6 m/s yüksek hızda ve kapasitede asansör ile 2 adet acil durum asansörü yer almaktadır. Bu şekilde en konforlu kat ulaşımları sağlanarak, gerek kullanıcılar gerekse ziyaretçilerin zaman kaybetmeden istedikleri alana ulaşmaları planlanmıştır.
 
Taşıyıcı yapının Statik projeleri dünyanın günümüzde geldiği en ileri nokta olan ve dünyada ki son dönem yüksek kulelerinin tamamına yakınının dizaynında da kullanılan Time History Analysize (Zaman Tanım Aralığı ) metodu ile (mevcut metod ile çalışma yapabilen ülkemizdeki 2 firmadan biri olan) Emir Mühendislik tarafından Betonarme yapı olarak dizayn edilmekte olup; mevcut analizin ihtiyaç duyduğu Deprem Yer Hareketleri ve   Deprem Tehlike Analizleri, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünden Prof Dr. Bilge Siyahi ve ekibine   hazırlatılmıştır. Bu veriler çerçevesinde dizayn gerçekleşmekte ve kuleler projelerin ön gördüğü kalitede betonarme ve çelik malzeme ile imal edilecektir.

Temel dizaynı ise Projenin Geoteknik danışmanı Prof Dr. Sönmez Yıldırım liderliğinde ele alınmakta ve dünyadaki en etkili Yapı derin temelleri-Zemin etkileşim testi olan ve ülkemizde sadece birkaç kez uygulanmış O-Cell metodu ile FUGRO LOADTEST firmasına yaptırılmakta olup, aynı zamanda yine bu konuda dünyadaki prestijli yüksek yapıların mühendisliğinde sıklıkla kullanılan ve ülkemizde sadece 1-2 adet örneğine rastlanan yapının deprem esnasında zemin ile birlikte hareketinin ve uyumunun modellenmesini gösteren Yapı-Temel-Zemin Dinamik Etkileşim Analizi Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünden Prof Dr. Bilge Siyahi ve ekibince   hazırlanmaktadır.

Tüm bu hesaplamalar, testler ve analizler neticesinde Kulelerde statik ihtiyaç nedeniyle 2 kat bodrum kat yapılmakta olup mevcut bodrum katların altında yer alan temeller; derin temel prensibi ile yaklaşık -58 metrelerde baret ve/veya kazıklar ile yapılacak olup aynı zamanda Temel alt zemininde kazık aralarında jet grouting ile zemin iyileştirmesi yapılacaktır.

ÖZELLİKLER
-  24 SAAT ÖZEL GÜVENLİK/ ANA LOBİDE GÜVENLİK KONTROL SİSTEMİ
-  TÜM SİTEDE KAPALI DEVRE KAMERAYLA GÜVENLİK KONTROLÜ
Kendi bordrolu özel güvenlik personeli ile çalışan Folkart Towers kompleksinde tüm ortak alan ve giriş çıkışlar dome ve doğrusal 100 'ün üzerinde kamera ile Uzaktan İzlemeli Kullanıcı Kolaylığı Olan Özel Tasarım Alarm Sistemleri ile 24 saat izlenecek ve kayıt altına alınacaktır.
-  KULE GİRİşžİNDE KARTLI GİRİşž SİSTEMİ
-  OTOMATİK BARİYER
-  OGS İLE ARAç GİRİşž çIKIşžI
-  DOĞALGAZ, DUMAN, YANGIN DEDEKTÖRLERİ
-  OTOPARK ALANLARINDA, KARBONMONOKSİT GAZ DEDEKTÖRÜ VE UYARI SİSTEMİ
-  MERKEZİ YANGIN İHBAR VE UYARI SİSTEMİ
-  HER 50 M2 YE   1 ARAçLIK KAPALI OTOPARK,1+1 VE 2+1 RESİDENCELARA 1 ARAç, 3+1 VE 4+1 RESIDENCELARA 2 ARAçLIK OTOPARK
-  SOSYAL TESİSLER, AYDINLATMA VE İKLİMLENDİRME OTOMASYON HİZMETLERİ
-  RESIDENCE ALANLARINDA 24 SAAT SICAK SU
-  %100 YEDEKLİ TAM GÜç JENERATÖR
-  PARMAK İZLİ DAİRE GİRİşžİ
-  KABLOLU VE KABLOSUZ DATA SİSTEMİ (INTERNET BAĞLANTISI WI-FI)ile IP SİSTEM ALTYAPISI


PROJE PARTNERLERİ
­  MİMARİ PROJE   ­  Yağcıoğlu Mimarlık
­  STATİK PROJE   ­  Emir Mühendislik
­  MEKANİK PROJE   ­  Detay Mühendislik
­  ELEKTRİK PROJE   ­  HB Teknik
­  DIşž MEKAN VE PEYZAJ PROJE   ­  DS Mimarlık
­  İç MEKAN TASARIMLARI   ­  Timeout Design
­  CEPHE DANIşžMANI   ­  Priedemann Building Envelope Consultants
­  AYDINLATMA DANIşžMANI   ­  ZKLD Aydınlatma
­  YANGIN GÜVENLİÄžİ DANIşžMANI   ­  Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç
­  GEOTEKNİK DANIşžMANI   ­  Prof Dr. Sönmez Yıldırım
­  YAPI-TEMEL-ZEMİN DİNAMİK
ETKİLEşžİM ANALİZİ   ­  Prof   Dr.Bilge Siyahi,
­  Doç. Dr.Yasin Fahjan,
­  Doç. Dr. Bülent Akbaş
­  (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü)
­  DEPREM YER HAREKETLERİ VE
DEPREM TEHLİKE ANALİZİ   ­  Prof   Dr.Bilge Siyahi,
­  Doç. Dr.Yasin Fahjan,
­  Doç. Dr. Bülent Akbaş
­  (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü)
­  MALZEME DANIşžMANI   ­  Prof. Dr. Kambiz Ramyar
­  (Ege Üniversitesi)
­  TESİS YÖNETİM DANIşžMANI   ­  YKS Tesis Yönetimi (Yapı Kredi Koray Servising)

Folkart Yönetim Başkanı Mesut Sancak, konuşmasında şunları söyledi:

'Bundan yaklaşık olarak 5 yıl önce Türkiye'nin, hatta bana göre dünyanın incisi İzmir'de, bu güzel şehrin layık olduğu projeleri gerçekleştirmek üzere yola çıktık.

Önce Narlıdere ve arkasından da Mavişehir projelerimizle İzmir'e önemli bir katma değer kazandırdığımız kanısındayım.

Yeni şehir planlaması kapsamında İzmir'in merkezi olacak olan Bayraklı bölgesinde yaşamı yeniden şekillendirecek olan projemizi hayata geçirmenin gururuyla bugün sizlerle birlikteyiz.

Folkart Towers; Kent yaşamına yeni bir soluk ve yepyeni bir bakış açısı getirecek.

Yaklaşık 30 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı planladığımız 'Folkart Towers'
200 metre yüksekliğiyle Avrupa'nın en yüksek 5. İkiz kuleleri olacak.
İzmir'in silüeti proje tamamlandığında bambaşka bir güzelliğe kavuşacak.

Bayraklı bölgesi yarın bir çok gökdelenin olacağı mükemmel bir çehreye kavuşacak. Manhatten gibi, istanbul maslak gibi...
Folkart Towers toplam 27.000 m2'lik alan üzerinde, 150.000 m2'lik kapalı inşaat alanıyla,   200 m yüksekliğinde, 40 katlı iki kule olarak inşa ediliyor.

Varolan en son teknolojiler kullanılarak tasarlanan projemiz; Residence, ofis katları, alışveriş alanları ve seyir terasıyla İzmir'lilere bulutların üstünde bir yaşamın kapılarını aralıyor.

Folkart Towers projemizde iki önemli unsuru biraraya getirmeyi hedefledik;
İş hayatı ve ev hayatı...

8. ve 18. Katlar arasındaki Residencelar; 1+1 den 4+1'e kadar faklı büyüklüklerde, her türlü isteğe cevap verilecek şekilde ve tabi ki İzmir'in vazgeçilmezi olan, 'balkonlu' olarak tasarlandı.

Ofis katlarında ise 65 m2'den, 1150 m2'ye kadar farklı büyüklüklerde çalışma alanları sahiplerini bekliyor olacak.

Dünya'da çok az şehre nasip olan bir güzelliği vardır İzmir'in, güneş denize batar. Folkart Towers'ta ister işyeri olsun ister residence, günbatımının eşsiz güzelliği ile gün son bulacak. Manzaranın tadına doyum olmayacak...

3500 m2 lik   spor alanı, açık ve kapalı yüzme havuzları ile kültürel faaliyetlerin de gerçekleşebileceği rüya gibi bir yaşam alanı gerçekleştirmeyi planladık.

Bayraklı konum olarak gelişen ve büyüyen İzmir'in tam ortasında. Bir yanınız Karşıyaka, bir yanınız Bornova, bir yanınız Alsancak ve güzelyalı. Bir yandanda çevre yollarınında kesiştiği bir noktada...
Havalanı 15 dakika...
çeşme, Kuşadası, Foça bir saatten az uzaklıkta...

Folkart Towers projemizle İzmir'de   planlı programlı sürdürülebilir kentleşmenin en büyük adımlarından birini atıyoruz.

İş yerlerinin ve yaşam alanlarının birbirlerinin iklimini bozmadan birarada olabileceğini gösteren bir projeye başlıyoruz..

Folkart Yapı olarak Folkart Towers 'ı bugüne kadar bize desteğini esirgemeyen İzmir ve İzmirlilere en derin teşekkür ifademiz olarak görüyoruz.

Folkart Towers ile bölgede çıtayı çok yüksek bir noktaya çekiyoruz, bugünden sonra burada proje gerçekleştirecek diğer firmalar Folkart Towers 'ı örnek alarak hazırlık yapacaklar. Böylece Folkart Towers tüm bölgedeki yapılar dönüşürken bir mihenk taşı olacak. Bundan büyük gurur duyduğumuzu saklamayacağım.

Dilerim İzmir 'de bundan sonra yapılacak tüm projeler Folkart Towers 'ı geçmeyi amaçlar. Böylece İzmir 'i hakettiği yaşam kalitesine hep beraber taşırız.

Folkart Towers 'ın Mimari projesini İzmirli bir mimar arkadaşımız, Mimar Mehmet Yağcıoğlu tasarladı.
İzmirli bir Mimar tarafından hazırlanan Folkart Towers projesinin kısa sürede İzmir 'in simgelerinden birine dönüşeceğini tahmin ediyoruz ve bununla da gurur duyuyoruz...

Daha önce tamamladığımız projelerle ortaya koyduğumuz vizyon ve İzmir 'e yakışan modern yaşam biçimini Folkart Towers 'ta sürdürmeye devam edeceğiz. Projemiz tamamlandığında İzmir 'de, Ege Bölgesi 'nde ve Türkiye 'de modern hayatın yeni sembollerinden biri olacaktır. Folkart Towers 'ı Folkart Yapı 'nın İzmir 'e bir teşekkürü olarak görebilirsiniz,   çünkü bizce   İzmir 'de 'hayat buna değer! ” ....

http://www.folkartyapi.com.tr/

444 22 78

 



Geri Dön